• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nataša Šašić

25.08.2021

12:00

EKSKLUZIVNO! ISPOVEST MILOŠA BOJANIĆA: Kupao sam se u ŠTALI, a sada imam NAJLEPŠE VILE! Dok su moje kolege trošile pare na špricere, viskije i kocku, ja sam...

HIT dodatak/informer

Estrada

EKSKLUZIVNO! ISPOVEST MILOŠA BOJANIĆA: Kupao sam se u ŠTALI, a sada imam NAJLEPŠE VILE! Dok su moje kolege trošile pare na špricere, viskije i kocku, ja sam...

Podeli vest

Miloš Bojanić odrastao je u kući bez toaleta, a danas ima nekoliko vila u Srbiji i inostranstvu! Folk pevač s ponosom ističe da se u detinjstvu kupao u štali sa konjima, a zahvaljujući radu i trudu, kasnije je zaradio čitavo bogatstvo

Rođen je u selu Ruhotina u okolini Bijeljine, i tu je živeo sa mamom Milevom, tatom Čedom i sestrom Cvijetom sve do odlaska u vojsku. Još kao klinac verovao je da će jednog dana napraviti veliku muzičku karijeru, i vodeći se tim snom, sa 19 godina je napustio dom i otišao u Novi Sad u potrazi za boljim životom.

Ljubav sinova
Više sam ljubavi osetio od sestrine dece, nego od moja dva sina

Miloš Bojanić

- Prema mom životu može film da se snimi. Rođen sam u zdravoj porodici u jednom selu u okolini Bijeljine. Bili smo skladna porodica i ništa nam nije nedostajalo. U to vreme nismo ni znali šta je kupatilo, jer ono nije ni postojalo. Nismo imali toalet u kući, već poljski ve-ce, a kupali smo se u štali kod konja. Ali to je tada bio normalan način života. Tako je živelo celo selo - kaže Bojanić na početku ispovesti za Hit.

Teško detinjstvo

Sve što je u životu zaradio Miloš je uložio u nekretnine. Poseduje vilu u rodnom selu, koju je napravio za pokojne roditelje, a ima i jednu od najlepših kuća u Sremskoj Kamenici, kao i na obali Baošića u Crnoj Gori. Velelepnu kuću u Novom Sadu ostavio je posle razvoda prvoj ženi Dragici, sa kojom ima sinove Baneta (47) i Mikicu (43).

Smrt sestre
Otkad mi je umrla sestra, moja mama se nikad više nije nasmejala
Miloš Bojanić

- Prošle godine sam slavio 70. rođendan i 60 godina rada. Danas radim bržim tempom nego kada sam imao 15 godina, ali ne zato što moram, nego zato što volim. Zbog toga sada imam kuću na moru i u Sremskoj Kamenici, u najelitnijem delu Vojvodine, koja liči na dvorac. Deci sam namenio nekretninu u Bosni i kuću u Novom Sadu. Nečije špricere, viskije i pare potrošene u kazinu teško je prebrojati, ali moje cigle je lako. Međutim, sve to ide iz kuće. Mene su roditelji odmalena naučili zdravim radnim navikama - priča Miloš i priseća se prvih radnih dana:

Foto: HIT dodatak/informer

- Moja porodica je imala veliko imanje, na kojem sam radio još kao dete. Falilo mi je da se igram sa drugarima, ali isto tako mi nije bilo teško da radim. Sa 15 godina sam sekao zimzelene biljke po šumama i snegu, od kojih su se pravili venci, i posle sam to prodavao. Od oca sam naučio da pravim i posle prodajem korpe za branje kukuruza, koje su žene nosile na pijacu. On je bio majstor za to. To su bili sezonski poslovi, a pored toga sam plevio pšenicu i jagode u njivi. E to sam najviše mrzeo. Toliko to nisam voleo da i danas moja supruga Branka ne sme da unese jagode u kuću. Inače, naše njive su bile na 400 metara od fudbalskog igrališta. I dok smo pokojna sestra i ja čupali travu oko jagoda, moji vršnjaci su igrali fudbal. Čuo sam ih kako vrište i udaraju loptu dok sam ja radio. Eto, tako je izgledalo moje detinjstvo.

Folk pevač je još kao dete pokazao interesovanje za muziku, kao da je predosetio da će zahvaljujući njoj uspeti da se obogati:

Zaradio bogatstvo
Sa jednom pločom sam zaradio pola moje kuće na moru. Dobio sam 100.000 evra kada sam iz PGP-a prešao u "Diskos"
Miloš Bojanić

- Počeo sam da pevam sa 15 godina, kada smo u kuću uveli struju. Sećam se da je moja strina, koja je živela u komšiluku, kupila kasetofon i držala ga na prozoru, tako da celo selo čuje muziku. Uživao sam da slušam te pesme. Nekoliko godina kasnije, kada sam šinobusom odlazio kod pokojnog strica u Novi Sad, sreo sam jednog sređenog čoveka u odelu. Tokom puta me je čuo kako pevušim i prišao mi je da se upoznamo. Pokazao mi je svoju legitimaciju, na kojoj je pisalo da je "član estrade u Novom Sadu". Kao da sam ja seljačina znao šta to znači! Pitao me je da li želim da pevam s njim i njegovim orkestrom. Odmah sam pristao, jer sam zamišljao da je to neki bend sa gitarom, violinom, harmonikom... Međutim, kada smo stigli u Irig, shvatio sam da je to zapravo tamburaški orkestar. Obukli su me u lepo odelo i počeo sam s njima da nastupam u jednom restoranu na Iriškom vencu. To je trajalo sve dok nisam dobio poziv za vojsku. Pošto je u Irigu radilo dosta ljudi iz mog sela, jedan komšija mi je preneo očevu poruku: "Miloše, rekao ti je tata da se vratiš kući, stigao ti je poziv za vojsku."

'Napredni seljačić'

Bojanić objašnjava da je odlazak u vojsku bio prelomni trenutak u njegovom životu.

Svađa u "Farmi"
Kemiša volim, ali nismo u kontaktu zbog sukoba koji sam imao sa Zoricom Brunclik u "Farmi 2"
Miloš Bojanić

- Kada sam se vratio iz vojske, rešio sam da napustim selo. Roditelji mi to nikada nisu oprostili. Govorili su mi: "Napustio si i selo i nas." Moji mama i tata imali su najboljeg sina na svetu, ali su u grob odneli žal što sam ja otišao u Novi Sad. Tamo sam završio četvorogodišnju srednju saobraćajnu školu i zaposlio se kao fizički radnik u građevinskom preduzeću. Posle sam diplomirao na saobraćajnom fakultetu i uspeo da se izborim za direktorsko mesto u novosadskom "Parkingu" - priča naš sagovornik i dodaje da sve to nije uspelo da impresionira njegove roditelje:

- Najpre sam im odneo diplomu tehničara, a posle i diplomu inženjera. Kasnije i moju prvu ploču, ali njima to ništa nije bilo bitno, samo su mi govorili: "Pa dobro, sine." Nije im bilo svejedno, jer kod nas u Bosni, bez obzira na to koliko ćerki imate, ako si jedini sin u porodici i odeš, imanje ostaje prazno. Bili su u pravu što su se ljutili na mene. Tri kolena - pradeda, deda i moj otac održavali su to imanje i vredno radili... Prvi smo u selu imali zidanu kuću, koju smo deda, tata i ja sami gradili od naše šume, maltera i cigala. Ali eto, ja sam morao da sve to napustim jer sam bio jedan mali napredni seljačić sa vizijom.

Iako je roditeljima bilo teško što ih je sin napustio, Bojanić nije odustajao od snova da izgradi muzičku karijeru, pa je tako direktorsku fotelju zamenio mikrofonom.

- Bio sam zagrižen za muziku i verovao sam u sebe. Gde god da sam se zatekao, moj brat Slavko Bojanić, koji je bio urednik Radio Bijeljine, upoznavao bi me sa ljudima iz sveta muzike. I dok sam bio zaposlen u firmi, svakog vikenda sam odlazio u Beč da pevam, a u ponedeljak bih se vraćao na posao. Uzimao sam dobre bakšiše, veće od honorara. E onda sam upoznao pokojnog Dobrivoja Docu Ivankovića, tadašnjeg urednika u PGP-u, i odneo sam mu moje probne snimke. Pozvao me je da dođem u Beograd. Otišao sam kod njega i snimili smo album koji nije loše prošao - priseća se muzičar i dodaje da je pesma "Tako, tako, samo tako" bila prekretnica u njegovoj karijeri:

Život mi je prolazio pred očima kada su mi otkrili rak

Miloš Bojanić kaže da mu je prošao ceo život pred očima kada su mu pre 13 godina doktori ustanovili rak kože:

- Kad mi je doktor dao dijagnozu, za minut mi je ceo život proleteo kroz glavu i tada sam shvatio da je zdravlje najbitnije. Dok sam drugi put čekao rezultate biopsije, zvao me je Saša Popović da snimamo novogodišnji program. Nisam hteo da idem, ali me je žena Branka naterala. Sećam se da sam sedeo tamo u studiju, gledao kolege i razmišljao: "Bože, da li je ovo moje poslednje viđanje sa njima?" Hvala Bogu, pa sam rak ipak pobedio.

- Doca me je poslao kod svog prijatelja u Pariz da pevam mesec dana u kafani. Uzeo sam godišnji odmor u firmi i otišao sam da pevam. I u Parizu sam 1984. godine čuo tekst "Tako, tako, samo tako", koji se pevao u kolu. Snimio sam na je na vokmen, prepravio tekst i melodiju i odneo Doci. Taj trenutak je promenio ceo moj život. I kada su više počeli da me zovu za pevanje nego za moj posao, dao sam otkaz u firmi i prešao u muzičke vode. Nije mi bilo lako da donesem tu odluku, ali verovao sam u sebe.

Sukob s kolegama

Miloš je snimio mnoge hitove, a najviše su se izdvojili: "Bosno moja, jabuko u cvetu", "Oči zelene", "Kućo moja" i "Sudi mi, sudi". Njegovi albumi su prodavani u "superdijamantskom tiražu", a pevač posebno pamti kada je krajem osamdesetih godina, zajedno sa harmonikašem Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, napravio transfer iz PGP-a u "Diskos".

Razvod je katastrofa
Ni najgorem neprijatelju ne bih poželeo razvod. Najveći sam protivnik rasturanja porodice
Miloš Bojanić

- Imao sam i dobre saradnike: Dragana Stojkovića Bosanca, Kemiša, Marinu Tucaković. I svima sam neizmerno zahvalan. Sa jednom pločom koju sam snimio sa Kemišem zaradio sam pola moje kuće na moru. Tada sam dobio 100.000 evra za prelazak iz PGP-a u izdavačku kuću "Diskos", a on je uzeo 95.000 evra. Mnogo ga volim, ali se ne čujemo zbog sukoba koji sam imao sa Zoricom Brunclik na "Farmi 2". Od tada Kemiš i ja nismo u kontaktu i meni je baš žao zbog toga. Kada bih njih dvoje negde sreo, najnormalnije bih im se javio. Znam da je Zorica osoba koja voli da tera inat, ali je isto tako poznajem kao porodičnu ženu. Sa Bosancem sam u kontaktu, a sa Marinom se dugo nisam čuo. Kada se bila razbolela, kod Cece Ražnatović sam se raspitivao za njeno zdravlje i pozdravljao je. Ona je duša od čoveka i mnogo talentovana osoba, takav tekstopisac se ne rađa dva puta - priča folker i dodaje da je u dosadašnjoj karijeri najviše uživao na velikim koncertnim turnejama:

PORODIČNO PROKLETSTVO

Miloš Bojanić je za nekoliko godina izgubio čak četiri člana familije. Ostao je bez dve sestre i dva brata.

- Umrla mi je rođena sestra, a druga sestra od tetke se obesila. Jedan brat mi se ubio iz puške, a drugi umro na spavanju, imao je samo 36 godina. Sve se to izdešavalo u razmaku od nekoliko godina. Jedino je od mog ujaka sve troje dece živo, mada je najstarija ćerka jedva preživela, bila je baš bolesna - priča folker.

- Posebno pamtim solistički koncert u "Domu sindikata", zatim velike festivale i turneje na koje smo mi pevači išli autobusima kroz celu Jugoslaviju. U to vreme smo mi bili prave zvezde. Pevali smo po halama, dvoranama i stadionima, a sada pevači nastupaju po kafanama i sebe nazivaju zvezdama. S druge strane, imamo muzičare koji zaista jesu zvezde, ali nemaju pesme koje će se zauvek slušati i to je fenomen. A ja imam numere koje će trajati sve dok je ljudi.

KOMPLETNU ISPOVEST PROČITAJTE U DANAŠNJEM IZDANJU HIT INFORMERA

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija