• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2021

18:29

ČLANOVI BENDA LEB I SOL ODUŠEVLJENI MUZIČKOM SCENOM U SRBIJI: Evo ko je njihov omiljeni srpski bend

Estrada

ČLANOVI BENDA LEB I SOL ODUŠEVLJENI MUZIČKOM SCENOM U SRBIJI: Evo ko je njihov omiljeni srpski bend

Podeli vest

Snažno, emotivno i upečatljivo!

Osmu nedelju zaredom, bend Monks koji predvodi Željko Mitrović, izbacio je novu numeru i spot za pesmu "Srećan put".

Ekipa beogradskog benda nije ni sanjala da će za tako kratko vreme zadobiti veliku popularnost, što svedoče milionski pregledi na jutjubu, ali i pohvale kolega iz branše. Bend "Monks" , sastavljen od vrsnih muzičara, na čelu sa Željkom - snima, komponuje i producira 30 pesama za 30 nedelja, a svaku pesmu prati i video spot. Posle osme numere, komentari i pregledi se broje milionskim ciframa, kako od pratilaca iz cele ex Yu, tako i od vrsnih muzičara i kolega iz regiona.

Foto: privatna arhiva

Posebna čast, kako kažu članovi benda, bila je pohvala od muzičkih doajena Dirana, Gara i Garabeta Tavitjana, koji su izrazili su svoje oduševljenje bendom “Monx“ - video porukom. Dobro poznatau trojku čine: jedan od najboljih regionalnih bubnjara - Garabet Tavitjan , legendarni bubnjar grupe Leb i sol, i osnivač moderne ritmike i neparnih makedonskih ritmova –koji je svojim radom uticao na generacije sjajnih muzičara, ali i na svoje sinove Dirana i Garu koji nastupaju pod imenom Tavitjan Brothers. Diran se opredelio za klavir, samostalno stekao diplomu najprestižnije jazz muzičke akademije “Barklee College of music“ u Bostonu, dok je Garo nastavio očevim stopama i svoj muzički talenat izrazio kroz sviranje bubnjeva. Ova uspešna i renomirana muzička porodica iskazala je duboko uvažavanje prema ostvarenjima koje Mitrovićev bend neprestano ostvaruje, svakom novom pesmom. “Nešto najbolje što je došlo iz Srbije u zadnjih deset godina!” “Fjužn fank saund na svetkom nivou – i spotovi, izvođači, ali naročito bas sekcija!” “Vrhunski aranžmani, top svirka i vokali” “Ovakva muzika, sa takvim zvukom i osećajem je nešto što nam je potrebno u ovom vremenu” – samo su neki od komentara prepunih podrške i oduševljenja ovih vrsnih muzičara, koji su svakako više nego opravdani.

Do sada Željko i ekipa su imali sedam neverovatnih fank-rok-pop-fjužn numera koje su zatresle kako starije muzičke znalce, tako i mlađe poklonike dobrog i kvalitetnog zvuka. Veseli fank tonovi koji preovladavaju, prevazilazili su onaj predhodni, a svaka nova numera otvarala je vrata onoj drugoj i sasvim zasluženo ubirala milione pregleda na Youtube-u. Najnoviji muzički potez Mitrovićevog benda „Monx“ jeste numera „Srećan put“ – osma po redu. Za razliku od pređašnjih, gde razigrani gruv zove na ples, ovaj muzički potez je potpuno drugačiji. Balada koju aktivno boji vokal Đorđa Miljenovića – Skaj Viklera, sada već stalnog člana benda „Monx“ u sebi sadrži zvuk današnjeg vremena, ali i uticaje prefinjenog gitarskog zvuka sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka. Snažno, emotivno i upečatljivo!

Ovaj nesvakidašnji poduhvat Željka Mitrovića, potvrdjuje da je pored svih ostalih ostvarenih ambicija i uspeha, Željko pre svega fenomenalan muzičar. Bend “Monx” i nova stvar “Srećan put” su samo još jedno Mitrovićevo pobedničko putovanje koje će doploviti do slušaoca koji željno očekuju novu hit-numeru, sa kojom mogu da otputuju na mesto gde dobra muzika stanuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija