• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

02.08.2016

10:39

SILOVAO I ZADAVIO STARICU ZA KOJU JE RADIO! Rumunu 35 godina robije za stravičan zločin!

Vesti

SILOVAO I ZADAVIO STARICU ZA KOJU JE RADIO! Rumunu 35 godina robije za stravičan zločin!

Podeli vest

Potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Požarevcu Vasileu Uktuu (50) zbog zločina u Starčevu kod Petrovca na Mlavi. Osuđen jer je marta prošle godine napastvovao, pa zadavio osamdesettrogodišnju Slavku Stević u njenoj kući

Apelacioni sud potvrdio je presudu požarevačkog Višeg suda, kojim je rumunski državljanin Vasile Uktu (50) osuđen na 35 godina zatvora jer je prošle godine silovao i ubio Slavku Stević (83) iz Starčeva kod Petrovca na Mlavi. Ovaj zločin dogodio se 23. marta 2015. godine, u kući nastradale starice, u kojoj je ona živela sama.

Njeno beživotno telo, na krevetu u sobi, pronašao je jedan od meštana susednog sela Dubočka, koji je o tome odmah obavestio policiju. Nakon obavljenog uviđaja na licu mesta, na telu su uočene brojne povrede i modrice, što je ukazivalo na nasilnu smrt. Zbog toga je telo prebačeno na obdukciju u požarevačku Opštu bolnicu, koja je potvrdila prvobitne sumnje.

- Obdukcijom je utvrđeno da je starica najpre brutalno pretučena, jer su joj bila polomljena rebra i povređene ruke i noge. Nakon batinanja, ona je silovana, a onda zadavljena rukama - navedeno je u optužnici.


UHAPŠEN MANIJAK Rumun silovao, pretukao, pa ubio staricu!

Pretragom kuće ubijene starice, koja je godinama živela sama, nisu uočeni tragovi bilo kakve premetačine, pa se pretpostavlja da krađa nije bila motiv ovog zločina. Već narednog dana, policija je uhapsila rumunskog državljanina Vasilea Uktua, koji je imao prijavljeno prebivalište u selu Dubočka.

Njemu je najpre određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega je predat višem javnom tužiocu u Požarevcu, zbog sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i teško ubistvo. 

Tokom istražnog postupka ispostavilo se da je Uktu odranije poznavao Slavku, jer je njegova supruga radila kod nje kao kućna pomoćnica. Ovaj rumunski državljanin u Srbiji je boravio više od 20 godina, jer je u mnogim seoskim domaćinstvima na području petrovačke opštine radio kao ispomoć u poljoprivrednim poslovima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija