• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. B.

01.07.2022

07:45

GLUMAC ZAVRŠIO SNIMANJE DRAME "PAD" PO LAUŠEVIĆEVOJ KNJIZI: Bandović u seriji igra Lauševog oca

printscreen

Kultura

GLUMAC ZAVRŠIO SNIMANJE DRAME "PAD" PO LAUŠEVIĆEVOJ KNJIZI: Bandović u seriji igra Lauševog oca

Podeli vest

Ljuba Bandović u seriji "Pad" glumi Dušana, oca Žarka Lauševića, saznaje Informer!

Poznati glumac završio je snimanje drame rađene po Lauševom romanu "Godina prođe, dan nikad", čija se premijera očekuje krajem godine.

Bandović je zbog ovog angažmana odustao od uloge odraslog Bude u seriji "Dara iz Jasenovca", pa ga je tamo zamenio kolega Marko Gvero. Lauševićevu majku Roksandu u "Padu" igra crnogorska glumica Dubravka Drakić.

Kao što je već poznato, proslavljenog glumca u seriji igra Milan Marić.

Foto: Alekasandar Jovanović Cile

Glumac Milan Marić

- Lauševu knjigu sam pročitao još kada je izašlo prvo izdanje. Scenario serije "Pad" prilično je emotivan i kompleksan, pa je i ogroman izazov za sve nas - kaže Marić, koji je sa Lauševićem sarađivao u seriji "Državni službenik":

- Nismo razgovarali o tome što ću ga glumiti u "Padu". Važno je da ljudi shvate da svrha te serije nije da dokumentarno rekonstruišemo događaje iz Žarkove prošlosti, već da pokušamo da dočaramo vreme i ljude unutar tog ludog vremena.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Glumac Žarko Laušević

Žarko Laušević je u svojoj autobiografiji "Godina prođe, dan nikad" opisao događaje iz kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dva momka, a jednog ranio. Posle toga je glumac sa porodicom pobegao u Ameriku zbog, kako se pretpostavlja, straha od krvne osvete.

Lauš se zbog serije vratio u Srbiju

Žarko Laušević se pre mesec i po dana iz Amerike vratio u Srbiju. Slavnog glumca paparaci su uslikali na aerodromu "Nikola Tesla" dok je iznosio kofere, a sa njim su bili i njegova supruga Anita i kućni ljubimac. Tada su i krenule spekulacije da se Lauš posle nekoliko decenija izgnanstva ponovo doselio u Beograd.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija