• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

17.12.2016

23:39

ANONIMNA PORUKA ŠOKIRALA RODITELJE NESTALE DEVOJČICE: Barbara je silovana, zadavljena i bačena u Tisu!

Vesti

ANONIMNA PORUKA ŠOKIRALA RODITELJE NESTALE DEVOJČICE: Barbara je silovana, zadavljena i bačena u Tisu!

Podeli vest

Melinda i Endrea Vitez iz Sente, čija je petnaestogodišnja ćerka pre 20 dana nestale u talasima Tise, u šoku zbog pisma u kojem piše da njihova mezimica nije nastradala nesrećnim slučajem

Novi šok za Melindu i Endrea Vitez, majku i oca petnaestogodišnje Senćanke Barbare, koja je 25. novembra nestala u talasima Tise. U poštanskom sandučetu na kapiji porodičnog doma, na periferiji grada, pronašli su pismo bez potpisa, u kojem se tvrdi da njihova mezimica nije nastradala nesrećnim slučajem, već da je - brutalno usmrćena pa bačena u ledenu reku!?

(VIDEO) NAŠA BARBARA SE PLAŠILA TOG MOSTA NA TISI! Potresna ispovest roditelja devojčice koja se utopila u ledenoj reci!

Nesrećni roditelji, kako kažu, pismo na mađarskom jeziku, ispisano hemijskom olovkom, odmah su odneli u lokalnu policijsku stanicu. Endre, inače putarski radnik, veli da su se oboje iznova potresli i suočili s dilemom šta se, zbilja, dogodilo sa njihovom ćerkom.

- Ne znamo više šta da mislimo i šta da činimo. Najstrašnije je što naše mezimice nema. Izludećemo dok se ne sazna potpuna istina o njenoj smrti. Njeno telo još nije pronađeno. Šta god da je, čekamo da je sahranimo kako priliči - kaže ojađeni otac.

printscreen

U anonimnom pismu se navodi da je Barbara prvo omamljena nekim narkotičkim sredstvom, koje joj je sipano u sok. A potom je - silovana i zadavljena, pa bačena u Tisu?!

Policija je od bračnog para Vitez dobila inkrimisano pismo. Ko ga je sastavio, iz kojih razloga, s kakvim motivom, tek treba da se razjasni. Nevešt rukopis ukazuje na mlađanog autora dojave - adolescenta ili srednjoškolca.

Do daljeg ostaje nedoumica da li je osoba koja je sročila tu šokantnu poruku i prosledila je Vitezima, zaista usmerila policiju i istražne organe u pravom smeru u nastojanju da se sazna istina i slučaj rasvetli do kraja. Ili se neko morbidno poigrao sa nesrećnim ljudima u trenutku kada ih je zadesilo nešto najgore u životu?

OTAC TIJANE JURIĆ O SLUČAJU NESTALE DEVOJČICE: Pronađimo Barbaru (15), NEKO ZNA MNOGO VIŠE OD ZVANIČNE VERZIJE!

Podozrivost prema pismu dodatno budi činjenica da se proteklih nešto manje od mesec dana u vezi smrti Barbare Vitez, uzorne učenice prvog razreda senćanske Ekonomske škole, svašta priča. Kolaju svakojake verzije dokone čaršije.

Sve će, sigurno, biti jasnije kada telo utopljenice, za kojim neprekidno traga spasilačka ekipa iz Sente, predvođena odvažnim Nandorom Baranjijem, bude pronađeno. Do tada će sve biti u sferi nagađanja.

facebook

ZVANIČNA VERZIJA

Policijski i pravosudni organi, nakon uviđaja, izjava dvojice sedamnaestogidišnjaka, inače Barbarinih drugara s kojima je kobne noći bila na mostu, i dodatnih istražnih provera, polaze od, zasad najrealnije, pretpostavke da se radi o nesrećnom slučaju.

PETI DAN NEMA BARBARE: Policija i ronioci pretražuju Tisu, ali njeno telo nisu našli!

Njih troje vršnjaka se, po toj verziji, u dokolici okušalo u mladalačkoj suludoj igri pentranja po čeličnoj konstrukciji mosta. Devojčica je u jednom momentu htela da se prebaci na platformu za intervencije uz sam stub mosta. Zakoračila je, međutim, u trenutku nepažnje u prazno, sunovratila se u mračni ambis sa visine od 12 metara i nestala u hladnoj reci.

Tako su rekli očevici, mladići bez dosijea, koji su policiju i obavestili o stradanju svoje mlađe školske drugarice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lucky

pre 7 godina

Просто не могу да повјерујем у несрећан случај. Надам се да ће тијело убрзо бити пронађено и да ће обдукција показати праву истину.

Saša

pre 7 godina

Naprosto, me zanima ko je sve bio prisutan. U, pricu malisana SUMNJAM... Zasto?... Kako, je osoba dosla do ideje obavestavanja roditelja nastradale devojcice...Malo, mi se ne uklapa hronologija, nabrajanja krivicnih dela iz zakonika... U, pismu, koje je dostavljeno roditeljima nastradale devojcice. To, su deca uzrasta ADOLESCENTI... Deca tog uzrasta... NEPOZNAJU ZAKONSKO I KRIVICNO PRAVO R. SRBIJE... Zato, pitam : A KO JE JOS PRISUSTVOVAO... \"Izlasku u grad\"... I, naravno odrediste zadrzavanje u tom \"Izlasku\" tog kobnog 25. Novembra?... U, pricu UTOPLJAVANJA ne verujem... \n

Saša

pre 7 godina

\"Pentranju po celicnoj konstrukciji mosta\"... Posao, za FORENZICARSKI TIM mup - a... P.s. (Pala prica skolskih drugara)... Toliko o tome... Idemo, dalje...\n

Sudija

pre 7 godina

Siguran sam da telo nije u Tisi. Ili je zavrsila u belom roblju ili je negde zakopana.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija