• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.K.

07.09.2022

08:00

MILENA PREDIĆ O ULOZI U FILMU 'SVETA PETKA - KRST U PUSTINJI'! 'Svetu Petku' smo snimali u pustinji među zmijama! Doktor je sve vreme bio uz nas sa serumom!

Miloš Rafailović

Kultura

MILENA PREDIĆ O ULOZI U FILMU 'SVETA PETKA - KRST U PUSTINJI'! 'Svetu Petku' smo snimali u pustinji među zmijama! Doktor je sve vreme bio uz nas sa serumom!

Podeli vest

Glumica Milena Predić otkrila je ja je Jordanska pustinja veoma surova, dani su vreli, noći hladne, a česte su i peščane oluje, a sedam dana pre početka snimanja ona je otišla u Rumuniju da se pokloni moštima Svete Petke

 

Milena Predić kaže da je film "Sveta Petka - Krst u pustinji" snimala u jordanskoj pustinji među zmijama! Glumica igra čuvenu svetiteljku u ostvarenju nastalom po romanu "Petkana", Ljiljane Habjanović Đurović, koje je režirao njen sin Hadži Aleksandar Đurović.

Foto: Miloš Rafailović

Ljiljana Habjanović Đurović


Milena je provela tri nedelje u pustinji u kojoj je Sveta Petka živela čak 40 godina.

- Ekipa filma je bila okružena zmijama i škorpijama. Zbog toga je lekar stalno bio uz nas! Uvek je nosio serum kako bi, u slučaju da nas nešto ujede, mogao odmah da reaguje. Srećom, nije bilo potrebe za tim - kaže Milena u intervjuu za Informer.

Da li je pustinja bila surova za rad?

- Veoma. Tokom dana su bile ekstremne vrućine, više od 35 stepeni. Noći su izrazito hladne, temperatura se spuštala ispod 10 stepeni. Tolika razlika je veliki šok za organizam. Tamo ne postoji nikakvo zelenilo u krugu od 200 kilometara. Bile su i peščane oluje, koje su nam otežavale snimanje.

Foto: Miloš Rafailović

Milena Predović

U filmu imate nekoliko replika i na arapskom. Koliko je bilo teško da naučite taj jezik?

- Muzikalna sam, pa sam lako učila i pamtila reči. Snimali smo zajedno sa divnom jordanskom ekipom i njihovim glumcima. Baš u pustinji u kojoj smo mi radili "Svetu Petku" nastali su holivudski blokbasteri "Ratovi zvezda" i "Marsovac".
 

Pre početka snimanja poklonili ste se moštima Svete Petke...

- Sedam dana pre odlaska u Jordan otišla sam u Rumuniju u grad Jaši da se poklonim njenim moštima. Bio je to trenutak u kojem se duša čisti. Kada sam došla na red i prišla moštima, kao dete sam je zamolila da nam da blagoslov s obzirom na to da ceo projekat nosi veliku odgovornost.

Kako ste reagovali kada ste prvi put pogledali film?

- Plakala sam. Bila sam duboko potresena. To mi se nikada nije desilo. Ovo je kruna moje karijere i san koji mi se ostvario.

Pored Milene, u ovom ostvarenju igraju i Milica Stefanović, Mirijam Amer, Filip Hajduković i Andrej Šepetkovski. Film će se od četvrtka prikazivati u bioskopima širom Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija