• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

01.06.2016

21:59

STRAH NA ČUKARICI: Legijinu kuću niko ne sme da kupi, komšije tvrde da se čuju glasovi iz dvorišta!

Vesti

STRAH NA ČUKARICI: Legijinu kuću niko ne sme da kupi, komšije tvrde da se čuju glasovi iz dvorišta!

Podeli vest

Vila Milorada Ulemeka Legije u Filmskom gradu data je na trajno korišćenje predškolskoj ustanovi “Čukarica” koja je tu otvorila “Dečji vrtić”

U drugom delu lamele iste vile koji nije oduzet i pripada Ulemekovoj supruzi Aleksandri Ivanović nema nikoga. Kako saznajemo, u Direkciji za oduzetu imovinu i Vladi Srbije je odlučeno da Ulemekova vila neće ići na licitaciju i da je korisnije da bude korišćena kao dečja ustanova.

MILORAD ULEMEK LEGIJA, PRVI INTERVJU IZ ZATVORSKE ĆELIJE: Hapšenje Miloševića naplaćeno 5.000.000 dolara!

- Da je vila išla na licitaciju, pitanje je da li bi se neko usudio da je kupi, a postojala je mogućnost da jedini kupci budu Ulemekovi saradnici i prijatelji. Kada su prodavane zaplenjene pokretne stvari Darka Šarića, među kupcima su uglavnom bili njegovi prijatelji - kaže izvor. 

Kada je vila preuzeta juna 2009, ispred kuće su stajali Ulemekovi saborci iz “crvenih beretki”, dok su advokati pokušali da ospore ulazak predstavnika Direkcije, a njegova supruga je demonstrativno neposredno pre toga odvela decu kod komšija. 

Međutim, vila je pre dolaska predstavnika Direkcije bila potpuno ispražnjena i čak je i struja bila isključena. Jedino je ostala opremljena kuhinja i džakuzi ugrađen u kupatilu.

Public

Komšije kažu da Aleksandru Ivanović nisu viđali u vili od 2005. Ulemek se predao 1. maja 2004. baš ispred te kuće.

- Ona ne dolazi ovde. Nikad je nismo videli, a stalno prolazimo ovom ulicom - kaže jedan od komšija.

ŠEŠELJ PREDLAŽE NAGODBU SA LEGIJOM: On sve zna, treba da bude SVEDOK-SARADNIK!

Drugi prolaznik kaže da se o dešavanjima u toj kući po komšiluku šire tračevi.

- Svašta se priča, ali to ništa nije provereno, pa je bolje da ćutim. Tu nema nikoga, ali se s vremena na vreme čuju glasovi iz dvorišta - kaže stanar Ulice Ilije Stojadinović, u kojoj je pod brojem 87 Ulemekova kuća.

Gospođa koja redovno šeta psa pored Ulemekove kuće takođe kaže da Aleksandru godinama nije videla u toj kući, niti je ikada primetila da bilo ko dolazi. U delu kuće, koji se vodi pod istim brojem na kome su i ulazi za deo koji je oduzet Ulemeku i delu koji pripada Aleksandri, jeste i deo koji je kupila njena tetka.

Preko velike gvozdene kapije, kojom je ograđena cela kuća, video se veš na sušilici ispred ulaznih vrata, u dvorištu nije bilo nikoga, ali je kretanje novinara zabeleženo kamerama koje su postavljene ispred ulaza u Aleksandrin deo. 

Public

Zaposleni u predškolskoj ustanovi “Čukarica”, iako su na prvi susret veoma ljubazni, na pitanje o tome da li i ko živi u kući su odbijali da bilo šta kažu.

Ulemeku je 2011. trajno oduzet deo vile od 187 kvadrata, zbog sumnje da je vila stečena kriminalom, a prošle godine Apelacioni sud je pravosnažno potvrdio odluku. On u Zabeli izdržava kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva Zorana Đinđića, zločina zemunskog klana, na Ibarskoj magistrali i ubistva Ivana Stambolića.

Ulemekova supruga Aleksandra je 2004. sa firmom “Stankom” sklopila ugovor o kupovini lamele B od 149 kvadrata, dok je njena tetka iste godine kupila treći deo kuće. Aleksandra se, međutim, iz kuće iselila 2009. i preselila kod majke u stan u obližnjoj ulici.

Tužilaštvo je na početku tražilo da se oduzme i Aleksandrin deo kuće, ali je Specijalni sud odbacio ovaj zahtev uz obrazloženje da je ona dokazala poreklo imovine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sasa

pre 7 godina

Ja mislim stvarno da je Seselj u pravu i da se treba omoguciti Legiji da kaze sta zna ko je dobio 5 miliona dolara za izrucenje Karadjica,a ocito je da je neko iz bivse vlade pokupio pare i naravno da se ispita da li je stvarni Djindjicev ubica pobjegao u london kako kaze Legija. Neznam cega se boje da se to ponovo istrazi

Srbo

pre 7 godina

Kako ne znas cega,pa istine!!! Na vlasti su sud i d.b.

mirjana

pre 7 godina

Mislim da se nikada nece saznati za ubistvo djindjica jer je mnogo njih u to upleteno u vladi Srbije posle 5 oktobra.Jedino PR.Vucic nije u to direktno upetljan ali on sam nista ne moze uciniti jer za dobro Srbije ne zeli da PONTENCIRA ISTRAGU.Oni sto su upetljani i dalje prave sr..a po Srbiji samo da bih omeli sadasnju vladu u buduci napredak.Dosmanlije i ostali se sami svojim ponasanjem iskazuju da su bas oni izdajnicke duse I placenici SOROSA.

englezii

pre 7 godina

Ne verujem da je G ulemek ubica ! Samo me cudi da spodoba koja se odaziva na ime Cedo Jovanovic sve moguce prljave radnje osmislio i jos je u vlasti a pausalnu optuzbu da je ubica G Ulemek sluzi kaznu od 40 godina ! To je sramota mada se nadam da ce pravda da stigne i onu spodobu koja je jos usput kako pricaju "uspesan preduzetnik"

pero

pre 7 godina

vila Miloradova data za dečiji vrtić,pitam se zašto vila u šilerovoj nije mogla isto tako,ne pitam se više,znam!!!!!!

Drago

pre 7 godina

Ako sudstvo sumlja u nešto onda treba ponovo sve otvoriti i vjerujem, da bi se mnogo toga sada našlo i vjerovatno su i drugi upleteni u ovo iako tada nisu bili otkriveni. Ima tu onih glavnih koji bi mogli biti iza rešetaka.

U Srbiji ne mozes

pre 7 godina

.....niko,e nista - verovati! Mozda je i jeste u toj kuci, a ne u zatvoru, ko to zna vise?!

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija