• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2020

16:36

KARIJES UTIČE NA NEPLODNOST! O izjavi Jelene Đoković bruje društvene mreže - održala lekciju kako da PERETE ZUBE PRAVILNO (VIDEO)

Showbiz

KARIJES UTIČE NA NEPLODNOST! O izjavi Jelene Đoković bruje društvene mreže - održala lekciju kako da PERETE ZUBE PRAVILNO (VIDEO)

Podeli vest

Nema koga nije ostavila u čudu ova izjava!

Supruga tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković često se uključuje uživo putem društvene mreže Instagram, gde deli savete i komunicira sa ženama.

Ovog puta njena izjava o plodnosti ostavila je sve u čudu. Naime, Jelena je rekla kako karijes na zubima može uticati na to da žena ima problema sa plodnošću.

- Danas imamo puno problema sa plodnošću i žene imaju problema da zatrudne, a dosta uticaja ima takođe i problemi sa zubima – karijes, nagomilane naslage i bolesti desni – istakla je ona.

Mnogi su bili iznenađeni da loša higijena zuba može imati veze sa neplodnošću, što su i pisali u komentarima.

Foto: instagram/Jelena Djokovic

Ona je takođe podelila sa ljudima kako pravilno da vode oralnu higijenu.

- Koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da ispirate usta, počnite da čistite jezik i desni sa posebnim četkicama. Ujutru i uveče se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni - navela je ona.

- Nežno perite zube, uvek sa mekanim četkicama, jer kad grubo peremo, to povlači desni - ispričala je ona, a detaljno poslušajte u videu ispod.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I u ovom live-u sam se potrudila da podelim sa vama neke ključne poruke koje sam izvukla iz razgovora sa Nadine. Ona preporučuje: - izbegavajte korišćenje SPF faktora i krema za sunčanje jer je sunčanje korisno (umereno) i neophodno za zdravlje našeg tela i proizvodnju D vitamina - koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion nakon sunčanja; - jedite sunčevu hranu: zeleniš, paradajz, lubenica, turmeric, borovnice... Jer ono što jedemo utiče na to kako će naša koža da reaguje na sunce. - UVB zraci izazivaju opekotine i njih blokiraju kreme sa SPF faktorom (sintetičkim), medjutim crvenilo je naš prirodni način odbrane, naše telo nam govori da se sklonimo sa sunca tako što pocrveni. Dobro je da posmatramo naše telo i sklonimo se sa sunca na vreme. Kreme za sunčanje blokiraju te UVB zrake i taj prorodni proces crvenila, ali ne i UVA štetne zrake i plus sprečavaju proizvodnju D vitamina; - najbolje je da koristite šešire i odeću koja vam pomaže u uslovima kada ste previše izloženi ; kao i zinq koji prosto odbija sunčeve zrake. - zdravlje zuba: koristite uvek slanu vodu i sodu bikarbonu da ispirate usta, počnite da čistite jezik i desni sa posebnim četkicama; i ujutru i uveče se koristi konac za zube (uvedite i esencijalna ulja u rutine jer su antibakterijska, antifungalna, antiviralna i antiinflamatorna), mućkanje ulja u ustima je sjajno za upale desni.... - nežno perite zube, uvek sa mekanim četkicama jer kad grubo peremo to povlači desni. Pokret je “kiša pada, trava raste” kako kažu naši zubari klincima :) Njene knjige u kojima sve možete detaljnije da pročitate su: Renegade Beauty Holistic dental care by Nadine Artemis @livinglibations

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on May 5, 2020 at 2:20pm PDT




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 3 godine

Toliko je glupa, da se to graniči se ozbiljnom dijagnozom.

drago

pre 3 godine

majku mu,..ovi sto piske kolonjsku vodu uvek imaju potrebu da pametuju celom svetu.

Skeptik

pre 3 godine

Jelo, sada bi svasta napisao, ali iz postovanja prema Novaku necu, ozbiljna je tema neplodnost (iz licnog iskustva znam) i nemoj sebi davati za pravo da pricas o njoj, ne cackaj rane nas sto dece ne mozemo imati a probali smo sve..hvala unapred.. Drz' se svoje familije i kuce, pozdrav iz NS-a...

Smrad

pre 3 godine

Đole aj ti to odj..i i uzmi onu Indijku. Ta i da sere nešta niko je ne bi razumeo

Jovan Vojinović

pre 3 godine

Na žalost dragi KRITIČARI, Apsolutno niste u pravu. Sve što je rekla Jelena je tačno i treba je pohvaliti za širenje korisnih zdravstveno vaspitnih poruka. Detaljnije: http://www.drjovan.biz/?p=3229 Profesor dr Jovan Vojinović

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija