• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

17.10.2021

08:31

OVE DIPLOME IMAJU ČLANOVI ŽIRIJA ZVEZDA GRANDA! Neki su jedva završili osnovno obrazovanje, a evo ko ima završen fakultet!

Marko Đoković

Estrada

OVE DIPLOME IMAJU ČLANOVI ŽIRIJA ZVEZDA GRANDA! Neki su jedva završili osnovno obrazovanje, a evo ko ima završen fakultet!

Podeli vest

Sinoć se u "Zvezdama Granda" otvorila tema o obrazovanju stručnog žirija, kada je Ana Bekuta od svoje koleginice tražila dokaz o svom obrazovanju, a malo ko zna koje je škole završila čuvena šestorka.

Saša Popović po očevoj želji upisao je Pravno-ekonomski fakultet u Novom Sadu. Zbog sve češćih nastupa morao je da se odrekne fudbala, koji je do tada pasionirano igrao, pa je u momentu kada je trebao da bira između pofesionalnog ugovora s Fudbalskim klubom "Vojvodina" i muzike izabrao ovo drugo.

Foto: Insider, Peđa Milosavljević

Saša Popović

Uspeo je da završi prvu i drugu godinu fakulteta, ali je već tada znao da želi da se potpuno posveti muzici. Priznaje da se nekoliko meseci pripremao kako da ocu kaže svoju odluku. Roditelji su bili šokirani, ali su nakon što su čuli kako svira u hotelu "Putnik" u Novom Sadu, odlučili da ga podrže.

Aleksandar Milić Mili u rodnom Osjeku zavrišio je osnovnu i srednju školu, a nakon toga, dve godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ubrzo je prešao u Prag gde je diplomirao na Fakultetu za biznis i administraciju.

Foto: tv printscreen

Aleksandar Milić Mili

Snežana Đurišić kao devojčica učestovala je na takmičenju pevača amatera "Studio 6 vam pruža šansu" pevajući pesmu Lepe Lukić "Udati se nikad neću" i osvojila debitantsku prvu nagradu, čime je stekla pravo da snimi ploču. Zbog izuzetnog talenta i glasovnih mogućnosti, nazivali su je "čudom od deteta".

Foto: Ivan Dobričić

Snežana Đurišić

Prvu ploču snimila je sa devet godina. Nakon nastupa na festivalu Beogradsko proleće 1971. godine, pozvana je na rođendan Josipa Broza u Domu omladine, da bi je predsednik potom pozvao da zajedno sa njim iseče rođendansku tortu. Tito je pitao šta želi da bude kad poraste, a Snežana mu je odgovorila da želi da se bavi pevanjem, ali da u Kraljevu nema srednje muzičke škole, kao i da njen otac ne može da dobije prekomandu. Nekoliko meseci kasnije, Snežanin otac je dobio prekomandu, zbog čega se cela porodica preselila u Beograd. U Beogradu je pohađala osnovnu školu "Veselin Masleša" i muzičku školu. Istovremeno, snimala je ploče, pri čemu je uslov da se bavi pevanjem bio da bude odličan đak.

Dragan Stojković Bosanac u gimnaziji je počeo da se zabavlja sa svojom sadašnjom suprugom Dunjom. Zajedno su 1974. godine krenuli na fakultet u Beogradu – ona na ekonomiju, a on na pravo. Ipak, nakon dve godine provedene na Pravnom fakultetu Stojković je odlučio da se upiše na Ekonomski fakultet na kojem je kasnije diplomirao.

Foto: Printscreen You Tube/Zvezde Granda

Dragan Stojković Bosanac

Ana Bekuta je u Priboju završila osnovnu školu, a nakon toga čuvenu Pribojsku gimnaziju, a sve vreme se kroz njeno obrazovanje nadovezivala muzika, jer je bila stalni član hora. S obzirom da je sa samo sedamnaest godina rodila sina Igora, dalje školovanje nije nastavljala.

Foto: Printscreen You Tube/Zvezde Granda Specijal

Ana Bekuta

Prvi honorar je zaradila 1974. godine na takmičenju "Prvi glas Priboja" na kome joj je pripala druga nagrada. Prvi angažman imala je sa dvadeset godina u hotelu "Mileševa" u Prijepolju. 

Svetlana Ceca Ražnatović osnovnu školu u rodnoj Žitorađi, ali se izuzetno rano posvetila karijeri pevačice, te uprkos majčinim molbama, nije nastavila školovanje. Mnogo godina kasnije je vanredno završila Srednju veterinarsku školu, odsek: tehničar svinjarstva. Uveče je pevala, a preko dana je spremala predmete.

Foto: Marko Đoković

Ceca Ražnatović

Đorđe David pohađao je kao mlad nižu muzičku školu, smer klavir. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Predraga Bajčetića, zajedno sa Anicom Dobrom, Goranom Radakovićem i Nebojšom Bakočevićem.

Foto: Marko Đoković

Đorđe David

Marija Šerifović u rodnom Kragujevcu završila je osnovnu školu, a nakon toga i Kragujevačku gimnaziju. Nakon trijumfa na "Evroviziji" upisala Fakulteta za kulturu i medije privatnog univerziteta u Beograda, ali ga nije još uvek završila.

Foto: printscreen instagram/serifovic

Marija Šerifović

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ćikula

pre 2 godine

Samo bosanac ima regularnu diplomu, a svi ostali? Ne piše, šta je Viki završila u Prištini

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija