• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

05.08.2019

23:27

TURČIN VOZIO 160 NA SAT KAD SE ZAKUCAO U ŠABANA! Otkriveni novi detalji saobraćajke u kojoj je poginuo pevač

Estrada

TURČIN VOZIO 160 NA SAT KAD SE ZAKUCAO U ŠABANA! Otkriveni novi detalji saobraćajke u kojoj je poginuo pevač

Podeli vest

Javni tužilac u nemačkom gradu Bilefeldu podigao je optužnicu protiv Alsina Leventa za ubistvo Šabana Šaulića i Mirsada Kerića * Verujemo da će pravda biti zadovoljena, poručuje porodica Šaulić

 

Turčin Alsin Levent (35) vozio je čak 160 na sat na putu gde je dozvoljeno 80 kad je 17. februara ubio kralja folka Šabana Šaulića i muzičara Mirsada Kerića, piše nemački "Bild"! Javni tužilac u Bilefeldu podigao je optužnicu protiv bahatog vozača, koji će pet i po meseci nakon tragedije uskoro pred regionalnim sudom odgovarati za ubistvo u saobraćaju!

U optužnici se navodi da je Levent vozio bez dozvole, da je bio pijan (imao više od jednog promila alkohola u krvi) i drogiran (pod dejstvom kanabisa) kad je "mazdom" izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini grada Gitersloha. On je nakon teške saobraćajke bio tri meseca u pritvoru, nakon čega je u maju pušten da se brani sa slobode. Levent je prijavio mesto stanovanja koje se drži u tajnosti jer je navodno dobijao pretnje smrću otkad je ubio Šaulića.
- Moj klijent je dobijao pretnje smrću na internetu. Sada živi u strahu - kazao je njegov advokat Jerit Šol.

Šaulići šokirani

Porodica pokojnog kralja muzike za Informer je kratko prokomentarisala podizanje optužnice protiv Šabanovog ubice.
- Imamo poverenja u pravosudni sistem Nemačke, očekujemo da čovek koji je uzrokovao Šabanovu smrt bude adekvatno kažnjen. Našeg oca i supruga ništa neće vratiti, ali očekujemo da pravda bude zadovoljena - kažu Šaulići.

Foto: Informer

Kako je ranije pisao Informer, zaprećena kazna Alsinu za ovo krivično delo je samo pet godina! Porodica Šaulić je tada angažovala jednog od najboljih nemačkih advokata kako bi bahati Turčin što duže bio iza rešetaka. Portparol pokojnog Šabana Šaulića Goran Jovanović tada je rekao da je šokiran skromnom zatvorskom kaznom koja preti ubici kralja narodne muzike i njegovog klavijaturiste.
- Ako nemački zakon dva ljudska života vrednuje toliko, onda nešto nije u redu sa tim zakonom i trebalo bi da ga što pre preispitaju. Porodica Šaulić se nada da će ova tragedija biti opomena da se nešto po tom pitanju preduzme - rekao je Jovanović.

Kum jedini preživeo

Podsetimo, pijani Turčin se 17. februara zakucao u automobil u kome je na mestu suvozača bio Šaban, a za volanom je bio klavijaturista Mirsad Kerić, koji je takođe podlegao povredama. Šaulić je tada izašao iz vozila, ali se ubrzo srušio i umro od posledica unutrašnjeg krvarenja usled pucanja aorte. Jedini preživeli u Šaulićevom automobilu je njegov kum Slobodan Boban Stojadinović, koji je sedeo iza vozača.


PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV TURČINA KOJI JE USMRTIO ŠABANA ŠAULIĆA! Advokat tvrdi da živi u strahu i na tajnoj lokaciji

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija