• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tamara Matić

24.11.2021

08:16

EKSKLUZIVNO! MAJA MANOJLOVIĆ: Vodila sam vesti dok mi je majka UMIRALA! Strašno mi je bilo da gledam kako...

HIT dodatak/informer

Showbiz

EKSKLUZIVNO! MAJA MANOJLOVIĆ: Vodila sam vesti dok mi je majka UMIRALA! Strašno mi je bilo da gledam kako...

Podeli vest

Voditeljki Maji Manojlović najteži trenutak u životu bio je kada je vodila vesti dok joj je majka umirala u bolnici

Najlepša voditeljka "Nacionalnog dnevnika" na Pinku ogolila nam je dušu i ispričala sve ono što nismo znali o njoj. Sa knedlom u grlu govorila je o mami Jagodi, koja je preminula od tumora na mozgu kada je Maja imala 32 godine.

Umrla na slavu
Celog života smo slavili Petrovdan, a sada na taj datum obeležavamo godišnjicu mamine smrti

Maja Manojlović

- Moja "Jagodica Bobica" umrla je dok sam ja vodila vesti. Ceo taj period bio je strašno težak. Mama je često bila u bolnici boreći se sa teškom bolešću... Svim srcem sam bila uz nju i zato mi je bilo teško da radim, ali me je taj rad na neki način i održao. Mama je pratila ceo moj rad, svako moje izdanje u vestima komentarisala je u SMS porukama. Pisala mi je da mi je "leva obrva podignuta i da treba da docrtam desnu" i sve te sitnice koje su meni značile. Bila je moj najveći kritičar. Bilo mi je jako teško što više nema njenih poruka kada sam u studiju - započinje Maja svoju potresnu ispovest za Hit.

Lepa voditeljka dodaje da je njenoj majci nije bilo spasa, iako ju je lečio vrhunski tim lekara:

- Umrla je na našu slavu Petrovdan 2016. godine. Celog života smo tog datuma slavili, ona je volela Petrovdan, sa posebnom ljubavlju je pripremala trpezu, a poslednjih pet godina na taj praznik mami obeležavamo godišnjicu smrti. Moja Jagodica je imala tumor na mozgu, najteži oblik. Rekli su nam da će posle operacije živeti od šest do dvanaest meseci, a mama je uspela da izgura tri godine. Operisala ju je doktorka Danica Grujičić i zauvek ću joj biti zahvalna što je mojoj majci omogućila kvalitetan život još nekoliko godina. Mami se posle tri godine vratio tumor, a to je takva bolest da se pacijentu samo kupuje vreme dok ne dođe kraj...

Foto: HIT dodatak/informer

Težak kraj

Maji je veoma teško palo da gleda kako njena majka od potpuno zdrave osobe postaje invalid:

- Strašno je kada gledaš kako neko tebi blizak odlazi deo po deo. Prvo je izgubila funkciju jedne ruke, pa druge, pa nogu... Bila je u invalidskim kolicima. Noć pre nego što je umrla bila sam u bolnici i tada smo se poslednji put videle. Bila sam svesna da je kraj blizu, videla sam to. Kada se sve to izdešavalo, trebalo mi je dve godine da pronađem snagu i nastavim život dalje.
I Majin otac Milivoje teško je podneo gubitak voljene žene.

- Tata je mamu obožavao! Nije hteo da dolazi žena koja će je negovati dok je bila nepokretna, nego je sve to on sam radio. Ne znam koji muškarac bi za svoju ženu tako nešto učinio... - priča naša sagovornica, koja je posle svega što je preživela spas pronašla u psihoterapiji:

- Potražila sam stručnu pomoć posle mamine smrti zato što mi je bilo toliko teško da nisam znala šta ću sa svim tim bolom. Plašila sam se da mi sve to ne ostavi posledice na neke druge organe, jer se mnoge bolesti razvijaju iz tuge. Bila sam podsvesno ljuta na tatu jer je on ostao živ, a mama ne. Doktorka mi je objasnila da je to sasvim normalna reakcija. To je trajalo sve dok nisam osvestila da tata nema veze sa njenim odlaskom i da je to jednostavno bila njena sudbina.

Ubrzo nakon ovih nemilih događaja, i Maja je završila na operacionom stolu.

- Operisala sam žučnu kesu. Njen odlazak je ostavio posledice na moje zdravlje. Hitno sam primljena na VMA i doktor Miša Jovanović perfektno je obavio svoj posao, tako da sam sada kao nova, kao da sam se ponovo rodila.

Foto: HIT dodatak/informer

U prvoj klupi

Maja je rođena i odrasla u Vinči, a njeni roditelji odmalena su je učili da bude vredna i odgovorna.

Mažena i pažena
Otac me je razmazio i naučio da budem princeza, a majka je u kući bila general
Maja Manojlović

- Odrasla sam u predivnom mestu na obali Dunava i tamo sam provela prelepo detinjstvo. Mama i tata su me razmazili, ali to je trajalo sve dok se nije rodio moj brat Miroslav. On je šest godina mlađi, pa sam ga ja čuvala kao mala. Posle škole sam ga uzimala iz vrtića i još tada sam stvorila tu neku odgovornost prema drugima. Miroslav je danas je oženjen i ima ćerku Teodoru, tako da sam ja jedna ponosna tetka.

U njihovoj kući glavna je bila mama Jagoda:

- Otac me je razmazio i naučio da budem princeza, dok je majka bila general. Baš je bila stroga! Naučila me je redu, radu, disciplini, a mene je to tada nerviralo, dok nisam kasnije shvatila da je sve radila za moje dobro. Dobijala sam batine od mame, ali se ne sećam zbog čega. Oduvek sam bila dobro dete, samo što sam bila dosta razmažena. Morala sam da budem odličan dak, jer je za moju majku svaka ocena osim petice bila loša. Srećom, volela sam da učim i sa lakoćom sam dobijala dobre ocene. Obožavala sam da učim i uvek sam imala dobre ocene.

Operacija žuči
Morala sam da operišem žučnu kesu, zdravlje mi se narušilo posle mamine smrti
Maja Manojlović

Osnovnu školu završila je sa odličnim uspehom zato što je, kako i sama priznaje, bila pravi štreber.

- Bila sam bubalica. Sedela sam u prvoj klupi i stalno dizala dva prsta i govorila: "Učiteljice, ja ću." Kada sam shvatila da je to nametanje ipak blam, premestila sam se u poslednji red. U petom razredu sam shvatila da je biti štreber okej, ali da treba da pustiš nastavniku da te sam prozove - kaže Maja i dodaje da je bila svedok psihičkog maltretiranja u školi:

Korona mi je ubila tetku i teču

Maja kaže da je zbog korone za sedam dana ostala bez dva člana porodice.

- Ove godine mi je od korone preminuo prvo teča, a za njim i mamina rođena sestra. Sve se desilo za sedam dana i mnogo mi je bilo teško, jer sam često boravila kod njih - priča voditeljka.

- Nažalost, bila sam očevidac raznih ružnih stvari. Bilo je dece koja su maltretirala vršnjake iz siromašnijih slojeva društva. Uvek sam bila na strani slabijih, pravi borac za pravdu.
Veliku ulogu u njenom odrastanju odigrali su baka i deka:

- Mama je radila u velikim marketima kao poslovođa i knjigovođa, dok je tata bio, a i dalje je vatrogasac. Stalno su bili van kuće, a za to vreme su me čuvali baka i deka. Baka Zora me je svemu naučila: da kuvam, spremam pite i sve ostalo. Deda me je vodio na pecanje. Dunav nam je blizu, pa smo redovno išli da lovimo ribu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija