• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2015

11:59

PETI POKUŠAJ! Sutra suđenje Branku Lazareviću

Vesti

PETI POKUŠAJ! Sutra suđenje Branku Lazareviću

Podeli vest

Suđenje Branku Lazareviću, bivšem šefu kabineta prethodnog ministra unutrašnih poslova, i drugim optuženima za odavanje policijskih informacija Darku Šariću trebalo bi da počne sutra pred Specijalnim sudom u Beogradu iz petog pokušaja

Ovo suđenje je u više navrata odlagano, zbog štrajka advokata, a potom i zbog zahteva za izuzeće, najpre tužilaca, a letos i predstavika suda.

Osim Lazarevića, na optuženičkoj klupi trebalo bi da se nađu advokat Radovan Štrbac, policajac Boris Gara i biznismen Rodoljub Radulović.

Oni se sumnjiče da su prenosili poverljive policijske informacije Darku Šariću, optuženom za šverc kokaina.

Radulović zvani "Miša Banana" je u višegodišnjem bekstvu, a sudi mu se i kao pripadniku Šarićeve grupe za šverc kokaina.

Lazarević radi kao otpravnik poslova Srbije u Atini i uredno se odazvao svim pozivima suda.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je Lazarevića zbog sumnje da je u toku 2008. i 2009. godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu.

Lazareviću se na teret stavlja i krivično delo udružzivanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo odavanje službene tajne.

Pošto je položio jemstvo, sud mu je vratio pasoš i on se vratio na posao otpravnika poslova ambasade Srbije u prestonici Grčke.

Gara se tereti da je kao rukovodilac Službe za specijalne istražne metode neovlašćeno preneo podatke Lazareviću do kojih je Služba došla prisluškivanjem po naredbi istražnog sudije.

Gari se stavlja na teret krivično delo odavanja službene tajne.

Štrbac i Radulović se terete da su izvršili krivično delo odavanje službene tajne u podstrekavanju.

Raduloviću će se suditi u odsustvu s obzirom da je u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Šarić je odbio da svedoči u tom postupku, pošto se pozvao na svoje pravo da kao svedok ne daje iskaz, kako ne bi sebe izložio krivičnoj odgovornosti.

On je uhapšen 18. marta u zajednickoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore, a u Specijalnom sudu protiv njega se vodi prostupak za krijumcarenje kokaina i pranje para.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nik

pre 8 godina

Valjda će biti održano,koliko ih je samo preko veze zaposlio u mup,proverite samo u Kikindi svog rodjaka u 47 god u vatrogasnu jedinicu a onaj ko je ispunjavao uslove za konkurs ispao sramota...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija