• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo/Informer

17.06.2022

09:46

ŠTA SE DEŠAVALO U LAUŠEVIĆEVOJ GLAVI NAKON UBISTVA! Ovo je neuropsihijatrijsko veštačenje glumca posle zločina! PSIHIJATAR ĆUTAO SKORO 30 GODINA!

Kultura

ŠTA SE DEŠAVALO U LAUŠEVIĆEVOJ GLAVI NAKON UBISTVA! Ovo je neuropsihijatrijsko veštačenje glumca posle zločina! PSIHIJATAR ĆUTAO SKORO 30 GODINA!

Podeli vest

Psihijatar koji je bio u timu koji je vršio neuropsihijatrijsko veštačenje Žarka Lauševića nakon ubistva odlučio je da progovori o njegovom slučaju i prepriča saslušanje glumca nakon počinjenog zločina

I skoro 30 godina nakon užasne tragedije čiji je glavni akter bio glumac Žarko Laušević, ovaj događaj intrigira ovdašnju javnost. On je tada počinio dvostruko ubistvo, zbog čega je i osuđen.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Žarko Laušević

Psihijatar Jovan Marić je ispričao da je bio u timu koji je vršio neuropsihijatrijsko veštačenje glumca nakon ubistva. Kako kaže, tom prilikom je pitao Lauševića da objasni kako je došlo do incidenta, odnosno, da li je ponašanjem ili gestikulacijom isprovocirao konflikt.

Marić kaže da je Lauševića upitao sledeće: “Vi ste glumac, znate li da ste neverbalno mogli da omalovažite sagovornika, a da ništa ne kažete?”

Nakon pitanja je, kako Marić tvrdi, usledio Lauševićev odgovor: “Ne sećam se”. On dodaje da je Laušević verovao da je u pitanju nesrećan slučaj.

– Verujem da je hteo da zaštiti brata, koji je od udarca pao na zemlju. Laušević je iz svoje torbe izvadio pištolj i pucao na dvojicu, dok je trećeg ranio. Očevici su kazali da Laušević nije prvi počeo raspravu, ali je pitanje da li je svojom gestikulacijom, pošto je on glumac možda svojim telom nešto poručio, pa ih je to iznerviralo i onda su napali njega i njegovog brata – objašnjava Marić, prenosi Mondo.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Žarko Laušević

Kada je počelo suđenje Žarku Lauševiću, glumac je ispričao svoju stranu priče.

– Te večeri odlučili smo da, pre nego što odemo na spavanje u sestrin stan, da nešto pojedemo i popijemo po pivo. Svratili smo u kafić gde sam, kada smo naručili jelo, pitao konobaricu: "Kakva je ovo galama?" Čula se neka buka. Mladić koji je sedeo na zidiću kafića upitao je: "Šta je bilo, momak?", kazao sam: "Ništa, sve je u redu" – ispričao je Laušević, dodajući:

– Ovakav dijalog je ponovljen drugi, pa treći put. Nisam učinio ništa što bi moglo da isprovocira svađu. Prišao je još jedan momak i ja sam udaren. Guran sam, vučen, udaran… Za trenutak sam izgubio svest. Sve se, procenjujem, zbilo za najviše pola minuta. Sećam se samo delova događaja, jer mi je u glavi bilo sve pomešano. Osećao sam da mi se torba koju sam u poslednje vreme uvek nosio preko ramena i u kojoj je bio pištolj – otima. Uspeo sam da izvučem oružje, repetiram, ali napad nije prestao. Pucao sam, ne znam koliko puta. Imao sam užasno osećanje straha. Vidim, zatim, da moj brat leži na dva metra od mene i iznad njega onaj drugi momak koji ga bez prestanka udara nečim u glavu – posvedočio je glumac na saslušanju.

Foto: ATA Images

Žarko Laušević

Glumac Žarko Laušević je u noći između 30. i 31. jula 1993. godine ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19), a Andriju Kažića ranio u predelu genitalija, nedaleko od podgoričkog kafića gde su započeli sukob. Tom prilikom je Žarko pucnjima iz svog pištolja usmrtio napadače. Nakon incidenta, osuđen je na 15 godina zatvora za dvostruko ubistvo. Ova presuda je nakon žalbi potvrđena 1994. godine, a posle ukidanja presude od strane Saveznog suda, po ponovnom pretresu februara 1998. godine Žarku je izrečena kazna od četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Pošto je u tom trenutku već izdržao 4,5 godine, oslobođen je. Nakon toga je glumac napustio zemlju i preselio se u Njujork. Vrhovni sud Crne Gore je, po žalbi tužioca 30. marta 2001. godine, tu odluku o kazni preinačio i izrekao novu kaznu, od 13 godina zatvora.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "NA SASLUŠANJU":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosMilosevic

pre 1 godinu

Лаушевић је пуцао у НУЖНОЈ ОДБРАНИ...! "Нужна одбрана је она одбрана - неопходна да се од себе или другога ( у овом случају... - брата) одбије истовремени ПРОТИВ-ПРАВНИ НАПАД"...." Није кривично дело ако је почињено у НУЖНОј ОДБРАНИ"...! ( каже законодавац) Жарко Лаушевић је требао бити апсолутно ослобођен ОПТУЖНИЦЕ...! Није убица...! Бранио се од обичне црногорске багре која је требало да буде иза решетака - али полиција Црне Горе није радила свој посао како треба ( не ради ни данас...!) Њима је важније да заштите имовину криминалцима у Црној Гори него да чувају јавни ред и мир за поштене грађане који поштено плаћају порез а од полиције и тужилаштва Црне Горе очекују заштиту...Нажалост то није био случај нити пре 30 година а није ни данас...А психолог Марић ( судски вештак...) је једна обична корумпирана бараба...Која не заслужује лиценцу...

DobricLaza

pre 1 godinu

Psihijatar da je hteo pošteno da uradi veštačenje - trebao je da razgovara sa učiteljicom pokojnih Pejovića i Vučinića, koja bi mu rekla da su u pitanju besprizorni mladići, debiloidne inteligencije, koji nisu mogli ni "tablicu množenja" da nauče do 14.godine...Izuzetno frustrirani zbog toga što im je IQ oko 70. sve su rešavali pesnicama još od "malih nogu"...Frustrirani mladići čiji su mišici prerasli inteligenciju, napali su uspešnog mladića čija karijera je bila na vrhuncu, željni slave na taj način što će prebiti " Miloša Obilića"... Isprovocirali su tuču ( kao mnogo puta pre...Jer su poznati izgrednici, sa dosijeom u policiji....!) ali su prvu PUT naišli na OTPOR...Prvi put im se neko suprotstavio....To nisu očekivali - zato su platili glavom... Da nije bio Žarko Laušević - bio bi neko drugi...Kad - tad dogodilo bi im se to što se dogodilo...Žarko je zapravo učinio veliku uslugu društvu...Aliminisao je iz društva dva frustrirana debiloida i za to, platio visoku cenu ( život, karijera, porodica..) a da zapravo uopšte nije bio kriv...Nažalost pravosuđe Crne Gore nije doraslo ovom slučaju...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Magazin

Džet set

Srbija