• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Andrijana Milić

03.02.2021

12:10

EKSKLUZIVNO! EDITA ARADINOVIĆ: Psihijatar mi pomaže da preživim sve TRAUME! Korona me je dotukla, redovno idem na...

Estrada

EKSKLUZIVNO! EDITA ARADINOVIĆ: Psihijatar mi pomaže da preživim sve TRAUME! Korona me je dotukla, redovno idem na...

Podeli vest

Edita Aradinović pomera granice na muzičkoj sceni. Lavovski se borila da raskrči svoj put na estradi i izgradi ime, pa danas njene pesme trešte iz svih klubova, automobila, splavova... Na početku karijere bila je sestra Indire Aradinović, pa članica grupe "Ministarke", a danas je kratko i jasno - Edita, koju znaju i van granica naše zemlje

Život joj, međutim, nije bio nimalo lak. Osmeh, po kom je prepoznatljiva, nije uvek bio na njenom licu. Bilo je i dosta suza. Pandemija koronavirusa ju je dotukla, više nije mogla da radi ono što najviše voli - da peva... Zbog toga je potražila stručnu pomoć.

Glosa:
Za dve pesme

dala 55.000E
Mnogo ulažem u karijeru. I dalje nemam svoj stan jer sam za dve pesme dala 55.000 evra
Edita

- Idem redovno kod psihologa Sanje Levarde, pomaže mi da se izvučem iz teškog perioda. Korona mi je teško pala zbog nemogućnosti da se viđam sa prijateljima, da se družim, izlazim, ali i zbog toga što nemam priliv novca, ni interakciju sa publikom. Za vakcinaciju trenutno nisam, ali ako budem morala, učiniću to - započinje svoju životnu priču pop zvezda.

Teško detinjstvo

Edita je rođena u sedmom mesecu sa svega 1,5 kilograma. Njena majka je imala blizanačku trudnoću. Nažalost, njen brat je preminuo.

- Druga beba je bila dečak i ja ceo život osećam da u maminom stomaku nisam bila sama... Kada sam bila mala, stalno sam crtala portrete na kojima je pola muški, a pola ženski lik. Tada nisam znala da sam imala brata blizanca. To sam saznala tek sa 12 godina - priča pevačica.
Iako je odmalena bila talentovana za pevanje, glumu i crtanje, nikada to nije isticala. Bila je stidljiva. Zato su se u njenoj Osnovnoj školi "Jovan Popović" na Karaburmi, gde je i odrasla, oduševljavali kada ona u retkim situacijama pokaže šta zna. Kao umetnička duša više je pridavala značaja svom talentu nego učenju. Bila je vrlo dobar đak, ali se uvek provlačila zato što je bila snalažljiva, a ne štreber.

 

Vadila sam hijaluron iz usana, preterala sam

Edita nema ništa protiv plastičnih operacija ukoliko se ne preteruje:

- Bitno je biti umeren u svemu, pa i u ulepšavanju. Ja sam preterala kada sam radila usne, a pošto sam stavljala hijaluron, nije bilo teško izvaditi ga. Sada sam zadovoljna. Nos sam operisala, ali tako da ne promenim lični opis, a da budem sebi prihvatljivija. I grudi sam uradila. Društvene mreže su nametnule teret ženama da moraju da budu savršene. I ja sam zavisnik od društvenih mreža, ali nisam dozvolila da me to obuzme, jer imam život mimo toga. Postoje devojčice koje se traže i misle da će izgledom da zadovolje sebe ili svog partnera, ali će posle 26. godine prirodno težiti da ispunjavaju sebe duhovno i da rade na sebi. Treba imati balans u tome, da budeš i u glavi dobro, a ne samo spolja.

- Verujem da sam mogla mnogo više što se školovanja tiče, ali imala sam teško detinjstvo. Ne želim da ovo bude tužna priča kako bi mi neko rekao: "Svaka ti čast." Ne! I Milena Radulović je otkrila da je bila žrtva pedofila, a to se na njoj svih ovih godina nije primećivalo. Devojka je izgradila karijeru i u Srbiji i u Rusiji. Tako sam se i ja trudila da se izborim za svoje mesto na muzičkoj sceni isključivo borbom i radom!

Foto: HIT dodatak/informer

Edita Aradinović

Ta borba je, međutim, bila ozbiljna. Nije živela u izobilju, kao neke njene koleginice, već je do 12. godine spavala sa mamom i tatom u krevetu. Usledio je jedan od najtežih udaraca - Edita i njena sedam godina starija sestra Indira su 2005. godine ostale bez brata.

- Znali smo da će do toga doći, jer je brat imao težak oblik Daunovog sindroma, a ljudi sa tim problemom ne žive dugo. Preminuo je kada je imao 21 godinu. Tada ni komunikacija između mame i tate nije bila najsjajnija. Često su imali razmirice, pa su se na kraju, na našu sreću, razveli. Život nam je posle toga svima bio lepši. S obzirom na to da je razlika u godinama između sestre i mene bila velika, nisam mogla da joj zamerim što možda nije dovoljno obraćala pažnju na mene. U tom dobu su mi bili potrebni razumevanje, pažnja, razgovori koje nisam imala... Zbog svega potisnutog dobila sam želju da pomažem svima oko sebe, i to na način na koji bih ja volela da je neko sa mnom razgovarao. Zbog toga često imam osećaj tereta celog sveta na svojim leđima...

Sa Đoganijevima nemam kontakt, dopisujem se samo sa Lunom

Edita se osvrnula na komentare da se stidi što je u srodstvu sa porodicom Đogani.

- To nije tačno, ja sam se samo ogradila da moje prezime nije Đogani, jer sam po tati Aradinović. Đole je mamin brat od tetke. Mi se ne viđamo, nemamo nikakvu komunikaciju. Lunu sam upoznala nekoliko godina pre njenog ulaska u "Zadrugu". Kada sam ispratila kroz kakvu torturu je prošla u rijalitiju, nisam želela da joj budem na teretu, već sam joj dala podršku, a ona najbolje zna sve... Pretpostavljam da je zapravo krhka, emotivna, ali je sebi rekla: "Ja neću takav život." Nije nastavila da ide po rijalitijima, nego se vratila porodici, duhovnosti... Želim joj svu sreću. Čestitala sam joj na trudnoći. Povremeno joj pišem, pitam je da li je dobro.

To što Edita ima neizmernu potrebu da pomaže svima zapravo je Atlasov kompleks.

- To je sindrom u kom imaš osećaj da si kriv za sve i svima želiš da pomogneš. Radim na tome da sebe upoznam i shvatim zbog čega su se neke stvari desile, zašto imam potrebu da pomažem drugima, a zapostavljam sebe...

Aradinovićeva je beg od stvarnosti pronašla u muzici:

Brinula zbog mame
Kad sam snimala duet sa Seve, nisam bila svesna koliko je to veliko jer sam bila zabrinuta za mamu koja je išla na hemoterapije
Edita

- Rano sam počela da radim jer nisam imala sreću da budem u situiranoj porodici. Roditelji nisu mogli da ulažu u obrazovanje, u jedno mlado biće koje će sutra postati dobra majka, roditelj, prijatelj... Zato, kad god bi mi se nešto ružno desilo, ja bih se okrenula pesmama. Tu bih tražila izlaz iz svega. U tom smeru sam najčešće i radila na sebi, što se i primećuje.

Edita je završila privatnu ekonomsku školu u Beogradu, nakon što je odlučila da se u trećoj godini ispiše iz srednje škole za dizajn kože.

- Tu su počeli da se okupljaju stariji đaci koji nisu pohađali našu školu. Loše su uticali na devojčice, jer je ta srednja mahom bila ženska škola. Mama me je, iz straha da ne uđem u probleme, ispisala. Niko nije reagovao na njene žalbe, čak i kada je imala dokaze da se loše stvari događaju. Možda, iz ove perspektive, to i nije bila prava odluka, ali je u tom trenutku bila najbolja za mene. Imala sam sreću da sam bila u ljubavi sa svojim prvim momkom, koji me je zaštitio i sa kojim sam prevazišla pubertetsku fazu.

Sa dečkom koji joj je bio veliki oslonac Edita se zabavljala tri i po godine.

- On mi je prvo bio najbolji drug, pa dečko. Cela Karaburma nas je znala. Odrasla sam sa njegovim ocem i bratom. Oni su divna porodica. Konačno sam osećala pripadnost, jer nisam imala mušku stranu koja mi je falila. Kada su se moji razveli, tata je otišao od nas, a mama je radila dva posla i skoro nikada nije bila kod kuće. Zato sam odrastala sa njima... Nas dvoje smo imali zajednički Fejsbuk profil, bili smo divan par, snimao mi je pesme, pisao mi je grafite po ulicama...

Prva ljubav

U tom periodu Edita je počela da snima pesme sa reperima iz kraja. Tada je upoznala i Stefana Đurića Rastu.

- Mnogo ga volim zato što se nikad nije promenio. I kada sam bila klinka, on je imao dredove i snimao je pesme u tom svom "Rasta" fazonu. Sećam se njegove pesme iz tog perioda koja mi ceo život prolazi kroz glavu: "I vratio bih boje samo da smo opet klinci." On je dobar, čestit, patrijarhalno vaspitan i divan momak. Sigurna sam da nije prodavao, niti navodio druge da koriste nedozvoljene supstance. On je to konzumirao i nije krio.

Ponesena radom mnogih repera iz kraja, sa 15 godina je prvi put stala na scenu, kao predgrupa Doktoru Igiju na koncertu u Centru "Sava".

Foto: HIT dodatak/informer

- Bila sam veoma uzbuđena i srećna što sam bila deo svega toga. Uvek sam volela nečemu da pripadam, pa sam se 2010. godine prijavila za "Zvezde Granda" i stigla do trećeg kruga. Saša Popović mi je rekao da sam talentovana, ali mlada. A ja sam tada samo želela da pevam na televiziji i da lepo izgledam. Nije mi bio cilj da radim po klubovima i kafanama.
Bez obzira na to što nije htela da nastupa, posle takmičenja u najpoznatijem muzičkom šou-programu Editi su počele da pljušte ponude sa svih strana. Tako je počela da radi po beogradskim klubovima.

Duet sa Severinom

- Menadžerka Vesna Đonović se zauzela za mene i pružila mi mogućnost da pevam u elitnim klubovima. Nastupala sam sa Nemanjom Stevanovićem, Ćemom, Ljupkom Stević... Tada sam prvi put imala "kontakt" sa klubovima, štiklama i dekolteima. Do tada sam izlazila samo po kućnim žurkama.

I upravo na jednom od nastupa na beogradskim splavovima zapazili su je čuveni "aspirinci" Miloš Roganović i Filip Miletić. Ponudili su joj ugovor i ona je 2013. godine pristala da bude deo grupe "Ministarke".

Lična karta

Datum rođenja: 30. 6. 1993.
Mesto: Beograd
Horoskopski znak: Rak
Brak: nema
Deca: nema
Singlovi: 6

- Učinilo mi se kao sjajna ponuda. Dva izvrsna producenta su mi u tom trenutku obećavala ono što sama nisam mogla da priuštim. To je bila odskočna daska za mene. Možda to nije bio pravac kojim sam želela dugoročno da se bavim, ali tada nisam znala za bolje.

Ona je sa grupom "Ministarke" snimila duet sa regionalnom zvezdom Severinom Kojić, ali i sa Sašom Matićem.

- Kada sam snimala duet sa Seve, nisam bila svesna koliko je zapravo to veliko, jer mi se mama u tom periodu razbolela. Tog dela života se slabo sećam, osim toga da je majka išla na hemoterapije. Sa Severinom nisam u kontaktu, jer je ona saradnju dogovarala sa "aspirincima". Ali se zato sa Saletom i Acom Pejovićem redovno čujem. Njih dvojica i Aca Lukas su mi podrška. Daju mi savete i razumeju me.

Edita je posle pet godina odlučila da izađe iz grupe, bez obzira na veliki uspeh.

- Iz priče sa njima sam izašla umorna i željna iskrene reči i topline. Imali smo razmirice u koje ne bih da zalazim, jer ne želim da mi se pokvari slika koju sam imala o njima - oni su bili moji mentori kroz život. Njihov projekat je bio sjajan, samo ja tu nisam pripadala... Kada sam uvidela da to više nije zdrava sredina za sve nas, povukla sam se, bez obzira na posledice koje su me čekale.

Pevačica je rastanak sa njima teško podnela.

KOMPLETNU ISPOVEST PROČITAJTE U DANAŠNJEM IZDANJU HIT INFORMERA

Foto: Informer

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

EKSKLUZIVNO! ZORICA MARKOVIĆ: Tata je uperio PUŠKU U MENE, brat me SPASAO! Osramotila sam ga jer sam prva žena....
Estrada

EKSKLUZIVNO! ZORICA MARKOVIĆ: Tata je uperio PUŠKU U MENE, brat me SPASAO! Osramotila sam ga jer sam prva žena....

Život Zorice Marković je toliko bogat i turbulentan da bi bio idealan za scenario španske telenovele! U velikoj ispovesti za Hit legendarna pevačica otkriva šokantne tajne: da je otac hteo da je ubije lovačkom puškom kad se zbog preljube prvi put razvela i vratila u porodičnu kuću, da ju je i drugi muž varao, ali je tada rešila da se obračuna sa suprugovom ljubavnicom i umalo je nije udavila u Dunavu, da su je dva minuta delila od smrti dok su je reanimirali posle infarkta...

27.01.2021

12:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija