• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

02.12.2022

14:13

SAHRANJEN PESNIK RAJKO PETROV NOGO: Iza njega je ostala nenadoknadiva praznina!

Youtube printscreeen

Kultura

SAHRANJEN PESNIK RAJKO PETROV NOGO: Iza njega je ostala nenadoknadiva praznina!

Podeli vest

U porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu sahranjen je veliki pesnik i književnik Rajko Petrov Nogo

Na večni počinak ispratila ga je supruga Ljiljana, sinovi, brojni poštovaoci i prijatelji, među kojima su bili profesori univerziteta, akademici, predstavnici političkih partija koje baštine srpsku ideju.

Foto: Youtube printscreeen

Rajko Petrov Nogo

Na Novom groblju ispred Crkve Svetog Nikole, u kojoj je služeno opelo velikom pesniku Rajku Petrovu Nogu, oproštajne govore održali su njegova braća po peru, njegovi zavičajci iz Republike Srpske i brojnih poštovaoci iz Crne Gore i voljene Hercegovine.

Zajednička poruka svih je da je iza Noga ostala nenadoknadiva praznina, ali da će odzvanjati njegove poruke iz pesama koje je udenuo u svest srpskog naroda kome je pripadao svim svojim bićem. I delovi posvete Republici Srpskoj toj "kolajni", koja je zlatom zasijala, opstaje i ostaje kao svetionik vaskolikom srpskom korpusu.

Opelo u Crkvi svetog Nikole na Novom groblju služio je mitropolit Joanikije, uz sasluženje sveštenstva Beogradsko - karlovačke mitropolije, ali i sveštenika iz Republike Srpske i Crne Gore.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija