• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/M. Jovanović

28.11.2021

13:00 >> 21:48

Za nju je ceo život IGRA SUDBINE: SREĆA je za svakog NEŠTO DRUGO! Za mene je to što IMAM ŽARKA!

Showbiz

Za nju je ceo život IGRA SUDBINE: SREĆA je za svakog NEŠTO DRUGO! Za mene je to što IMAM ŽARKA!

Podeli vest

Porodica, familija i prijatelji su moja i mentalna i fizička snaga, kaže glumica Milica Milša za Ljubav i zdravlje...

Glumica Milica Milša više od tri decenije deo je glumačke scene. Kada su mnogi pomislili da će se njena sjajna zvezda ugasiti i da će mesto morati da ustupi novim, mladim koleginicama, ona je ponovo zablistala u punom sjaju ulogom Ade Kanački u seriji "Igra sudbine", koja je potpuno osvojila domaću publiku. Dok se priprema treća sezona ovog projekta, Milica je sa svojim suprugom Žarkom Jokanovićem, koji je inače scenarista ove serije, otputovala u toplije krajeve kako bi prikupila energiju za nove poslovne poduhvate i pronašla psihički mir nakon bolnih gubitaka koji su je zadesili u periodu pandemije.

Kako objašnjava, nikada neće prežaliti odlazak kolege Nenada Nenadovića, koji ju je u potpunosti dotukao. Da bi lakše koračala kroz život sa svim turbulencijama i udarcima koje on donosi, glumica se okružila voljenim ljudima koji su njen oslonac i potpora. To su pre svega njen suprug, ali i sin Antonije, kog sa Žarkom odgaja sa puno ljubavi i razumevanja. U intervjuu za Ljubav i zdravlje upravo govori o važnosti porodične stabilnosti, porodičnom nasleđu i životnom putu koji je odabrala.

Kako provodite dane u Egiptu? Da li postoji neki poseban povod za putovanje?
- U Egipat smo došli prvenstveno da bismo se odmorili i opustili, i to je ono što sve vreme radim: sunčam se, šetam i uživam u svemu. Za razliku od mene, Žarko se odmarao samo malo, jer, kao što znate, mora da piše. Sada vredno radi na scenariju za treću sezonu serije "Igra sudbine".

 

 

Priznanje posvetila ocu

Glumica Milica Milša ove godine dobila je priznanje Beogradski pobednik, koje je posvetila svom pokojnom ocu Antoniju Isakoviću.
- Još jedna renomirana nagrada, i to Beogradski pobednik! Srećna i zahvalna, ovu nagradu posvećujem mom tati, Antoniju Isakoviću, koji je pre 77 godina na današnji dan prvi sa razglasa u centru grada objavio Beograđanima da je Beograd slobodan i da su fašisti pobeđeni - poručila je Milica nakon što joj je uručena nagrada.

Serija "Igra sudbine" doživela je ogromnu popularnost. Koji je faktor presudan za ovakav uspeh?
- Mislim da je za svaku seriju važan tekst. Uspeh jedne serije prvenstveno zavisi od dobrog scenarija, pa tek onda idu glumci koji to mogu čak i malčice da pokvare ili poprave. U ovom našem slučaju, mi smo se samo uklopili u ono što je Žarko zamislio. Nismo ništa pokvarili, zajedno smo učinili da "Igra sudbine" bude najgledanija i najdugovečnija serija u Srbiji ikada.

Šta vas je najviše privuklo kod ovog projekta?
- I mene je kao i sve nas privukao tekst - kuća se gradi od temelja, a za seriju je upravo to tekst. Imala sam i sjajne kolege, kao i sve što je naša serija donela.

 

 

Za koju situaciju iz svog života biste mogli reći da je "igra sudbine"?
- Sve je igra sudbine, ceo život je igra i samo je bitno biti dobar igrač.

Kako se dovijate za snimanja u periodu pandemije?
- U vreme pandemije smo snimali i zahvaljujući mom suprugu smo uspeli da prebrodimo period kada su pojedini glumci bili bolesni. Trudili smo se, radili smo, nije bilo lako, ali nijednog dana nije stalo ni snimanje, ni emitovanje, ali uspeli smo.

Imate li neke strahove tokom ove dve godine koliko traje pandemija?
- Naravno da postoje strahovi od pandemije. Svaki čovek se plaši bolesti i smrti, i to je sasvim u redu. Isto tako ne treba upadati u paniku, već se treba boriti sa neprijateljem kakav je korona. Iz strahova treba izvući najbolje: čuvati se, vakcinisati se i na taj način zaštititi i sebe i druge.

Nažalost, izgubili smo i neke velike glumce, pevače, prijatelje. Ko vam je najveća podrška u ovom periodu?
- Nikad neću prežaliti odlaske prijatelja. To je nešto što ne mogu da prebolim. Strašan mi je odlazak Nenada Nenadovića, to nas je sve dotuklo. Prosto ne želim da verujem da se to desilo. Nažalost, u ekipi smo izgubili i Radeta vozača, kao i Ivana kamermana. Prestrašno je i preteško. Mnogi moji prijatelji, glumci, kao i pevači su nas napustili. Moj doktor Milan Mileusnić takođe je preminuo. To je veliki gubitak ne samo za porodicu i prijatelje, već za sve ljude koje je lečio. Verujte mi da svaki dan mislim na njega i plačem. Smrt dragih ljudi se ne može preboleti, samo se nauči da se vremenom sa tim živi. Zahvaljujući porodici i bliskim ljudima uspela sam da se podignem i shvatim da život ide dalje.

 

 

Kako uspevate da održite mentalnu snagu?
- Moja porodica, familija i prijatelji su moja i mentalna i fizička snaga. Lako je kada imate tako divne ljude oko sebe kakve ja imam.

Ima li u tome deo genetike koju ste nasledili od roditelja?
- Hvala mojim roditeljima što su bili takvi kakvi jesu, što su mi osim genetike podarili sve drugo: vaspitanje, obrazovanje i učinili da sam ovakva kakva sam danas. Naravno, i mojoj tetka Lili koja je uvek uz nas.

Koje savete roditelja danas i vi rado primenjujete u svojoj porodici?
- Sve savete svojih roditelja primenjujem, ali prvenstveno kao majka na Antonija sam prenela da on mora biti svoj čovek, da radi u životu ono što on želi, a ne šta ja želim. Uvek ćemo mu Žarko i ja biti podrška, kao što su i meni moji roditelji bili u svemu što sam radila. Najbitnije je da roditelji prate svoju decu i da budu tu za njih, a ne da im nameću da moraju da ispunjavaju neke svoje propuštene šanse. Deca moraju da imaju svoj put, a roditelji su tu da budu potpora i stub na koji svako dete može da se nasloni kada za to ima potrebu.

 

 

Postoji li neki univerzalni savet za srećan život?
- Savet za srećan život za svakog je nešto drugo. Za mene je to što imam Žarka, koji je zaista moj univerzum i svet. Naravno, opet se vraćam na svoju porodicu, Antonija, koji je predivan mlad čovek, i tetka Lilu, bez koje ovaj svet ne bi bio isti, barem što se mene tiče.

Koliko vam u svemu znači to što imate stabilan brak i porodicu?
- Stabilnost znači u svemu, ne možete da hodate ako ste nestabilni, niti da idete kroz život. E sada, tu je porodica da vas podrži - ako ponekad pokleknete da vas podigne. To je ta spona između porodice, familije i prijatelja. Svi jedni drugima u jednom momentu treba da budemo rame za oslanjanje, to je najbitnije.

Da li se kajete ili žalite zbog nečega što niste ili jeste uradili u životu?
- Priznajem da se ne kajem ni zbog čega. Uvek možete da idete drugim putem, ima ih raznih. Izabrala sam ovaj put i ne mogu da se žalim. On je tačno onakav kakav sam zaslužila. U svakom životu ima i sreće i smeha i plakanja, pa tako i u mom, ali najbitnije je da ipak u svemu mi budemo ti koji odlučujemo. Ne bih nikad menjala svoj život i radujem mu se i dalje.

Kada se osvrnete na svoju karijeru, na šta ste najponosniji?
- Ponosna sam što sam umela da kažem "da" kada je trebalo da kažem "da" i što sam umela da kažem "ne" kada je to trebalo. Kako i u životu, tako i u poslu treba znati reći i "ne" i "da". Ponosna sam na sve svoje uloge i prijatelje koje sam stekla tokom karijere. Mislim da je u glumačkom poslu najbitnije da trajemo. Nije samo bitan jedan blesak, već da se uvek radi nešto. Od svoje prve profesionalne predstave, koja se desila pre više od 30 godina, nikada nisam prestajala da radim i mislim da je taj kontinuitet veoma bitan.
 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Magazin

Džet set

Srbija