• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.K.

28.06.2022

07:20

OČEKUJU NAS BROJNE TV PREMIJERE OD LETA DO PROLEĆA NAREDNE GODINE! Čak 16 novih serija od jula, Marić i Lauš glavne zvezde!

Kultura

OČEKUJU NAS BROJNE TV PREMIJERE OD LETA DO PROLEĆA NAREDNE GODINE! Čak 16 novih serija od jula, Marić i Lauš glavne zvezde!

Podeli vest

Od jula ove godine moćićemo da gledamo čak 16 novih serija, od kojih je jedna rađena po filmu "Toma", a takođe je tu i serija "Pad" koja je rađena po autobiografskom romanu Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad"

Od jula ćemo gledati čak 16 novih domaćih serija! Gledaoci će od leta do proleća naredne godine moći da uživaju u brojnim premijerama svih žanrova, od telenovela, preko krimića do ratnih drama. Glavne zvezde biće Milan Marić i Žarko Laušević, koji će imati po dve glavne uloge!

Foto: Alekasandar Jovanović Cile

Milan Marić

Milan igra Tomu Zdravkovića u seriji "Toma", kao i lik svog kolege Lauša u "Padu" (po autobiografskom romanu Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad").

- Njegovu knjigu sam pročitao još kad je objavljeno prvo izdanje. Scenario je emotivno kompleksan i glumački izazovan - kaže Marić, a o ulozi Tome Zdravkovića dodaje:

- Film "Toma" je stvorio jaku emotivnu vezu sa svojim gledaocima. Verujem da će tako biti i sa serijom.

Lauš, s druge strane, igra u "Vremenu smrti" (nastavak serija "Koreni" i "Vreme zla" po romanima Dobrice Ćosića), kao i u ratnoj drami Radoša Bajića "Vazdušni most".

- Volim istorijske teme bazirane na realnim događajima, to uvek ume i te kako da provocira - kaže Lauš o ulozi seljaka Koste Jovića u "Vazdušnom mostu".

Foto: Promo

Žarko Laušević

Po dve glavne uloge u novim serijama imaju Nikola Kojo i Radovan Vujović! Obojica će se sresti u trileru "Deca zla", dok će Kojo igrati i u tinejdž krimiću "U klinču", i to zajedno sa Brankom Katić i Vojažom.

- Vojaž se sjajno snašao kao glumac. Siguran sam da će publika zavoleti njegov lik Aljoše, kao što vole i Petra Maraša - kaže reditelj Miloš Avramović.

Od jeseni nas očekuju i serije koje su zapravo proširene verzije filmova koje smo već gledali u bioskopima - "Bilo jednom u Srbiji" (Radovan Vujović) i "Zlatni dečko" (Denis Murić). Ljubitelji trilera uživaće i u serijama "Nemirni" (Gordan Kičić), "Tunel" (Jovan Belobrković).

Oni koji vole sapunice jedva čekaju 4. jul, kada počinje da se emituje "Mala supruga" (Srna Đenadić i Nikola Malbaša), a potom kreće i serija "Od jutra do sutra" (Ivana Dudić i Milutin Milošević), koja je urađena po ugledu na argentinsku telenovelu "Uspešna porodica Peljos". Slede i komedije "Pelagijin venac" (Frano Lasić i Nada Blam) i "Popadija" (Nina Seničar).

Foto: Novak Đurović

Gaga Antonijević

Gaga Antonijević spremio je dve serije: "Bunar" (Igor Đorđević) i "Dara iz Jasenovca", koja je nastavak istoimenog filma Predraga Gage Antonijevića. Odraslu Daru u seriji glumi Mirjana Karanović, a Budu Marko Gvero.

- Radnja serije počinje 1991. za vreme "Zadarske kristalne noći", kada je više od 2.000 naoružanih Hrvata krenulo u uništavanje i pljačkanje imovine Srba u Zadru. Baš tamo će se sresti Dara i Buda, 50 godina posle svog bekstva iz Jasenovca. Mira i Marko su maestralno odigrali svoje role i jedva čekam da publika to vidi - kaže Antonijević za Informer.

 

Nove sezone "Klana" i "Južnog vetra"

Pored 16 novih serija, od jula nas očekuju i premijere novih sezona "Klana", "Južnog vetra", "Složne braće" i "Radio Mileve"! Prvi put u domaćim serijama uloge će imati i neke holivudske zvezde. Reč je o Vilijamu Boldvinu i Eriku Robertsu, koji glume u "Južnom vetru".

POGLEDAJTE NOVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Magazin

Džet set

Srbija