• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. MILIĆ

05.11.2020

07:30

PROVOD SE PRETVORIO U HOROR! Dejan Matić usred TERORISTIČKOG NAPADA! Upao je u RESTORAN - Bled kao KRPA, BEŽAO OD UBICE!

Estrada

PROVOD SE PRETVORIO U HOROR! Dejan Matić usred TERORISTIČKOG NAPADA! Upao je u RESTORAN - Bled kao KRPA, BEŽAO OD UBICE!

Podeli vest

Čuli smo da napadači kreću ka mestu gde sam se nalazio sa suprugom i prijateljima u restoranu. U lokal je uleteo čovek koji je bežao od napadača. Bio je bled, nem i uznemiren, kaže Dejan Matić

Dejan Matić se u trenutku terorističkog napada u Beču skrivao u podrumu jednog restorana! Pevač je kobne večeri izašao sa suprugom Jelenom i prijateljima u grad ne sluteći da će džihadisti izvršiti napad.

Oni su odlučili da se provedu jer je sledećeg dana na snagu stupao policijski čas zbog koronavirusa, a provod se pretvorio u horor.

- Bili smo kod prijatelja u restoranu, i čim smo čuli šta se dešava, sišli smo u podrum i tu smo čekali da napadi prođu - kaže na početku razgovora za Informer Dejan Matić.

Podsetilo ga na rat u Bosni

Ja sam kroz ovo prošao kada je bio rat u Bosni. Tada sam samo gledao kako ću da stignem u Drvar. Nema veze što je rat, što se puca...

Panika

On je sa suprugom i prijateljima seo u restoran neposredno pre nego što je počelo da se puca po gradu, a sat vremena kasnije saznali su da je Beč pod opsadom.

- Napad je počeo u 20 sati, a mi smo sat vremena kasnije saznali šta se dešava. Već tada su se čule sirene, bio je opšti haos. Na društvenim mrežama se širila panika i tada nas je prijatelj odveo u podrum restorana. Osetio sam se kao da smo u skloništu jer počinje rat. Neki su se uplašili, ali ja sam bio prilično smiren.

Foto: TV Pink printscreen

Najdramatičniji trenutak večeri je bio kada se proširila vest da teroristi kreću prema mestu gde se nalazi restoran u kom je bio Matić.

- Čuli smo da napadači kreću baš ka okrugu u kom smo bili. Tada je jedan čovek, bežeći od terorista, uleteo u restoran. Bio je bled kao krpa, uznemiren i nem. Ništa nije mogao da izusti. On se našao na licu mesta, video je šta se dešava i pobegao je kod nas - priseća se Dejan jezivih scena.

Deca na bezbednom

Terorista živeo blizu Matića

 

Matić kaže da su neki od terorista živeli u njegovom kraju.
- Bila su hapšenja relativno blizu našeg stana. Tu je živeo jedan od napadača - kaže Dejan.

Svi zajedno su čekali da opasnost prođe, pa su tek posle nekoliko sati mogli da napuste restoran:

- Čim je bilo bezbedno, supruga i ja smo seli u taksi i otišli kući. Deca su nam bila sa ženom koja ih čuva. Za vreme napada sam je pozvao i rekao joj da ne paniči. Ona nije ni znala šta se dešava, a deca su spavala.

Matić kaže da se život u Beču vratio u normalu, koliko je to moguće zbog policijskog časa, uvedenog zbog koronavirusa. Ljudi su uplašeni, ali žive normalno. On decu šalje u školu i u predškolsko.

Foto: Ivan Dobričić

- Mislio sam da je Austrija poslednja država u kojoj ovo može da se desi. Beč je uvek bio siguran grad i sada mi ovde nije prijatno. Ali na indirektan način sam prošao kroz sve ovo. Kada je bio rat u Bosni, samo sam gledao kako ću da stignem u Drvar. Nema veze što je rat, što se puca... Tako je bilo i sada.

Maja: Izbezumljena sam
zbog napada u Beču

Maja Berović se u trenutku terorističkog napada vraćala u Beograd iz svog stana u Austriji.
- Tokom putovanja dobijala sam slike jezivih scena iz Beča. Bila sam potresena i užasnuta. Porodica mi je javila da su dobili poruku od nadležnih organa da ne izlaze iz kuće jer je moguć napad na Grac, gde imamo stan. Celokupna situacija me je izbezumila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija