• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs

26.07.2022

22:58

ZOVITE ME BANE BUMBAR I KAD UMREM! Ovako je Branko Cvejić govorio o ulozi koja je obeležila njegovu karijeru!

printscreen

Kultura

ZOVITE ME BANE BUMBAR I KAD UMREM! Ovako je Branko Cvejić govorio o ulozi koja je obeležila njegovu karijeru!

Podeli vest

Glumac Branko Cvejić preminuo je danas u 75. godini u Beogradu, a svi će ga pamtiti po ulozi Baneta Bumbera, koja je obeležila njegovu karijeru

Cvejić je pre godinu dana govorio baš o toj ulozi:

- Zovite me Bane Bumbar do kraja života, i kad umrem zovite me Bane Bumbar. Kakvo mi se sad čini to vreme? Nerviraju me čiče koje pričaju da je u njihovo vreme bilo sve bolje, ali stvarno, verujte mi, u moje vreme je bilo nekako lakše i bolje, nismo imali bar ovaj teror koji se zove griža savesti - rekao je pre skoro dve decenije Branko Cvejić, koga je uloga Baneta Bumbara obeležila za čitavu karijeru.

Foto: printscreen

Preminuo glumac Branko Cvejić

Isto mišljenje, zadržao je i 2021, a tada je otkrio da i posle toliko godina, kada gostuje sa pozorištem u zemljama regiona, gotovo svaki put od novinara dobija isto pitanje “Da li možemo da porazgovaramo o Banetu Bumbaru”.

- Meni je jako drago što se generacije poistovećuju sa likom iz serije od pre 45 godina. To je stvarno zanimljivo, meni lično. Nikada nisam mogao da prepustim da u životu nikada više ne radim, nego samo da razmišljam o tome. Ja jesam živeo sa tom ulogom, jedno godinu, godinu i po dana, pre snimanja, tokom snimanja i nakon snimanja. Živeo sam život Baneta Bumbara, ali to je deo posla. Kad je prošlo, pogotovo odmah, pošto serija nije reprizirana, jer nije bilo mogućnosti za to kao sada, prva repriza je došla nakon nekoliko godina, to je polako čilelo. Međutim, kada je počela prva repriza, onda se to vratilo... Zanimljivo je da je serija, eto, 45 godina, jako popularna, i to ne samo ovde - rekao je Branko tada, pa dodao:

Foto: printscreen

Preminuo glumac Branko Cvejić

- Bane Bumbar je danas u penziji. Mada, moram da vam kažem, mi živimo u nečemu što je izuzetno loše za sve, što mi je jako krivo. Opet, ne vidim ni spas, bez obzira što smatram da svaki čovek mora da kaže ono što misli. U celom svetu vladaju promene, svi živimo na neki drugačiji način globalno, nije to samo kod nas. Nije toliko onda u ono vreme bilo toliko vidljivo. Kada sam bio mlad nisam primećivao razliku u situiranosti, između malog broja ljudi i velikog broja ljudi. Da li je stvarno nije bilo, moguće, ali sada je to mnogo gore i gore i sve teže i teže - zaključio je tada Branko Cvejić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija