• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Jelena Živković

27.11.2020

08:13

UZ NJU JE BUĐENJE LEPŠE! Voditeljka iskreno:  Muža sam OSVOJILA KIFLICAMA koje sam umesila samo za njega!

Showbiz

UZ NJU JE BUĐENJE LEPŠE! Voditeljka iskreno: Muža sam OSVOJILA KIFLICAMA koje sam umesila samo za njega!

Podeli vest

"Pala" sam na dobrotu i odnos koji moj suprug ima prema životu i porodici. On ima sve one osobine koje ja nemam, pa je zato on moja idealna polovina - kaže lepa voditeljka "Jutra" na TV Prva Marijana Tabaković

Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, novinarsko iskustvo sticala je na radiju "Dojče vele" u Bonu, potom kao voditeljka emisije "Beograde, dobro veče" na "Studiju B". Timu Prve televizije pridružila se početkom ove godine, radila je kao jedna od urednika emisije "150 minuta", a otkako su Jovana Joksimović i Srđan Predojević otišli sa ove televizije, Marijanu Tabaković gledamo radnim danima u "Jutru".

Marijana je mama četvorogodišnjeg Pavla i Petre, koja uskoro puni dve godine.

Kako vam je u "Jutarnjem programu"? Da li vam je teško da rano ustajete?
- U početku jeste bilo, ali već sam se navikla. Kada dan počne tako rano, više ga cenite i više izvučete iz njega, a i on iz vas. Volim da iz svake nove situacije izvučem ono najbolje. Zaista uživam u "Jutru"! Imam divne kolege, svi smo jedan sjajan tim i kada se emisija završi, osećam se zadovoljno jer znam da je uloženo mnogo truda i volje svih nas. A to je na kraju krajeva i najvažnije, dobri rezultati budu samo logičan sled.

 

 

Da li ste inače ranoranilac?
- Ranoranilac sam postala onog momenta kada sam postala mama jednog Pavla, a ubrzo i jedne Petre. Duži san je odavno postao luksuz kog sam se svesno i s radošću odrekla. Oni su mi uvek na prvom mestu, u svako doba dana i noći.

Marijanini uštipci

Imate li neki kulinarski recept koji biste rado podelili sa našim čitateljkama? Nećemo vam tražiti famozne kiflice kojima ste muža osvojili, to neka bude vaša tajna...
- Evo, baš sam pre neki dan deci za večeru spremila uštipke. Na Jutjubu sam pronašla odličan recept. Brzo, jednostavno i preukusno - cilj svake domaćice, zar ne? Od sastojaka vam je potrebno: 250 ml jogurta, jedno jaje, pola kesice praška za pecivo, kašičica i po soli i brašna toliko da se umesi lepo testo. Razvučete oklagijom na centimetar debljine, isečete i pržite u dubokom, dobro zagrejanom ulju, koliko da dobiju onu lepu, zlatnu boju. Probajte, sigurna sam da će vam se dopasti!

Da li ste imali tremu pred kamerama? Kako sebe smirujete?
- Trema uvek postoji. Sećam se da sam se svojevremeno jednom starijem kolegi na radiju "Studio B" požalila, onako nespretno i potpuno iskreno, da čim vidim da sam uživo u programu, bukvalno se oduzmem od treme. On mi je na to odgovorio da je to zapravo dobro i da tako treba jer to znači da mi je stalo do svakog slušaoca. I od tog momenta sam tu tremu preokrenula u svoju korist, ali zaista. Smirujem se time što znam da sam dala sve od sebe da posao uradim kvalitetno i u korist onih koji nas gledaju. Za mene je ovaj posao pravo uživanje.

Koliko vam je teško da odvojite posao od privatnog života? Da li je za vas moguće da ne odnesete posao kući?
- Trudim se maksimalno. Sve i da neću, onog momenta kada pređem prag svog stana, deca me potpuno obuzmu svojim pitanjima, željom da se igramo i provedemo što više vremena zajedno. Naravno, svako ko je u ovom poslu zna da ne postoji način da se potpuno isključite. Novinarstvo je jedan neprekidan proces, pogotovo kada ste u jednoj dnevno aktuelnoj emisiji. Informacije se danas šire brzinom svetlosti, stoga moram da sam uvek u toku i tako gledaocima ponudim što bolji i kvalitetniji sadržaj.

Pored toga što ste se odlično snašli pred kamerama "Jutarnjeg", mnogi hvale vašu lepotu... Pa kako negujete svoju divnu crvenu kosu... One malo starije gledaoce podsećate na Ritu Hejvort...
- Da, porede me sa slavnom glumicom i hvala im na tome. Činjenica je da je moja kosa privukla zaista veliku pažnju čim sam se pojavila na ekranu, prvenstveno u emisiji "150 minuta". Mnogi su pitali "ko je ta crvenokosa voditeljka..." Nemam poseban recept, o mojoj kosi i njenoj boji brine moja Milena, moja prijateljica još iz detinjstva i odličan frizer.

 

 

Od koga ste nasledili lepotu?
- E, mojim roditeljima će posebno biti drago za ovaj kompliment. Ali verujte, mnogo je važnije ono što negujemo u sebi. Kada ste potpuno zadovoljni svojim životom, kada pre svega imate zdravu i srećnu porodicu, što je suštinski najvažnije, to se sigurno može uočiti i na licu. Retko ćete me videti bez osmeha. Pa čak i onda kada mi do toga nije. Bez osmeha nigde!

Kako inače negujete svoje lice? Koji su to tretmani koji vama odgovaraju?
- Ne idem kod kozmetičara uopšte. Sama sam svoj majstor i odlična genetika mi u tome mnogo pomaže. Za sada nisam imala nikakvih problema sa licem, tako da s vremena na vreme kupim neku masku, pa pošto decu smestim na spavanje, obradujem sebe na taj način. I to je tada za mene više psihološki momenat uživanja nego što koža ima neku korist od same maske. To je onaj trenutak kada uradim nešto za sebe i maksimalno uživam u njemu.

Kako održavate kondiciju? Da li ste i vi jedna od onih koje redovno vežbaju i kako?
- Ne vežbam uopšte. Stalno planiram da počnem i kao "od sutra krećem", ali ne da mi se. Za moju liniju su zadužena moja deca i brz tempo života, kojem sam poslednjih meseci i te kako izložena.

Da li ste pobornik zdrave hrane? Da li kuvate sami? Šta je vaše omiljeno jelo?
- Od kada sam postala majka zaista se trudim da biram zdrave proizvode i namirnice. Važno je deci da postavimo dobar temelj i da se nadamo da će posle i oni sami da nastave u tom smeru. Kuvam svakako, i ono bez čega bi naš sto bio prazan, bez obzira na to koliko da je pun, jeste supa. To je nešto što uvek mora da bude na stolu. Inače, nisam gurman u pravom smislu te reči. Volim neka jednostavna jela i hranu doživljavam kao gorivo koje mi je neophodno da energetski preguram dan.

 

 

Kada je reč o mentalnom zdravlju, šta ste tokom svih ovih meseci "nenormalnog" života za sve nas radili da ostanete normalni?
- Oduvek sam u svakom lošem periodu tražila ono nešto dobro. Tako je i sada i teško da sami možemo nešto da promenimo sa strane, ali možemo da promenimo sopstveni položaj u svemu tome. Ne želim da me loše stvari "progutaju". Znam da će ovo jednom da se završi, a dok se to ne dogodi, trudim se da svoju porodicu sačuvam, prvenstveno zdravstveno, pa i na sve druge načine. Kada je bilo vanredno stanje, radila sam, odlazila na posao, ali sam znala da me kući čeka oaza mira i spokoja. Policijski čas nas je mnoge vratio na "fabrička podešavanja", kako to ja volim da kažem, u smislu da smo postali svesni kakvu lepotu živimo u svojim domovima. Osmeh i pozitivne misli - i nema greške!

Kada se ugase kamere, ko je Marijana? Čime volite da se bavite, šta volite da radite?
- Marijana je mama četvorogodišnjaka i uskoro dvogodišnjakinje. Moje vreme je njihovo vreme. Pavle je u periodu kada obožava da slaže puzle, tako da često to zajedno radimo i verujte mi, nema boljeg načina za smirenje celokupnog duha. Veliki sam ljubitelj kafe, uživam u njoj, a posebno kada je popijem u društvu bliskih ljudi. Volim dobre knjige i dobre ljude. Trudim se da se tome posvetim koliko god mogu.

 

 

Koja je vaša najveća strast u životu? Šta je to od čega nikada ne biste odustali?
- Od istine. Veliki sam pravdoljubac, mnogi bi rekli i previše "srčan". Zaboli me nepravda, ali onako istinski, pa čak i kada nije direktno usmerena ka meni. Verujem da su svi ljudi suštinski dobri i u svakom tražim upravo to. Vrlo često i pogrešim. Ali ne odustajem od tog načina gledanja na svet koji me okružuje.

Naš se dodatak zove Ljubav i zdravlje, pa moram da pitam šta je vaš recept za uspešnu vezu i ljubav?
- Razumevanje i to da ste na istim "talasnim dužinama". Izuzetno je važno da imate iste poglede i na dobre i na loše stvari. Pogotovo kada su loše stvari u pitanju. Jer tada je na ispitu celokupan odnos koji ste do tog momenta gradili.

Čime vas je vaš partner osvojio?
- Svojom dobrotom i odnosom prema životu i porodici. Što je on sve ono što ja nisam. Moja idealna polovina.

 

 

A vi njega?
- On u šali zna da kaže da su kiflice koje sam samo za njega spremila bile presudne da mu potpuno osvojim srce. Znam da voli moju otvorenost, ali istovremeno i stidljivost. Mi smo zaista jedan potpuni sklad u neskladu naših različitih priroda.

Kako postižete sve obaveze oko dece, pošto idete na posao od 4 ujutru...?
- Uz ogromnu podršku i pomoć supruga. On je, osim svom poslu, izuzetno posvećen našoj porodici. Međusobno se dopunjujemo, usmeravamo i žargonski rečeno "pokrivamo".

Svoju decu moramo mnogo čemu da naučimo, ali ponekad su oni ti koji nas vrate tamo gde smo bili, podsete na nešto što smo zaboravili. Čemu su vas vaša deca naučila?
- Da odvojim bitno od nebitnog. Da uživam u svakom trenutku i da se radujem malim stvarima. Eto, baš za vreme policijskog časa moj Pavle mi je izgovorio rečenicu koja me je zaista ganula i naterala da se zamislim. Sedeli smo u stanu i nekoliko puta me je pitao da idemo na terasu. I kada sam ga pitala šta ćemo raditi na terasi, on je kazao "Ajde da sedimo i uživamo. I da slušamo kako ptičice pevaju." Prilično jednostavan recept za srećan život, zar ne?

 

 

Berane je vaš rodni grad? Kada ste bili poslednji put? Da li vam nedostaje? Da li vas gledaju tamo? Šta kažu?
- Berane je grad koji ima, ne samo posebno već i suštinski važno mesto u mom životu. Tamo su moji roditelji, tamo je jedan deo mog života koji me je u velikoj meri oblikovao da budem ono što danas jesam. Poslednji put sam bila prošle godine i zbog cele situacije sa virusom pitanje je kada ću opet. Nedostaju mi roditelji, brat i njegova porodica, kuća i dvorište, ulice, prijatelji, moj komšiluk.. Moj drugi brat živi s porodicom u Beogradu, pa mi zato odvojenost od roditelja barem malo lakše pada. Uvek sam uzbuđena i istinski srećna kada pređem crnogorsku granicu, jer od svega možeš pobeći, ali od svojih korena ne možeš i ne smeš. Naravno da me moji Beranci gledaju, i to od mog prvog pojavljivanja na ekranu. Berane je mali grad, svi se međusobno poznaju, tako da je podrška zagarantovana.

Da li imate neku neostvarenu profesionalnu želju? Gde sebe vidite za 5-10 godina kada je reč o poslu?
- Ne za 5-10, nego ne želim da znam ni šta će biti u narednih nekoliko dana. Ne razmišljam o tome uopšte, uplovim, pa dokle me nosi. Više puta mi se pokazalo da sve dođe "u svoje vreme" i baš onda kada treba, zato se time i ne opterećujem. Trudim se maksimalno da radim na sebi i da se svakodnevno profesionalno nadograđujem. Što se profesionalnih želja tiče, upravo mojim angažovanjem u emisiji "Jutro" ostvarila se jedna. Da zajedno sa našim gledaocima počinjem dan. I neizmerno se radujem tome!


MISLILI STE DA JE NJIHOV ŽIVOT BAJKA?! 60 pravila kojih se SLEPO PRIDRŽAVA kraljevska porodica pogledajte OVDE.

NAKON PRIČE O RAZVODU, ŠEHEREZADA DONELA ODLUKU! Pričalo se da je MUŽ VARA, a šta je sada objavila (FOTO) pogledajte OVDE.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija