• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tamara Matić

25.11.2020

07:51

TEŠKA UPALA PLUĆA, HITNO PRIMLJEN U BOLNICU! Milanče Radosavljević ima TEŽI OBLIK KORONE - Molili su me da UDAHNEM, NISAM MOGAO!

Estrada

TEŠKA UPALA PLUĆA, HITNO PRIMLJEN U BOLNICU! Milanče Radosavljević ima TEŽI OBLIK KORONE - Molili su me da UDAHNEM, NISAM MOGAO!

Podeli vest

Legenda narodne muzike Milanče Radosavljević (76) zaražen je koronavirusom i prima kiseonik u bolnici Bežanijska kosa. "Gušio sam se u bolnici! Medicinske sestre su me molile da udahnem vazduh, a ja nikako nisam mogao", kaže Milanče Radosavljević.

Pevač čuvenih hitova "Anđelija", "Jedna žena plave kose" i "Dao bih ovo malo života" javio nam se iz "crvene zone" i ispričao kako izgleda njegova borba sa opasnim virusom, koji mu je umalo došao glave.

Mislio da je kraj

Foto: YouTube printscreen

- Ležim u bolnici i imam teži oblik korone. Primljen sam kao hitan slučaj i mislio sam da mi je došao kraj, međutim, uspeo sam da se vratim iz mrtvih. Što se kaže: "Pobegao sam grobaru sa lopate". Izvukao sam se zahvaljujući lekarima - priča legendarni pevač, koji se proslavio nastupajući po kafanama.

12 dana

je Milanče u "crvenoj zoni" bolnice Bežanijska kosa

Milanče Radosavljević kaže da je strašan osećaj kada čovek ne može da udahne vazduh.

- Imao sam tešku upalu pluća i sve vreme sam se gušio. Bilo je jezivo! Medicinske sestre su me molile da udahnem vazduh, a ja nisam mogao. Bio sam na korak od smrti, a živ sam samo zahvaljujući osoblju bolnice. Oni su maksimalno posvećeni pacijentima i rizikuju živote da bi nas spasili - izustio je legendarni pevač, a onda je napravio pauzu i počeo da kašlje:

- Eto, vidite, i dalje se gušim. Zato me i drže na kiseoniku, bez kojeg ne mogu da dišem. Više ne razmišljam o tome da li ću pevati, već samo da li ću preživeti. Lekari su mi rekli da imam najgori oblik korone, ali da će oni učiniti sve da mi pomognu. Već dvanaest dana sam u 'crvenoj zoni' i ko zna koliko ću još biti ovde.

Foto: RINA

Nije se pazio

Radosavljević priznaje da je sam kriv što se zarazio opasnim virusom.

- Nisam se čuvao, radio sam neku ogradu oko kuće, pa sam bio sa majstorima i kontaktirao sa dosta ljudi. Onda sam dobio temperaturu, ali sam mislio da je neka prehlada. Hteo sam da najpre sve završim sa majstorima, pa tek onda odem kod lekara. Međutim, virus me je pokosio i završio sam u bolnici u veoma teškom stanju. Rekli su da bih sigurno umro da sam stigao samo dan kasnije... - priča čuveni muzičar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svedok

pre 1 godinu

Kao da je prepričao moju situaciju i moje iskustvo od prošle godine. Ja sam u covid bolnici proveo 3 meseca i dva puta su me vraćali iz mrtvih. Mesec dana sam bio na 16 litara kiseonika 24/7 i to mi je spaslo život i sačuvalo da ne završim na respiratoru sa kojeg verovatno ne bi ni sišao živ. Za 3 meseca sam izgubio 18kg i iz bolnice izašao nepokretan u kolicima. Godinu i po dana kasnije ja i dalje imam posledice i nisam ni blizu povratku na stanje pre korone. Na žalost, doktorka koja mi je spasla život nije bila te sreće, dobila je koronu ali sebe nije mogla da spase, nije preživela trombove. Ljudi ne igrajte se, život je samo jedan.

sledeća vest

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija