• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/M.J.

11.10.2021

18:00 >> 18:01

Porodica je NJEGOV BEG: 'Možda zvuči KAO KLIŠE, ali supruga i ćerka mi PRUŽAJU MIR, spokoj i LJUBAV!'

printscreen instagram/b.ostoja23

Showbiz

Porodica je NJEGOV BEG: 'Možda zvuči KAO KLIŠE, ali supruga i ćerka mi PRUŽAJU MIR, spokoj i LJUBAV!'

Podeli vest

Možda to zvuči kao kliše, ali kada zagrlim ćerku Viktoriju i suprugu Mariju, ceo svet stane, kaže za Ljubav i zdravlje prvotimac Partizana Bojan Ostojić

Fudbaler Bojan Ostojić jedan je od najiskusnijih igrača u timu Partizana, što po godinama, što po vremenu provedenom u klubu. Njegov razvojni put u uspešnog sportistu, kakav je danas, počinje u rodnom Sevojnu. Iako većina njegovih kolega najpopularnijim sportom na svetu počinje da se bavi još u školskim danima, to sa njim nije bio slučaj. Bojan je zapravo tek sa punoletstvom potpisao prvi ugovor, te mnogi nisu ni polagali nade da će od njegove karijere išta biti. Smatrali su da je zakasnio u ostvarivanju svojih planova, te da će mu fudbal biti trenutna zanimacija, hobi i jedan usputna stanica u životu. Ipak, uz talenat, trud i upornost, Ostojić je došao do prvog tima jednog od najtrofejnijih klubova u Srbiji.

Ovaj sportista danas gradi svoje snove koje je imao još u detinjstvu, a u svemu mu najveću podršku pruža supruga Marija, sa kojom je pre pet godina dobio i ćerku Viktoriju. Dok se za većinu njegovih kolega vezuje to da su pobornici noćnog života kao i da su veliki zavodnici, Ostojić živi mirnim i veoma povučenim životom. Reklo bi se, kao sav običan svet. Danas sa 37 godina, u zrelim sportskim godinama, stub je svog tima, ali i svoje porodice. Ne libi se da javno pokaže emocije kako na terenu, tako i van njega, te ga mnogi smatraju uzorom mlađim igračima koji tek stasavaju na fudbalskoj sceni. O svojim emotivnim lomovima, životnim uspesima i padovima fudbaler Bojan Ostojić govori za Ljubav i zdravlje.

 

 

Poštuju ga navijači ljutog rivala

Rivalstvo u sportu je nešto što je uobičajeno, međutim, kada su u pitanju Crvena zvezda i Partizan, to je ipak u Srbiji podignuto na viši nivo. Neretko se dešava da igrači oba tima trpe salve uvreda tokom utakmice, ali i van terena. To nije slučaj sa Bojanom Ostojićem, koji uživa poštovanje crveno-belih i s njima ima veoma korektan odnos.

Već pet godina si u Partizanu, šta te motiviše za nove uspehe?
- Najveća motivacija su, svakako, ljubav prema fudbalu i klubu koja, za sve nas koji smo u Partizanu, nikada ne jenjava. Svake godine ste gladni novih dokazivanja, borbe za titulu, pobeda, uz konstantan pritisak koji zna i da bude težak, ali vas ipak gura napred.

U jednom periodu imao si probleme sa povredama. Kako si prevazišao to što nisi igrao skoro godinu dana?
- Što bismo mi u fudbalu rekli, namestiš glavu, ćutiš i teraš. Bilo je tu i dana kada me treneri uopšte nisu videli, kada sam udarao u daske na treninzima i onda kao feniks imao preporod kod Save Miloševića, koji je u meni video sve ono što drugi nisu i posle godinu dana me vratio "iz mrtvih". Tada sam postigao gol u Kupu za trofej i produžili su mi ugovor, prvo on, pa sada i šef.

 

 

Sa kojim strahovima se suočavaju profesionalni fudbaleri?
- Trudite se da ne strahujete, ali ono sa čim se suočavate su svakako povrede. Hvala Bogu, nemam ih puno, ali to je ono na šta mi ne možemo da utičemo i što je najveći neprijatelj svakog igrača. Da smo živi i zdravi, što se kaže.

Na koji način prevazilaziš probleme na terenu i van njega?
- Moj najveći oslonac je porodica. Možda to zvuči kao kliše, ali kada zagrlim ćerku Viktoriju i suprugu Mariju, ceo svet stane! One su uvek uz mene, Viktorija je nedavno bila na prvoj utakmici i to je ono što mi daje energiju.

Humanitarac na delu

Bojan Ostojić često učestvuje u humanitarnim akcijama, kako u onima koje organizuje njegov klub, tako i kao pojedinac. Svojim primerom uticao je i na brojne druge sportiste da se odazovu svakom pozivu za pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Kako provodiš slobodno vreme. Šta te ispunjava?
- Sa Viktorijom u našim igrama, a kada je lepo vreme, kosim travu u Bariču, gde imamo kućicu. Tu me svi znaju, sređujem kuću, okućnicu i to je najbolja rekreacija!

Koga uvek upitaš za savet?
- Retko pitam za savet. Ako je oko fudbala, tu imam par drugara među kojima je i Ćelavi (Nemanja Miletić), sa kojim najviše pričam. Sad mi je i Saničanin cimer, pa se priča o fudbalu. Ujutru ćaskamo uz kaficu na Teleoptiku, pridruže se i Zeka, Holender. A ovako svi znaju da slušam sebe i sam donosim odluke. Kakve su, da su, moje su.

 

 

Imaš li vremena za hobije?
- Nemam hobije ili, bolje rečeno, fudbal mi je najlepši profesionalni hobi na svetu.

Da li si nekad planirao da odustaneš od fudbala?
- Uh, mnogo puta... Niko nije verovao da ću ikada doći u Beograd jer sam prilično kasno i počeo da igram, a prelazak u Čukarički, potom u Partizan, kao najveći klub, najveći je san koji se ispunio!

Koliko ti u svemu tome znači podrška porodice?
- Oni su moja mirna luka, beg od svakog problema. Pružaju mi mir, spokoj i ljubav.

Kako na česta odsustva gleda tvoja supruga?
- Navikla je. Znala je za koga se udavala. Trudim se da im nadoknadim svaki trenutak. Sa ćerkicom se svaki dan šetam, igramo se, a često mi pomaže u poslu kada smo u vikendici u Bariču. Kada se Marija porodila, bio sam u karantinu i par dana kasnije dao gol Vojvodini! Nekako se uvek spajaju sve stvari koje onda nadoknade sva odsustva! Ona zna kolika je moja ljubav prema Partizanu!

 

 

Planirate li proširenje porodice?
- Sve je u Božjim rukama.

Koji su ti planovi za budućnost, kako na privatnom, tako i na poslovnom polju?
- Mi planiramo, a Bog se smeje. Svakako samo da bude zdravlja, bez povreda i, naravno, titula Partizanu.
 

Brat mu je ranjen na Kosovu, slutili na najgore

Tokom bombardovanja Jugoslavije 1999. godine Bojan se se porodicom nalazio u rodnom Sevojnu, gde su boravili u jednom od skloništa. S obzirom na to da je bio napadnut aerodrom koji se nalazio samo nekoliko kilometara od njihovog doma, strah je bio konstantno prisutan. Ipak, najpotresnije je bilo to što je Bojanov stariji brat Zoran u tom periodu bio na Kosovu u vojsci. Komunikacija sa njim bila je nemoguća, te su do porodice Ostojić dolazile razne neproverene informacije, jedna od njih bila je i ta da je poginuo. Početkom aprila te sumorne 1999. godine Zoranova jedinica SAJ dovezla ga je u Sevojno. Sportista i njegova porodica tada su saznali da je živ, ali je bio ranjen u ruku. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija