• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

06.12.2021

19:49

Egzotična voditeljka se RADUJE SVEMU što dolazi: Bavite se isključivo SVOJIM ŽIVOTOM i čuvajte i negujte PORODICU!

printscreen instagram/marijana_tabakovic

Showbiz

Egzotična voditeljka se RADUJE SVEMU što dolazi: Bavite se isključivo SVOJIM ŽIVOTOM i čuvajte i negujte PORODICU!

Podeli vest

Volim što svedočim buđenju grada, praznim ulicama i zaista prelepim svitanjima, poručuje voditeljka Marijana Tabaković

Voditeljka Marijana Tabaković već nešto više od godinu dana svako jutro građane Srbije izveštava o najbitnijim društvenim temama putem programa koji sa kolegom Filipom Čukanovićem vodi na televiziji Prva. Od samog početka pažnju javnosti privukla je egzotičnom lepotom, te su se na društvenim mrežama nizali brojni komentari na račun njenog izgleda. Ova crvenokosa voditeljka i sama priznaje da joj komplimenti na račun izgleda laskaju, međutim, više joj gode oni koji se odnose na njen profesionalni pristup poslu.

Marijana je karijeru započela još kao student, kada se okušala u radio-novinarstvu na praksi u Bonu, potom je shvatila da je televizija ipak njena velika ljubav. Iako se susreće sa novim poslovnim izazovima, na ovom putu joj je ipak najbitnija posvećenost porodičnom životu, koji joj je prioritet svih prioriteta. Suprug Ivan, sa kojim već osam godina deli bračnu sreću, velika joj je podrška u svemu. U intervjuu za Ljubav i zdravlje Marijana govori o predrasudama sa kojima se suočavala na početku karijere, novim poslovnim poduhvatima, ali i najvećem od svih izazova, da svoju decu - petogodišnjeg sina Pavla i trogodišnju ćerku Petru - izvede na pravi put.

Kada ste počeli da vodite jutarnji program, govorili ste o izazovima ranog ustajanja. Da li ste se sada privikli na novi tempo?
- S obzirom na to da je nedavno bilo tačno godinu dana otkako sam deo jutarnjeg programa, naravno da jesam. Volim što svedočim buđenju grada, praznim ulicama i zaista prelepim svitanjima.

 

 

Kako izgleda vaš dan po završetku programa?
- Sa kolegama iz našeg tima dogovaramo naredno "Jutro", a onda se trudim da se makar malo odmorim. Drugi deo dana je potpuno posvećen mojoj porodici.

Od "Dobro veče" do "Dobro jutro, Beograde"

Marijana je godinama deo informativnog programa. Svoje prvo novinarsko iskustvo stekla je na radiju "Dojče vele" u Bonu, a novinarski posao nastavlja 2009. godine na radiju Studio B, u informativnoj redakciji. Brzo nakon toga prelazi na televiziju Studio B, gde je radila kao novinar, prezenter i urednik vesti, ali i kao voditelj emisije "Beograde, dobro veče". Od pre godinu dana voditeljka ponovo pozdravlja građane, ali ovog puta u jutarnjem terminu.

Na koji način se pripremate za emisiju, imate li neke posebne rituale?
- San mi je izuzetno važan i trudim se da noć pred emisiju na vreme odem na spavanje. Nekad to uspem, nekad i ne, ali to se u programu neće videti. Dobra energija i raspoloženje se podrazumevaju!

Koji je najveći poslovni izazov sa kojim ste se suočili?
- Upravo je to jutarnji program. Prvo iz razloga što je u pitanju zaista rano ustajanje. A drugo, jer je to format koji pokriva maltene sve ostale formate i izuzetno je važno ispratiti aktuelnosti iz svih društvenih sfera. Neophodna je potpuna koncentracija, ali i velika želja da uspete da što više informacija pružite svojim gledaocima.

 

 

Kako reagujete na brojne komentare na račun izgleda, da li vam laskaju ili vas opterećuju?
- Laskaju, naravno, pa kojoj ženi ne bi? Ali za mene to nikada nije bilo opterećenje jer mi nije nikada bilo primarno u odnosu na ono što želim da postignem u ovom poslu. Uvek će mi više prijati da mi neko kaže da smo u programu imali kvalitetan razgovor nego da lepo izgledam. Suština mi je oduvek bila važnija od same forme.

Emotivno rođendansko slavlje

Poslednjih novembarskih dana voditeljka je imala poseban razlog za sreću. Naime, Marijanin sin Pavle proslavio je peti rođendan. Ponosna mama na društvenim mrežama podelila je delić slavlja i uputila slavljeniku emotivnu poruku:
"U prvi mah reklo bi se da je novogodišnja fotografija, ali nije. Prava pravcata rođendanska! I ne zna se ko je ovde više važan - da li Pavle, jer je napunio pet godina, ili ja, jer me ovako gleda. I briga me što je mutna, jer ta ljubav je posebna. Vragolan, dobrica i moj ponos", poručila je voditeljka.

Da li ste se suočavali sa predrasudama zbog atraktivnog izgleda?
- Možda na samom početku. I tada bi me to zaista iznerviralo. Danas me to apsolutno ne zanima i ne obraćam pažnju na takve komentare.

Kako nakon svih ovih godina uspevate da razdvojite privatni i poslovni segment života?
- Moram priznati da na samom početku moje karijere to nisam uspevala. Mnogo me je posao uzimao i tada sam sagorela taj početnički, a opet najjači, plam ovog posla. Posle toliko godina uspela sam da razdvojim ta dva segmenta, a u tome mi pomaže moja porodica.

Koliko zapravo imate vremena za sebe i svoje bližnje?
- Za njih uvek moram da imam vremena i oni su moj prioritet. Da nije tako, ne bih radila ovaj posao.

 

 

Da li ste bili u situaciji da birate između karijere i porodice?
- Za sada, hvala Bogu, nisam.

Koliko se vaša popularnost odražava na vašu porodicu?
- Apsolutno nimalo, jer ne doživljavam sebe tako. Obožavam svoj posao, ali ne zbog te, kako rekoste popularnosti, već zbog mogućnosti da bukvalno svakog dana saznam nešto novo, naučim, upoznam fantastične ljude. Znam da mi mnogi ne veruju, ali kada me upoznaju, shvate o čemu govorim.

Vaš suprug je iz potpuno druge branše. Kako ste se upoznali?
- Jedan potpuno onako sudbinski splet okolnosti. I presrećna sam i zahvalna jer se dogodio.

 

 

Na koji način vas je osvojio?
- Osvojio me je svojom dušom i potpuno istim pogledom na svet. Jednom sam rekla da je on moja idealna polovina, jer je sve ono što ja nisam. U najpozitivnijem smislu.

Kako se dovijate u vaspitanju dece? Imate li neke primere iz svog okruženja kojima se vodite?
- Nema tu dovijanja, niti neke filozofije. Da je lako - nije, jer su se okolnosti potpuno promenile od perioda kada sam, recimo, ja odrastala. Trudim se i to mi je primarni zadatak - da od njih suprug i ja napravimo dobre ljude pre svega.

Šta smatrate najvećim izazovom u roditeljstvu?
- Sačuvati ih od svega lošeg što je danas lako dostupno. Loši sadržaji, loši uzori, poremećene vrednosti. Ali borimo se. Na kraju, ali i na početku, uvek je ono što ponesete iz svoje porodice.

Strahujete li da ćete propustiti neke bitne situacije u njihovom odrastanju zbog karijere?
- Ne, jer kao što rekoh, moja deca i naša porodica su mi na prvom mestu.

 

 

Koje su vam neostvarene želje na poslovnom planu?
- Ako kažem, neće se ostvariti. Svakako nekada mi je to bio jutarnji program i, eto, dođe trenutak kada se to i dogodilo. Nikada nisam jurila za prilikama, one su birale mene. Vodim se onim da uvek dođe ono što nam je u datom trenutku najpotrebnije i što je najbolje za nas. Radujem se svemu što dolazi.

Koji je vaš univerzalni savet za srećan i ispunjen život?
- Bavite se isključivo svojim životom, čuvajte i negujte porodicu.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija