• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.04.2022

16:50

NISAM NI POGLEDAO FILM! Džoni Dep više neće glumiti u "Piratima sa Kariba", pa otkrio kako je je stvorio lik Džeka Speroua!

Tanjug/Jadranka Ilić

Showbiz

NISAM NI POGLEDAO FILM! Džoni Dep više neće glumiti u "Piratima sa Kariba", pa otkrio kako je je stvorio lik Džeka Speroua!

Podeli vest

Glumac Džoni Dep trenutno se sudi sa bivšom suprugom Amber Herd, a nedavno je priznao da nikada u životu nije pogledao film "Pirati sa Kariba", u kojem je glumio glavnu ulogu, lik kapetana Džeka Speroua

- Nisam ga pogledao, ali verujem da je film dobro prošao i producenti su hteli nastavke i ja sam bio voljan da nastavim sa snimanjem... Kada znate lik polje od pisaca, tada treba da budete pravi lik i da dodate svoje reči. Verovao sam u lik u potpunosti - rekao je Dep na suđenju.

Takođe, Džoni je odbacio mogućnost da ponovo glumi u "Piratima sa Kariba".

Tokom unakrsnog ispitivanja, advokat Herdove, Ben Rotenborn, osvrnuo se na iskaz glumca kada je pomenuo da više ne želi da radi u "Piratima 6" čak i ako mu je to ponovo ponuđeno.

- Činjenica je, gospodine Dep, da vam Dizni dođe sa 300 miliona dolara i milion alpaka, ništa na ovom svetu vas ne bi desilo da se vratite i radite sa Diznijem na filmu 'Pirati sa Kariba'? Tačno?- pitao je Rotenborn.

- To je tačno, gospodine Rotenborn - rekao je Džoni Dep.

Čak i nakon što je Dizni uklonio Depa iz franšize, ipak je prikazan njegov lik u tematskim parkovima širom sveta.

- Nisu uklonili moj lik. Nisu prestali da prodaju lutke kapetana Džeka Speroua. Nisu prestali ništa da prodaju -  rekao je Dep.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Džoni Dep

Tokom suđenja, Džoni Dep je opisao kako je stvorio lik Džeka Speroua.

- Dizni mi je ponudio film koji se zvao "Hidalgo", koji govori o čoveku, konju, pustinji. Pročitao sam scenario i mislio sam da nije za mene. Ali sam hteo da imam sastanak sa ljudima iz Diznija jer sam u tom trenutku imao ćerku od 3 godine i 3 godine sam samo gledao crtane filmove, od Teksa Ejverija do Duška Dugouška. To je sve što sam gledao sa mojom malom devojčicom. Dobio sam scenario "Pirata" i nekako sam u svom umu video šansu da "pomešam" likove iz crtanih filmova - rekao je glumac i nastavio:

- Na primer, Peri Kojotu padne kamen na glavu i on je skroz polomljen, ali u sledećoj sceni ima samo mali zavoj na glavi. I onda sam počeo da razmišljam o parametrima likova iz crtanih filmova koji su mi bili dostupni. Nikada niko nije postavljao pitanje, bilo da je reč o osobi od 5 ili 95 godina. Svi kažu: "Naravno da je Pera Kojot još uvek živ." Pokušao sam da ugradim te ideje u lik Džeka Speroua... Crtani likovi mogu da se izvuku iz situacije gde mi (ljudi) ne možemo. Kapetan Džek Sperou je mogao da radi stvari koje ja nikada ne bih mogao da uradim. On bi mogao da kaže stvari koje ja ne bih mogao. Hteo sam da napravim lik koji bi mogli da prihvate osobe od 5, 45, 65 ili 85 godina. Kao što je lik Duška Dugouška... Lik kapetana Džeka Speroua je bio kao tip svaštare koji bi mahao bez majice i bio heroj. Ja sam imao drugačije ideje za lik, tako da sam ugradio moje ideje u lik i vratio taj lik u život - rekao je Džoni Dep.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija