• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Express

10.05.2021

16:57

EMOTIVNA ISPOVEST MILIĆA VUKAŠINOVIĆA! Poznati mušičar OTKRIO da ga je Toma Zdravković MOLIO za OVU pesmu, a onda ŽESTOKO NAPAO Bregovića: OVO JE NJEGOVA NAJVEĆA PREVARA!

Estrada

EMOTIVNA ISPOVEST MILIĆA VUKAŠINOVIĆA! Poznati mušičar OTKRIO da ga je Toma Zdravković MOLIO za OVU pesmu, a onda ŽESTOKO NAPAO Bregovića: OVO JE NJEGOVA NAJVEĆA PREVARA!

Podeli vest

Muzičar i kompozitor, Milić Vukašinović, koji je svirao u bendovima Indexi, Bijelo dugme i Vatreni poljubac, govorio je o Goranu Bregoviću, muzičkoj industriji, unucima i drugim temama.

Vukašinović je objasnio kako ga glava i pamet dobro služe da komentarisao izjave velikih zviezda:

- Slušam ove nazovimo te neke velike zvezde kako kukaju da nemaju posla, a samo godinu dana ranije su se hvalili kako za vikend zarade nečiju godišnju platu. S obzirom na to da ja sviram muziku koja nije tako aktualna kao njihova, pa ni pre ove pandemije nismo imali toliko nastupa, mogu reći da me sve to puno i ne pogađa - rekao je Vukašinović i dodao:

- Najgori su oni koji su imali jedan hit, pa onda su umislili da su dotaknuli nebo. Ali, svemu brzo dođe kraj. Uzimali su velike novce, pa onda dizali velike kredite, kupovali stanove u elitnom delu Beograda, pa skupe automobile, i sada sve to treba vraćati, a nema priliva novog novca.

Foto: printscreen Twitter

Milić Vukašinović pozira

Odgovorio je i na pitanje postoji li pravi rock&roll.

- Dok je bila aktivna ta neka moja generacija i bilo ga je. Bilo je i tih nekih naših druženja, jer smo više i nastupali. Danas je sve to zamrlo, nestalo, taj rock nije više aktuelan, popularni su neki jeftini muzički pravci koji nigde ne pripadaju. Moja generacija danas je stara, ali tu mislim samo na godište. Ja imam isti entuzijazam, snimam novi album, skoro pa svakodnevno vežbam. Sarajevska rock škola je još uvek uzor nekim novim mladim grupama.

Novinar je podsetio na činjenicu da je Milić Vukašinović autor mnogih velikih hitova narodne muzike, posebno sarađujuči sa Hankom Paldum i Cecom Ražnatović.

- Pre nego što se pojavio taj rock&roll, mi smo svi slušali radio na kojem se uglavnom puštala izvorna narodna muzika, pa je to bio moj prvi susret sa muzikom. Voleo sam kafanu, voleo sam piti i živeti život, a to se samo moglo uz narodnu muziku, pa je to sve i dovelo do toga da stvaram i narodnjake. Ja sam paralelno sa „Vatrenim poljupcem“, samostalno snimio i jedan narodnjački album “Hej jaro, jarane“ koji je bio apsolutni hit u tadašnjoj Jugoslaviji. Tada sam krenuo i honorarno zarađivati sa tim narodnjacima, ali bilo je nemoguće izdržati. Ja krenem pevati pesmu, onda se njih dvadeset popne na binu da pevaju sa mnom, pa dođu policajci da naprave red, a onda i oni ostanu i pevaju. Shvatio sam da to nije za mene.

Foto: instagram/cecaraznatovic

Ceca se slika u svojoj kući

Svojevremeno je Hanki Paldum napravio dva velika hita, „Ja te volim“ i „Voljela sam voljela“. Odgovorio je na pitanje zašto je te iste pesme dao Ceci.

- Nisam joj pesme dobrovoljno dao, u stvari nisam ni znao da je snimila. Snimila ih je dok je u BiH besneo rat. S obzirom na to da sam u ratu bio dobar „kradljivac“ električne energije, pa sam imao i struju i mogao gledati TV. Tada sam video Cecu na nekoj televiziji kako peva te dve pesme. Kasnije kada sam došao u Beograd, njen pokojni muž Arkan me baš ispoštovao zbog tih pesama.

Ispričao je i anegdotu o jednoj autorskoj pesmi.

- Ja sam Semiru Ceriću Koketu napravio njegov prvi album, na kojem je bila pjesma „Sjećaš li se Sanja“. Nakon izlaska albuma ta pesma je postala veliki lokalni hit. Ja sam onda Koketa nagovarao da dođe sa mnom u Beograd, pa da to dignemo na jugoslovensku veličinu. Da je to napravio bio bi jugoslovenska zvezda. Kada je tu pesmu čuo pokojni Toma Zdravković, oduševio se. Taman je izašao iz bolnice, uzeo dve litre vina u jednom restoranu i samo se ta pesma puštala. Mene su zvali da dođem, a on onako brutalno pijan, plače i kaže da je ovo najbolja pjesmu koju je ikad u životu čuo i želi da je snimi. Ja mu kažem, pa snimi, ali ne pij više. Snimio ju je, razvalio Jugoslaviju sa njom, a da je Koke otišao u Beograd, Toma je ne bi nikada snimio.

Foto: Printscreen You Tube/Toma Zdravković

Toma nastupa

Odgovorio je na pitanje zbog čega svojevoljno nije ostao u „Bijelom dugmetu“:

- Goran je to obavezno hteo. Ja sam uskočio kao zamena na bubnjevima pokojnom Ipetu Ivandiću, jer je on tada otišao u vojsku. Kada se on vratio ja sam otišao, prihvatio se gitare i počeo sa „Vatrenim poljupcem“.

Na pitanje ima li kontakta s unucima, decom njegove pokojne ćerke Maje, koja je preminula u 35. godini zbog predoziranja lekovima, odgovorio je:

- Imam, kako da ne. Kad god odem u Sarajevo ja ih posetim, smešteni su u Dječjem domu (za nezbrinutu decu). Jako fini, dobri učenici i verujem da će postati pošteni ljudi.

Na pitanje zbog čega unuci nisu kod njega, odgovorio je kako je to jedna velika pravna zavrzlama jer je njihov otac još uvek živ.

U intervjuu je otkrio da nema kontakata s Mladenom Vojičićem Tifom i Goranom Bregovićem, nekadašnjim kolegama iz Dugmeta.

- Ne, nemam zaista. Znam da je Tifa pre ove pandemije išao na turneju s Goranom Bregovićem kao „Bijelo dugme“, a to je ustvari Bregovićeva najveća prevara. To je nazvao kao koncerti „Bijelog dugmeta“, a u stvari išao je sa njegovim vašarskim orkestrom. Srozao je ime koje je stvorio, a koje je veliko, izdao je rock&roll na najbrutalniji način - za kraj je rekao Milić Vukašinović.

Foto: Tanjug

Bregović svira gitaru

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija