• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Živković

28.07.2019

18:00

(FOTO) ZAROBLJEN U OZBILJNIM ULOGAMA! Treba da častim, napredovao sam u karijeri!

Showbiz

(FOTO) ZAROBLJEN U OZBILJNIM ULOGAMA! Treba da častim, napredovao sam u karijeri!

Podeli vest

Šaljivo, ali ipak veoma znalački, glumac Vuk Kostić govori o svojim novim ulogama, o ljubavi i načinu života koji je izabrao, a koji mu je, kako kaže, obezbedio mir i sreću u ljubavi

On je jedan od najomiljenijih glumaca, a poslednje tri godine družimo se sa njim često zahvaljujući seriji "Ubice mog oca", čija je zvezda i glavni glumac. Uvek vedar, uvek raspoložen za priču, Vuk Kostić ima svoju životnu filozofiju, svoj način odbrane od svega što mu se ne dopada, pa bi, usuđujemo se da predložimo, od ovog četrdesetogodišnjaka moglo mnogo da se nauči.

Od jeseni kreće nova sezona "Ubica mog oca", a Vuk snima još jednu seriju - "Južni vetar", koja je nastavak vrlo uspešnog filma. U "Južnom vetru" igra kriminalca, što je, kako je izjavio, osveženje, jer je u "Ubicama" policajac. Posle ovakve "rotacije" Vuk je za medije pričao i da je shvatio da se na samom snimanju loši momci bolje zabavljaju od pozitivaca, ali u životu - ni za šta na svetu ne bi dao svoj mir. Za Ljubav i zdravlje upravo otkriva šta i kako treba da se radi u odbranu svog mira i tišine. Vuk je često na vodi, bili to Sava ili Dunav, ili plavetnilo Boke kotorske, Ade Bojane. Voli da lovi, peca, da plovi. I odlično pliva u svemu čega se dohvati.

Kako izdržavaš ovaj tempo snimanja? Ovolika vrućina, a ti nisi na moru, gde je tvoje prirodno stanište...
- U ovoj sezoni tražio sam jedan slobodan dan. Tako je oduvek. E da, i još jedan: imao sam neku svadbu pre četiri godine, pa sam i za to tražio. Inače se radi, što je dobro. Obično se snima pred kraj sezone, kada nema predstava. Ma, idem ja na more posle, nema šanse da ne idem. A znam da odem jednom mesečno, na par dana, bez obzira da li je januar, mart ili leto.

Hoće li te reditelj Gaga Antonijević pustiti da odeš malo i tokom ovog leta?
- E ovog leta nema ništa do 10. septembra! Meni odgovara da idem u septembru, bude i tada toplo kao i u julu. Prošle godine sam se kupao 20. oktobra na Plavim horizontima. Ovo globalno zagrevanje ide mi naruku!

Publika se verovatno raduje što toliko radiš, četvrta sezona "Ubica" se jedva čeka...
- Veoma sam ponosan što radimo ovoliko, ne trebaju nam neke nagrade kao dokaz da je dobro ovo što radimo. Četvrta sezona je kruna priče i mislim da će publika biti oduševljena raznim obrtima.

 

(FOTO) ON JE MUZIČAR! Glumica rekla da nije znala ko je Leonardo DIkaprio!

Junak koga igraš, inspektor Jakovljević, napredovaće u karijeri...
- Da, treba da častim! Postaću načelnik, ha, ha, ha... Moj lik će se baviti samo pitanjima ko je i zašto ubio njegovog oca.

A koliko će se promeniti njegov odnos sa bivšim načelnikom Marjanovićem (Tihomir Stanić)?
- Udaljićemo se, biće to poslovan odnos. Marjanović će želeti da bude kao ranije prisan sa Aleksandrom, ali mislim da će ovaj da ga izbegava. Prihvatio je da bude načelnik da bi mogao da operiše, jer potrebni su mu nalozi za ovo, za ono... A ovako kao načelniku sve će mu biti lakše... Ne ispituj me mnogo, ne znam šta smem a šta ne smem da kažem, ha, ha, ha.

I kako to sve izgleda na snimanju sa Tihomirom Stanićem, koga publika obožava? I njega, a i njegovog Marjanovića.
- On je jedan vrlo zanimljiv čovek. Sa njim igram još iz vremena kada sam bio mali. Igrali smo zajedno u "Sveti Georgije ubiva aždahu", on je igrao vojnika, ja siroče... Igrao sam u par njegovih filmova, u "Neprijatelju", na primer, u kome mislim da je on ostvario svoju najbolju ulogu.

A da li stariji glumci pomažu mlađima, da li ih uče nekim glumačkim trikovima?
- Nema soljenja pameti, osim ako neko baš ima problem. Ja nisam imao takav problem do sada. Jednom smo nešto snimali, pa je trebalo da više puta izgovorim reč "identifikacija", jer se snimaju dublovi... I krenem, "identifikacija, identifikacija, identifikacija"... Tika me gleda i kaže: "Vidi ga 15 dublova, a nijednom se nisi zeznuo." Kada je sledeći put trebalo da kažem istu reč, ja krenem: "Indef, identf, ifdent..." Pa, majku mu kud mi reče... Eto, postavio mi je nagaznu minu... I za takve stvari je majstor.

(FOTO) KAKVA MAČKA! Bivši "Viktorijin anđeo" i dalje pleni savršenim izgledom!

Pomenuo si njegovu ulogu u "Neprijatelju", misliš da je to njegova najbolja rola. A koja je tvoja najbolja uloga?
- Mogu samo da kažem koja je meni najdraža. Uloga u "Velikoj drami", predstavi koju igramo 18 godina. Sledeće godine je 18 godina. Punoletstvo. Slabo predstava se igra toliko dugo. Vezan sam i za film "Život je čudo", za "Neprijatelja" jer volim epske priče o snažnim ljudima. A čeznem za komedijom koju sam jedino radio sa Dejanom Zečevićem - "Mala noćna muzika". Voleo bih da radimo drugi deo tog filma...

Nedostaju ti filmovi?
- Ma uradio sam ja 30-40 filmova, ali samo jednu komedijicu. Igrao sam predstavu "Boing boing", vodvilj u "Zvezdari" i izašao sam iz nje jer nisam mogao da postignem sve što sam radio tada. Ali tako nešto bih baš voleo da igram. Sve uloge i sve žanrove volim, ali zarobili su me u neke ozbiljnije uloge, a ja bih mjuzikl ili komediju.

Da li umeš da pevaš?
- Pa, ne pevam baš kao slavuj...

Ti ćeš dakle kao veliki Dragan Nikolić, da hvataš na šarm...
- Možda sam ipak tu bolji od njega, što nije bilo teško, ha, ha, ha... Veeeeliki je on glumac bio. Veliki, i često ga se setim. Čitam citate poznatih Srba, pa ima i jedan njegov: "Imam čudan ukus, sviđaju mi se samo stvari koje imaju dušu." Eto, to je bio Gaga. Njega nije interesovalo ništa što nije imalo dušu.

 

(FOTO) ANICA DOBRA VIŠE NIJE PLAVUŠA, A I DALJE JE DOBRA! Glumica je decenijama furala isti imidž, sada je promenila boju kose!

Ulogu u "Ubicama moga oca" mnogi povezuju sa tobom i tvojom privatnom pričom, da si takođe, nažalost, odrastao bez tate. A šta tvoja mama kaže dok te gleda?
- Ništa, samo kaže "dobro, sine"... Nije ona takva da me hvali. Nikad nije bila takva. Nikada nije bilo ono: ajde sada da nešto odrecituješ gostima... To je još Mika Aleksić usadio u nas: ne hvalite ih jer nema ništa od hvaljenja. Malo da te osokole povremeno može, ali hvaljenje nikako.

Kako čuvaš ljubav i kako čuvaš svoje zdravlje? Imaš devojku, baviš se sportom..., šta još?
- Trudim se da budem što više napolju, da se bavim što više aktivnostima na otvorenom. Eto, to je jedino kako se čuvam i mentalno i fizički.

A ljubav?
- To se gaji.

Kako je gajiš?
- Pošto sam u Upravi OFK Beograd, i moj ćale je bio za OFK, a i Mika Aleksić takođe. A mi smo romantičari. Jedno od pravila je da romantičar možeš da budeš samo ako se rodiš sa tim. Ili ti ne prija, ili prija. To ne može da se nauči. Kada ti nešto mnogo znači, kada ti je do nečega stalo, onda i ti nameštaš da bude tako... Trudiš se, gajiš taj osećaj. Da ti bude lepo. Kako se izboriti sa svim ovim okolo nego da napraviš neki svoj mali svet i okružiš se prijateljima, ljudima koje voliš. Napraviš svoju tvrđavu u koju se teško ulazi, a brzo izlazi. Napraviš svoj svet i braniš se i kloniš gorkih stvari. Ne razmišljaš o lošim stvarima. Samo mir bez ogovaranja. Naši monasi kažu: na početku beše reč, jer sve što više izgovaraš kisele stvari, sve više te reči postaju zatvor u kome živiš. Naravno, ne treba da budeš noj, da zabiješ glavu u pesak. Treba sve da znaš. Ali čuvati svoj unutarnji mir je užasno važno pogotovo za umetnika, jer mi se bavimo emocijama.

Da li si nekada pomišljao da odeš odavde?
- E, a đe ću ja? Šalim se, naravno da postoji trunka mogućnosti, ali to je veoma teško. Svaka čast Bikoviću i njegovoj ekipi koji, kako vi novinari znate da kažete, "osvajaju tržište". Nikada ne bih rekao "tržište" kada je reč o umetnosti, ali svaki je odlazak veliki korak za nas i značajan je. Sve to dovodi strane produkcije ovde, pa se posle mnogo godina ovde snimao film u stranoj produkciji, a bavi se ratom na Kosovu. Govorim o "Balkanskoj međi", koji su producirali Rusi.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija