• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs

21.09.2020

19:49

ZABRANJENO EMITOVANJE JUTARNJEG PROGRAMA! Prva televizija KAŽNJENA zbog OVOG propusta! Evo šta će sada biti sa popularnom EMISIJOM!

Estrada

ZABRANJENO EMITOVANJE JUTARNJEG PROGRAMA! Prva televizija KAŽNJENA zbog OVOG propusta! Evo šta će sada biti sa popularnom EMISIJOM!

Podeli vest

Haos se nastavlja!

Voditelji jutarnjeg programa Jovana Joksimović i Srđan Predojević danas su i zvanično prekinuli saradnju sa Prvom televizijom, a gledaoci sutra neće moći da prate emisiju "Jutro" (više o tome pročitajte ovde).

ZVANIČNO SAOPŠTENJE TV PRVA! Prekinuta saradnja sa voditeljskim tandemom Jovanom i Srđanom zbog NEPOŠTOVANJA RADNIH OBAVEZA! (FOTO)

Savet regularnog tela za elektronske medije REM doneo je odluku o izricanju mere privremene zabranje objavljivanja programskog sadržaja zbog propusta Jovane Joksimović, a na osnovu priloga o vršačkom nasilju u kojem je otkriven identitet maloletnika, žrtve nasilja, saopštili su sa "Prve".

Foto: printscreen

- Prilog objavljen je u martu ove godine, a REM je tom prilikom doneo meru upozorenja da se mora poštovati pravilnik o zaštiti prava maloletnika i da se neće ubuduće emitovati sadržaji u kojima se otkrivaju identitet maloletnih lica tj. da je pružilac medijske usluge dužan da zaštiti identitet maloletnika. Izricanje ovakve mere podrazumevalo je i da se zvanično saopštenje regulatornog tela i pročita u istoj emisiji u kojoj je objavljen sporni sadržaj. Jovana Joksimović je to učinila ali, kako je zapaženo, ponovo je na indirektan način, otkrila identitet maloletnika, saopštavanjem imena i prezimena majke, kao prikazivanjem kadrova na kojima se vidi lice - navodi se u saopštenju "Prve televizije".

HAOS SE NASTAVLJA! Nakon što je TV PRVA uputila ZVANIČNO SAOPŠTENJE O RASKIDU UGOVORA sa Jovanom i Srđanom, OGLASILA SE VODITELJKA! ŠOK! (FOTO)

- Stoga je Svet regulatrognog tela zaključio da Prva jeste objavila izrečenu meru ali ne poštujuju način objavljivanja mere koji određuje ističući da je dva puta izvršena ista radnja - otkrivanje identiteta devojčice iz priloga koja je bila žrtva nasilja. Savet nije osporio nameru da je Prva mogla kroz prilog da predstavi potencijalne nepravilnosti u radu ustanova i da ukaže na problem u društvu ali bez informacija o identiteta maloletnice - piše u reagovanju.

Foto: printscreen instagram/jjovanajoksimovic

- Navodeći da se radi o veoma delikatnoj situaciji, Savet regulatora doneo je još rigorozniju meru u odnosu na prvu opomenu, a to je privremena zabrana objavljivanja programskog sadržaja za emisiju "Jutro" u trajanju od 24 sata. To je razlog što nismo imali priliku da gledamo ovaj program o kojem Srbija ne prestaje da priča. Mera upozorenja ističe tokom večeri tako da će već u sredu gledaoci moći ponovo da informišu o svim važnim događajima u "Jutru" Prve. Gledaoci će umesto "Jutra" moći da prate emisiju "Vesti specijal" - saopštila je TV Prva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija