• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Maja Jovanović

12.11.2021

11:16

ONA JE OTPEVALA SILVANINE PESME! Suzana Branković: Za USPEŠAN BRAK potrebni su POVERENJE, ljubav i SLOBODA

Privatna arhiva/Suzana Branković

Showbiz

ONA JE OTPEVALA SILVANINE PESME! Suzana Branković: Za USPEŠAN BRAK potrebni su POVERENJE, ljubav i SLOBODA

Podeli vest

Porodica mi je na prvom mestu, ali za sada super balansiram između brige o deci i posla, suprug i ja se odlično dopunjujemo u svemu, kaže pevačica Suzana Branković za Ljubav i zdravlje

Pevačica Suzana Branković Srbiji je donela veliku radost kada je na evrovizijskoj sceni sa članicama grupe "Beauty queens" i Marijom Šerifović 2007. godine osvojila prvo mesto na ovom takmičenju. Posle velikog uspeha i velikog slavlja o njoj se u javnosti nije mnogo toga znalo. Nakon što je održana premijera filma "Toma", koji je već osvojio Srbiju, otkriveno je da je upravo ona otpevala deonice Silvane Armenulić i time se ponovo vratila u žižu javnosti. Poslednjih godina Suzanin život se veoma promenio, udala se, zasnovala porodicu i stvorila svoj mali svet. O povratku na scenu, saradnji sa ekipom filma Toma", sreći u braku i majčinstvu pevačica govori za "Ljubav i zdravlje".

Kako je došlo do tvoje saradnje sa ekipom filma "Toma"?
- Već godinama sarađujem sa Željkom Joksimovićem, kako studijski, tako i na njegovim koncertima. Maltene smo svakodnevno u kontaktu, te sam znala da se radi film o Tomi Zdravkoviću i da se vredno prikupljaju informacije. Iskreno, iznenadio me je njegov poziv jer znam da su za sve pevače bili organizovani kastinzi. Desilo se to da se devojka koja je trebalo da peva Silvanine pesme razbolela, a hitno im je trebala zamena. Željko me je maltene u panici zvao i zamolio me da samo otpevam dve-tri Silvanine pesme kao demo snimke kako bi glumci mogli da snime te kadrove. Snimila sam odmah te noći i kada sam mu poslala, sutradan me je dočekao njegov poziv i poručio mi je da je oduševljen i da ću pevati sve delove u filmu.

 

 

Kada je otkriveno da si ti pevala Silvanine deonice, mnogi su se iznenadili. Da li si ikada pevala njene pesme pre filma?
- Mnogi su se iznenadili, čak sam i ja sebe iznenadila. Tokom rada sa svojim "Skandal bendom", pevala sam na nastupima neke od Silvaninih pesama, međutim, to nije muzika koju sam privatno slušala. Moram da priznam da mi je zaista bilo teško da poslušam sve numere i uđem u njenu interpretaciju. Silvana je pevala nekako lagano, a opet tužno i setno, a ja sam po prirodi veoma energična i pozitivna. Najzanimljivije mi je to što su demo snimci koje sam uradila ostali kao takvi u filmu iako sam mislila da ću ponovo sve snimati u studiju.

Poslednjih godina si se povukla iz javnosti. Koji je razlog za to?
- U principu, nisam se ja povukla, niti sam ikada bila eksponirana u javnosti, sem u periodu rada "Beauty queens". U međuvremenu 2015. godine sam rodila prvo dete, zatim 2019. drugo, ali sam sve vreme pevala sa pevačima kao prateći vokal. Estradni deo mi nije nedostajao. Kada je u pitanje pojavljivanje u medijima i konstantno snimanje, nikada mi to nije bilo prioritet. Ako žena hoće da ima normalnu i zdravu porodicu, ne može da radi i preko nedelje i vikendima, da nikada nije kod kuće. Ni ja nisam rasla u takvoj porodici, tako da to nisam želela ni svojoj deci. Zbog toga sam veoma zadovoljna i srećna svojim životom.

 

 

Otvorila si muzičku školu, šta te je podstaklo na to?
- Moj suprug Petar je mnogo angažovaniji u svemu tome. On čak i predaje mnogo više predmeta od mene u našoj školi. Počelo je veoma spontano kada sam držala privatne časove u našem, tada iznajmljenom stanu. Kad god je trebalo da imam čas, pošto je stan bio mali, on je morao da ode od kuće. Tada je moj suprug došao na ideju da spojimo studio, koji je on imao kod roditelja u stanu i prostoriju u kojoj bih ja držala časove. Međutim, naišli smo na adekvatan prostor za držanje časova klavira i režije, držanje časova pevanja i sve smo u startu megalomanski napravili, ali smo imali viziju da mladim ljudima pružimo kompletnu muzičku edukaciju.

S obzirom na to da je "Toma" stekao veliku popularnost, da li razmišljaš o snimanju svog albuma?
- Stalno se pominje moj odlazak i povratak sa scene. U principu, nisam nikada imala odlazak sa scene u tom smislu. Imam ambiciju da snimam svoje pesme, ali ne sa željom da se vratim nastupima u klubovima, više zbog sebe i naše škole. Ne zarad neke životne egzistencije, s obzirom na to da pevači snimaju nove pesme kako bi te sezone mogli da zakažu nastupe. Zaista nemam takvu ambiciju. 

Da li si danas u kontaktu sa devojkama iz grupe "Beauty queens"?
- Jesam, sa svim devojkama sam u kontaktu. Maltene jednom nedeljno se čujemo putem naše grupe na Vajberu. Pokušavamo da se viđamo češće, ali s obzirom na dinamiku i posla i dinamiku naše dece, to nam ne ne uspeva uvek. Sa Ksenijom Milošević sam se i okumila, ona je krstila mog sina. Zaista smo ostale prave prijateljice i delimo i dobro i zlo. Veoma se volimo i poštujemo.

 

 

U međuvremenu si stekla porodicu, na koji način balansiraš između majčinstva i posla?
- Kada neko kaže da se "snalazi u ulozi majke", to mi zvuči pomalo čudno je mi to nije uloga, već nešto što me ispunjava. Više doživljavam da imam ulogu pevačice, a to što sam majka mi je nešto najprirodnije i najlepše moguće. Porodica mi je na prvom mestu, ali za sada super balansiram između brige oko dece i posla. Suprug i ja se odlično dopunjujemo u svemu. Oboje smo željni da što više vremena provedemo sa decom, vikendom da budemo u prirodi i često odlazimo na porodična putovanja. Vikendica nam je utočište koje često praktikujemo. Još pre nekoliko godina smo se dogovorili da svima kažemo kako vikendom ne radimo, sem baš u izuzetnim slučajevima.

Da li je majčinstvo uticalo na to da usporiš tempo?
- U principu jeste. Mada kada je sin napunio dve-tri godine stvarno sam u toj godini dosta koncerata radila. Ali je to sve bilo u okolnim gradovima, tako da nisam bila puno odsutna od kuće. Deca ne osećaju tu razdvojenost, više je nama kao roditeljima teško. Kada pitam sina, koji sada ima šest godina, on se uopšte ne seća toga da je mama bila na koncertima i da ponekad nisam mogla da prespavam kod kuće.

Jesu li su i tvoja deca krenula muzičkim vodama ili imaju druge talente i interesovanja?
- Sin je veoma talentovan i veoma lepo peva. Deo je i hora "Čarolija". Pokazuje interesovanje da i želi nešto da nauči, poslednjih nekoliko meseci me je pitao kada će da uči u našoj školi da peva. Osim toga, ide i na plivanje i engleski, videćemo kada krene škola šta će od toga da opstane. Devojčica uskoro puni dve godine, ali pokazuje interesovanje za pevanje i peva po ceo dan. Do sada je naučila nekoliko pesama napamet. Treba decu podržati, posebnu u mlađim godinama, kada im sve predstavlja igru.

 

 

Na koji način u periodu pandemije održavaš mentalnu snagu?
- Porodila sam se u decembru 2019. godine i taman kada sam na proleće htela da što više vremena provodim napolju u šetnjama, zadesilo nas je sve ovo. Dosta je bilo stresno i sa malom bebom i sinom koji je hteo da ide napolje, a suprug nije znao šta će biti sa našim poslom. Tri meseca je cela porodica bila u vikendici, ali smo bili zajedno. Uživala sam ipak u periodu sa decom, radili smo kreativne stvari, a sada smo se nekako već i navikli, pa nam je sve postalo uobičajeno. Nadam se da će u nekom trenutku sve doći na svoje. Bitno je biti kreativan, pronalaziti razlog za smeh.

Čini se da si stvorila svoj mali svet daleko od očiju javnosti?
- U princu i jesam i nisam. Nije da krijem privatni život, jedino što ne volim na društvenim mrežama preterano da objavljujem snimke svoje dece. 

Koliko ti znači podrška supruga u poslovnim poduhvatima?
- Mnogo mi znači. Sticaj okolnosti je da je i on muzičar, inženjer audio i vizuelnih tehnologija, mi smo se i upoznali u bendu, od samog starta smo bili svesni šta naše karijere donose. Samo smo nekako objedinili naše dve profesije i napravili muzičku školu i stvorili nešto čime možemo da se bavimo do penzije.

 

 

Stručnjaci govore da je brak kao institucija u krizi, kako ti održavaš ljubavnu sreću?
- U principu, jeste brak u krizi. U svom okruženju imam nekoliko prijatelja kojima, nažalost, brak nije opstao. Mom suprugu i meni su roditelji po više od 40 godina u braku, moji baka i deka proslavili su zlatnu svadbu, pa nam i brak predstavlja instituciju za ceo život. Naravno, ukoliko postoje problemi koji ne mogu da se prevaziđu, bolje razvod nego loš odnos u braku i da deca odrastaju uz roditelje koji se stalno svađaju. Mislim da su ljudi izgubili strpljenje jedni za druge, brzo se živi i svako dosta sebično gleda na svoje potrebe. Opet, bitno je pružiti i slobodu partneru da ostvari svoje želje, a da jedno u drugog imate poverenje. Ne postoji neki recept za uspešan brak. Mislim da svako može uz dovoljno želje i volje, ali i nege braka da opstane u svemu tome. Ponavljam, bitno je da to bude obostrano.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija