• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

12.04.2019

09:14

EKSKLUZIVNA ISPOVEST! Marina Tucaković: JK ME VODI NA LEČENJE U KINU!

Estrada

EKSKLUZIVNA ISPOVEST! Marina Tucaković: JK ME VODI NA LEČENJE U KINU!

Podeli vest

Marina Tucaković otkriva da joj je Jelena Karleuša ponudila da je vodi na lečenje u Kinu, gde pevačicin muž Duško Tošić igra fudbal za Gvangžu RF. Marina, jedan od najpoznatijih tekstopisaca na Balkanu, saznala je da boluje od raka dojke početkom prošle godine i ubrzo je operisana na Institutu za onkologiju i radiologiju

Marina kaže da je njenu bolest teško podnela prijateljica i dugogodišnja saradnica JK, čija majka Divna je nedavno izgubila bitku sa rakom.

- Kada je Jelena čula da imam rak, pozvala me je i prvo što mi je rekla je da će da se raspita za moje lečenje u Kini, zatim i na Kubi.

Šta vas je savetovala?

Ceca i ja imamo problem
Stalno se čujem sa Cecom, ali imamo problem sa pesmama, ne znamo ni put kojim bismo krenule. Trenutno je potpuno zbunjujuća situacija na tržištu
Marina Tucaković

- Savetovala me je da i ja saznam sve što je moguće o lečenju i da je slobodno pozovem za šta god mi bude trebalo. Veoma se zainteresovala za moj slučaj jer je nažalost i sama imala mučno iskustvo sa svojom majkom Divnom, koja je bolovala od raka pluća.

I dalje se priča o njenoj aferi sa Ognjenom Vranješom. Da li ste je pitali o tome?

- Nisam, naravno, niti ću. To me ne zanima. To je njena stvar.

Kako ste se osećali kada ste saznali da imate rak? Šta vam je u tim trenucima prolazilo kroz glavu?

- Pravo da vam kažem, ništa posebno. Pomirila sam se s tim, nisam nešto mnogo pridavala tome značaj. Bila sam u fazonu biće šta će biti.

Da li ste se uplašili za svoj život?

- Ne, ni u jednom trenutku!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on Mar 26, 2019 at 10:36am PDT

Izjavili ste da ste u početku ignorisali bolest iako ste znali da nešto nije u redu. Zašto niste hteli da se obratite lekaru?

- Mislila sam da neću više biti kao pre, da ću morati da promenim život iz korena. Plašila sam se bolnice, lekova... To je u suštini najveći otpor koji čovek pruža kada sazna za bolest. Greše svi koji razmišljaju kao ja. Ne treba tako da misle, ja sam najgori i najbolji primer za to.

Jeste li prestali da pušite zbog bolesti?

Foto: Zoran Sinko

Ani pišem pesme, ona mora da smrša

Za koga sada pišete pesme?

- Ani Nikolić pišem pesme za novi album. Tako da, kada se vidimo, razgovaramo isključivo o poslu. Tako i treba da bude. Nemamo vremena da pričamo o bolestima i mračnim temama. Poslednji put smo se videle nedavno, a čule smo se juče.

Ani neki zameraju višak kilograma.

- Radi na tome da skine višak. Mora, pre svega zbog zdravlja.

Zašto joj toliko vremena treba za to?

- Pa verovatno zbog toga što mnogo voli da jede.

- Nisam. Lekari su mi savetovali da se manem cigareta, ali ja stvarno ne želim sebi da uskraćujem to zadovoljstvo.

Kako sada teku vaše terapije?

- Prvo sam operisana, a zatim su mi dali neku hormonsku terapiju jer su mi u početku rezultati bili loši. Zatim sam išla dva puta u Nemačku da primim imunovakcinu. Sada su mi promenili terapiju jer su mi rezultati dosta bolji, tako da citostatike uzimam u tabletama. Vrlo pristojno to podnosim i videćemo kako će biti jer se ti lekovi dugo piju, nekoliko godina.

Kako se sada osećate?

- Osećam se dosta dobro, ali još ne mogu da funkcionišem kako bih htela. Htela sam da odem na sahrane Šabana Šaulića i Divne Karleuše, ali jednostavno nisam bila sposobna za to. Da li ću se skroz oporaviti i ozdraviti - u Božjim je rukama.


I sa Šabanom ste bili bliski?

- Šaban je stvarno bio jedna topla duša. Nisam bila toliko bliska s njim, ali sam ga dosta dugo poznavala, još otkad sam tek počinjala svoju karijeru. Dolazio je da snima u studiju sa Radetom Vučkovićem, a ja sam tada radila sa Slađanom Milošević. Bio je otvoren lik, njega je znao i onaj ko ga zapravo ne poznaje lično. Kupio me jednostavnošću i širinom pogleda. On je bio vrhunski umetnik. U to doba sedeli smo u kafanama, ali to je bilo kratko druženje, uglavnom između snimanja. Voleo je život, pesmu i kafanu. Radila sam za njega pesmu za film "Sok od šljiva", u kojem je on pevao. Njegova ubedljivo najbolja pesma po mom mišljenju je "Dođi da ostarimo zajedno".

Šta je to što vam bolest najviše uskraćuje?

- Ne osećam ja neku preteranu slabost, ali zbog ovih lekova koje trenutno pijem ne smem da se krećem koliko bih htela, jer se mnogo brže umorim nego obično. Nastavljam da se borim pre svega zbog sina Milana. On mi je na prvom mestu. Suprug Aleksandar mi pruža veliku podršku i dosta mi pomaže oko svega. Sin sada dobro podnosi ovo moje stanje. U početku mu je bilo teško, bio je tužan, ali sada je dobro.

Hoće li nastaviti vašim stopama?

65 godina ima Marina

- To sve zavisi od njega. Ima dara i talenta, ali na njemu je da odluči hoće li se baviti pisanjem pesama.

Ko vam je još sa estrade pružio podršku kada ste saznali za bolest?

- Svi sa kojima radim i sa kojima sam radila. Pre svih Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša, Zdravko Čolić, Željko Samardžić, Saša Matić, Ana Nikolić, ali i mlađa generacija poput Rade Manojlović i Milice Pavlović. Ne smem da izostavim ni Aleksandra Milića Milija i Gorana Ratkovića Raleta.

Kako vam ide pisanje pesama za Cecin novi album?

- Stalno se čujemo, ali imamo problem sa pesmama, ne znamo ni put kojim bismo krenule. Trenutno je potpuno zbunjujuća situacija na tržištu.

Kako komentarišete ovaj novi talas muzike, koji su doneli Rasta, Buba i Jala?

- To je sve fenomenalno i treba da postoji. Nisu oni sporni, već gomila nekih poluproizvoda koji se šlepaju uz njih. Odjedanput su se pojavili mnogi izvođači i kompozitori koji samo hoće takvu vrstu muzike da prave. Ja verujem da i oni imaju problem koju pesmu da naprave. Sve su na istu foru. Svako treba da radi onako kako misli da je ispravno, pa dokle stignemo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija