• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

17.09.2022

16:27

OVO SU SCENE IZ MARATONACA KOJE SU IZBAČENE Melita Bihali otkrila detalje sa snimanja, evo šta je bila PRVOBITNA ideja!

Printscreen

Kultura

OVO SU SCENE IZ MARATONACA KOJE SU IZBAČENE Melita Bihali otkrila detalje sa snimanja, evo šta je bila PRVOBITNA ideja!

Podeli vest

Film "Maratonci trče počasni krug" pored originalnih scena i dijaloga, ostao je upamćen i po kućnoj pomoćnici Olji koju je igrala Melita Bihali.

Melita Bihali je pre 40 godina odigrala ulogu služavke Olje u kultnom ostvarenju.

Glumicu je pre četiri decenije ovaj film proslavio, a od kultnog filma do danas Melita je igrala u više od sedamdeset uloga na filmskom platnu, režirala brojne predstave za decu, igrala četrdeset godina na daskama koje život znače, a danas je u penziji.

- Što se tiče penzionerskih dana, ja nikada nisam ni bila u penziji. Pa kada je glumac u penziji? Radi dok može da stoji - rekla je Melita. 
 

- Ne mogu da verujem da je toliko prošlo od premijere filma. Taj film ima večitu vrednost, Duško Kovačević je to tako mudro osmislio. Puno tu ima suštine i gorčine života i svega se dotakao po malo. To će večno da živi - rekla je Melita i otkrila detalje trenutka kada je prihvatila ulogu Olje:

Foto: Printscreen

Melita Bihali


- Nisam ni pročitala scenario, odmah sam rekla hoću. Nije bilo dileme, čim sam znala ko su autori.

Poznata glumica je otkrila i jednu simpatičnu anegdotu poslednji put kada je gledala film.
 

Foto: Printscreen/You Tube

Scena iz filma "Maratonci trće počasni krug"

- Sa snimateljom Božom Nikolićem sam sedela u prvom redu. U jednom trenutku Boža me je upitao "jel još uvek imaš onako dobre grudi?". Na šta sam mu ja odgovorila jel hoćeš da proveriš. Njega je zbunio moj odgovor. Ali kada sam izašla pred publiku da pozdravim sve voditeljka me je upitala kako sam ja dobila ulogu, pogledala sam pravo u Božu i rekla "Nemam pojma, verujem da me Boža Nikolić preporučio zbog grudi". Cela sala se smejala - otkrila je glumica u emisiji "Vikend na K1".

Foto: Printscreen/You Tube

Melita Bihali u ulozi Olje

- Bila je jedna izuzetna scena kada smo snimali film. Olja je bila u krevetu sa Mijom Aleksićem, a Bata Stojković je došao na vrata i rekao "Tata, večeras je moj red", a ovaj mu je odgovorio "Marš napolje". Ta scena je izbačena, a i Šijan nam je objasnio da je to bilo malo prizemniji humor od ostalog humora u "Maratoncima" - ispričala je Melita za K1 Televiziju.
 

Glumica je otkrila i kako je izgledalo druženje iza kamere.
 

Foto: Printscreen

Melita Bihali, glumica

- Mi smo, nažalost, bili u jednom podrumu u Pančevu. Dolazili smo ranom zorom, odlazili noću, nije bilo nekog prostora za druženje.
 

Osim vrhunske glumačke ekipe, koja je igrala pod rediteljskom palicom Slobodana Šijana, ništa manje nisu bile značajne ni sporedne uloge. A legendarnu scenu koja se pamti, odigrala je upravo Melita Bihali sa veteranom srpskog glumišta Mićom Tomićem.
 

Kako bi postigli što bolji efekat iznenađenja, reditelj Slobodan Šijan i Mića Tomić su se dogovorili da je snime bez znanja Melite, da bi tako scena bila uverljivija.
 

- Prvo sam bila ljuta, posle kada sam videla koliko je to dobro i spontano ispalo nisam se više ljutila. Šta da se radi, neke scene moraju da se urade kao iznenađenje da bi bile efektne - rekla je Melita Bihali za K1 televiziju.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OSEĆAMO SE KAO DA SU NAM OTKINULI DEO SRCA Nataša iz "Frajli" otkrila detalje saradnje sa Kornelijem Kovačem, evo kako je reagovao kad ih je prvi put čuo!
Kultura

OSEĆAMO SE KAO DA SU NAM OTKINULI DEO SRCA Nataša iz "Frajli" otkrila detalje saradnje sa Kornelijem Kovačem, evo kako je reagovao kad ih je prvi put čuo!

Kompozitor Kornelije Kovač sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a mnoge ličnosti iz javnog života su došle kako bi se oprostile od njega. Bio je voljen i poštovan od strane svih saradnika, a mnogima je dao "vetar u leđa" onda kada im je to bilo najpotrebnije. Takvo iskustvo su sa njim imale i članice benda "Frajle"

17.09.2022

15:56

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija