• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. GINIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

14.03.2016

19:56

OTKRIVAMO! KAKO SU KADROVI SPS OJADILI 'DUNAV': Platili 100.000 evra za koncerte Neše Galije koji nisu održani!

Vesti

OTKRIVAMO! KAKO SU KADROVI SPS OJADILI 'DUNAV': Platili 100.000 evra za koncerte Neše Galije koji nisu održani!

Podeli vest

Bivši direktori državne firme isplatili više od 10 miliona dinara za sponzorstva koncerata grupe 'Galija', koji nikad nisu održani. Neša Galija: Ni dinar nisam uzeo, kaznite sve one koji su zloupotrebili moje ime!

 

Prvorazredni skandal
Ako je to zaista isplaćeno, to je onda posao za nadležne organe koji moraju utvrditi tok novca
Nenad Milosavljević, grupa "Galija"

Bivši direktori "Dunav osiguranja" za vreme mandata Mile Jezdimirović, ličnog kadra lidera SPS Ivice Dačića, isplatili su sponzorstva od gotovo 100.000 evra za koncerte grupe "Galija" koji nikada nisu održani, utvrdila je policijska istraga!

Da, dobro ste pročitali! Najveća državna osiguravajuća kompanija plaćala je silne milione za izmišljene rok koncerte! Gde su te pare završile, za sada se ne zna, ali se pretpostavlja da je preko lažnih sponzorstava izvlačen keš za crne fondove Dačićeve partije, dok je grupa "Galija" - čiji je frontmen Nenad Milosavljević poslanik SPS - iskorišćena samo kao zgodan paravan.

Tanjug

mojugao

VEROLJUB ARSIĆ

ODBOR ZA FINANSIJe

Ovo nije prvi put da se od "Dunav osiguranja" izvlače državne pare, koje su potom otišle ko zna gde i ko zna kome. Nadležni organi, policija i tužilaštvo svakako bi trebalo da završe svoj posao.

Izvori Informera iz istrage kažu da je utvrđeno da je za fiktivne koncerte "kroz falsifikovanu dokumentaciju isplaćeno više od deset miliona dinara, kojima se gubi svaki trag"! Policajci imaju izjave svedoka da je to rađeno po izričitom nalogu tadašnje direktorke Mila Jezdimirović!

Prema rečima naših sagovornika, novac za lažne koncerte "Galije" nije isplaćen odjednom, već u više navrata...

- Nalozi za isplatu glasili su na manje cifre. Svaka faktura je uredno potpisana i pečatirana. Proverama je utvrđeno da se nijedan od sponzorisanih koncerata "Galije" nije održao! Sve je to, očigledno, bila nečija privatna šema. Ovom prilikom, zbog interesa istrage, ne mogu da otkrijem ko je konkretno potpisivao naloge, ali će se uskoro sve znati - prenosi naš izvor.

Ružić: Ne mogu da verujem

Tanjug

Potpredsednik SPS Branko Ružić, za koga se spekulisalo da je imao neformalan uticaj na bivše rukovodstvo "Dunava", ističe da ne zna ništa o našim informacijama, te da "ne može da poveruje u tako nešto":
- Verujem da je to lako proverljivo u poslovanju bilo koje kompanije. Nadležni organi neka se bave tim stvarima, a ne novine. Navedite imenom i prezimenom izvor vaše informacije, jer jedan takav senzacionalizam nanosi štetu svim akterima koje ste spomenuli.

I dok se Mila Jezdimirović juče nije oglašavala, Neša Galija kaže da je frapiran i zapanjen ovim informacijama.

- Ne znam ništa o tome. Ako je neko zloupotrebio moje ime, to je prvorazredni skandal, koji mora da se kazni! Nije mi jasno kako je to bilo moguće i kome je zapravo toliko novca isplaćen. Kako neko uopšte ima hrabrosti da napravi lažne fakture?! I to za novac koji je ravan budžetu ozbiljnog filma. Ako je to zaista isplaćeno, to je posao za nadležne organe koji moraju utvrditi tok novca - poručuje Neša Galija.

Dragan Dobrašinović, predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija, smatra da je to teško krivično delo.

- Ako je bilo isplata, a Neša Galija tvrdi da nije dobio ni dinar, onda je reč o zloupotrebi službenog položaja. Ovaj slučaj traži hitnu reakciju tužilaštva. Ne treba biti finansijski stručnjak pa shvatiti da je neko verovatno falsifikovao papire - zaključuje Dobrašinović.


 

 

Šta smo sve pisali o pljački 'Dunava'

* u prva četiri meseca 2012. i 2013. na "troškove reklame i propagande" potrošeno 6,5 miliona evra
* samo jednoj fotografskoj radnji na ime sponzorstva isplaćeno 45.000 evra
* frizerskom salonu "Goga stajl" iz Užica uplaćeno 12.000 evra
* za fantomsko etno-selo isplaćeno čak 11,8 miliona dinara
* državna firma kupovala obveznice propalih preduzeća
* garancijama pokrivani milionski kredite Dunav banke, koje privatnici nisu vraćali

Mila uhapšena zbog pljačke 305 miliona

Bivša direktorka "Dunava" Mila Jezdimirović uhapšena je 27. decembra 2015. godine zbog sumnje da je sa saradnicima oštetila "Dunav osiguranje" za čak 305.057.236,38 dinara, tako što je firminim novcem kupovala korporativne obveznice propalih privatnih firmi povezanih sa SPS.
Istraga te pljačke je u toku.


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 8 godina

Pa šta? Vi ste izveštavali sa koncerta koji nikada nije održan.....

Marko

pre 8 godina

ne postoji ni jedna afera u Srbiji gde Dacic i SPS nisu kriminalno ucestvovali AFERA DUNAV ,AFERA KOFERCE ,AFERA SRBIJAGAS AFERAAGROBANKA AFERA GALENIKA ,AFERA MISA BANANA ,AFERA PALESTINSKI DIPLOMATSKI PASOSI ,AFERA TGOVINA NELEGALNIM STVARIMA ITD

Duda

pre 8 godina

Ako se klupko bude odmotavalo u nazad vise godina, doci ce se do jos nekih ljudi, tajkuna, koji su takodje "skidali" novac od osiguranja !

RADOZNALI PETAO

pre 8 godina

Da li u Srbiji postoji ijedna afera gde kriminalac Dacic i SPS nisu umesani i pokrali narod i drzavu ????????????????????????????

boki

pre 8 godina

ivana p. je kupila mecku(crvenu)od tih para...proverena informacija \n

Ponovo pokusaj

pre 8 godina

Ajde ponovo da pokusam. Demontiranjem sps-a pocinje borba protiv organizovanog kriminala. Kada njih nacnete onda ni ds ni ostali nisu daleko. Nikada niste dozvolili da se poruka ove sadrzine objavi na vasem portalu, zasto, nejasno je.

Wallter

pre 8 godina

Šta reći a ne zaplakati.Pa pobogu ljudi, ima li granica grabežu i lopovluku zar ne vidite da ste Srbiju doterali do prosjačkog štapa,moralno i ekonom ski unakazili i bacili u blato ljudsko dostojanstvo Srpskog naroda.U SPS u ima poštenih ljudi ali iz dana u dan sve manje i manje jer vide šta radi ru kovodstvo.Izneverili su mnoge pa i mene.Kada pogledam listu,za buduće poslanike,dodje mi da se sit ispovraćam.Nigde mladosti,nove energije i novih projekcija za budućnost nego samo sebi,sebi i nikom više.

Insideout

pre 8 godina

Iste stvari su radjene i u AMS Osiguranju, podneta je krivicna prijava protiv Dacicevog kadra u tom osiguranju i kako stvari stoje zavrsila je u nekoj prasnjavoj fioci. Radjeno je copy - paste kao u Dunavu.

blagoje supic

pre 8 godina

A nikad niko ne zeli a bogami i nesmije da pise kako je rendzer od Sarajeva seher grada g.Emir dosao do posjeda na Mecavniku.100 hektara za 400 eura to nije tajna.U cutanju je sigurnost i sumnjam mada vas postujek kao boga da smijete ovo objaviti.

suboticki_socijalisti

pre 8 godina

Ocito je da su partije usavrsili sistem kako doci do para. Recimo u Subotici na celu Toplane se nalazi Dervo Ahmetovic kadar SPS-a koji je otpisao neke milionske svote toplane a koje su najverovatnije namenjene radu SPS-a Na zboru gradjana povodom astronomskih racuna su izneti neki podaci ali je Dervo uz pomoc orkestra poslusnika potpomognut zastitnikom gradjana grada ucutkao ljude koji su pokusali da govore o tome. Na konstataciju da su racuni za grejanje kod velikog broja gradjana i 2/3 penzija dobijali su obazlozenje da je ovo bila najhladnija zima u poslednjih desetak godina, da imaju "svoja" merenja i da ne priznaju merenja hidroloskog zavoda Srbije koji pokazuju drugacije podatke. Toliko od "socijalno odgovorne" partije kako se deklarisu.

Vidoje

pre 8 godina

Sps galija ovog puta zavrsice u mulju gde joj je davno mesto...

JetSet

pre 8 godina

...čuj ovo: Ružić"ne može da veruje"??? Pa, eto ja ne mogu da verujem da on ne može da veruje!...fuuuuj, od kad su "postali" (tačnije rečeno: rehabilitovani od strane Tadića)"politički poželjni" i onaj "jezičak na vagi" bez koga ne može ni jedna vlast da se formira politička scena liči na cirkus!

Milutin

pre 8 godina

Procesljajte i oko 'paljenja' objekta robne kuce "Uradi sam" u Novom Sadu. gde je pomenuto osiguranje isplatilo oko 5 miliona evra.Bilo je dokaza koji su nestali oko podmetnutog pozara.

djordje1953

pre 8 godina

svaki dan informacija ovi opljackali ovo oni opljackali ono a niko optuzen niko osudjen niko u zatvoru zato nam tako I ide DOKLE TAKO

bobandjel

pre 8 godina

Zar su Dačić,Ružić i ostali iz SPS još uvek na slobodi?Vučiću šta čekaš,hapsi ih i uhapsi se!?

Branko

pre 8 godina

SPS TREBA ZA SVA VREMENA DA ODE U POLITICKU PRASINU I 99 OSTO CLANOVA ZAJEDNO SA DACICEM U ZATVOR NA NEODREDJENO VRENME

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija