• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Informer.rs

06.08.2021

16:12

DEVOJKE NISAM VRBOVAO, SVE JE BILO NA DOBROVOLJNOJ BAZI! Najpoznatiji estradni makro izneo šokantno priznanje pred sudom!

Estrada

DEVOJKE NISAM VRBOVAO, SVE JE BILO NA DOBROVOLJNOJ BAZI! Najpoznatiji estradni makro izneo šokantno priznanje pred sudom!

Podeli vest

Mihajlo Maksimović i njegov brat Dušan Milenković, danas su na pripremnom ročištu pred početak suđenja u Višem sudu u Beogradu, priznali da su posredovali u prostituciji. Osim ovih, najpoznatijem osumnjičenom estradnom makrou Maksimoviću, na teret se stavljaju i optužbe za trgovinu ljudima jer je navodno devojke koje su radile za njega primoravao da redovno idu na lekarske preglede, treniraju i idu na seanse kod lajfkouč trenera, ali je ovaj deo optužnice on odbacio navodeći da nije kriv

- Održano je pripremno ročište na kom su se optuženi kratko izjasnili o krivici, a početak suđenja, na kom će ponovo moći da iznesu odbranu zakazan je za 5. oktobar - kaže sagovornik.

Maksimović je, podsetimo, uhapšen u januaru 2019. i godinu i devet meseci je proveo iza rešetaka a od novembra prošle godine je u kućnom pritvoru. Na početku suđenja, koje je danas zbog promene u sastavu veća krenulo iznova, on je izjavo da je podvođenje organizovao kao ozbiljno preduzeće i objasnio da su devojke radile dobrovoljno i mesečno zarađivale oko 10.000 evra.

Govoreći o poslu koji je vodio, rekao je i da nije "svetac, jer je i sam zarađivao na posredovanju u prostituciji izmedu klijenata i devojaka", ali da su sve one za njegovu "firmu" radile zato što su tako želele, kao i da su mogle da je napuste kada kog požele.

- Devojke nisam vrbovao, niti ih primoravao na bilo šta. Sve je bilo na dobrovoljnoj bazi, one su zaradivale 70 procenata, a meni je ostajalo 30 odsto od ugovorenog posla - ispričao je on navodno ranije pred sudom i objasnio da nije ulazio u to da li su devojke koje za njega počinju da rade u dobroj ili lošoj materijalnoj situaciji, "jer to njemu nije bilo važno".

Tada je govorio i o tome da je bio svedok toga kako su se neke od njih menjale i postajale bahate prema novcu što su više zarađivale.

Podsetimo, jedna od oštećenih u postupku protiv Maksimovića, je i stilistkinja koja je u svom iskazu priznala da je tri godine radila kao prostitutka za Mihajla Maksimovića, sve dok je u jednom poznatom hotelu sa koleginicom i klijentima nije uhapsila policija. Ona je tada potvrdila da je Mihajlo devojkama pronalazio klijente i od njih uzimao 30 procenata, a da su one mesečno zarađivale oko 10.000 evra.

- Najviše posla imala sam tokom košarkaškog turnira fajnal-for Evrolige, koji je održan u maju 2018. u Beogradu. Ja sam imala pet klijenata zaredom - ispričala je navodno na saslušanju stilistkinja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija