• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

30.01.2017

19:13

MISTERIJA NESTANKA DEVOJČICE IZ SENTE: Silne nelogičnosti ne daju mira porodici male Barbare!

Vesti

MISTERIJA NESTANKA DEVOJČICE IZ SENTE: Silne nelogičnosti ne daju mira porodici male Barbare!

Podeli vest

Nestanak Barbare Vitez, prema podacima iz istrage, prijavljen je 25. novembra u 22.25, a njen otac tvrdi da ga je policija o tome obavestila deset minuta ranije... Sad sam siguran da tu nisu čista posla, tvrdi Endre Vitez

Endre Vitez, otac devojčice Barbare Vitez (15) iz Sente, tvrdi da je neko unapred prijavio policiji nestanak njegove ćerke, zbog čega je još sigurniji da je ona oteta i da je možda još živa?!

 

Barbarin otac kaže da ga je policija obavestila o ćerkinom nestanku 25. novembra u 22.15. Međutim, u policijskom izveštaju, u koji je imao uvid, piše da je Barbarin nestanak prvi put registrovan te večeri tek u 22.25, kada je neko od drugova javio da je upala u Tisu.

Silne nelogičnosti

Očajni Barbarin otac pita se kako je moguće da je policija znala za nestanak njegove ćerke najmanje deset minuta pre nego što je o tome zvanično obaveštena.

Nerazjašnjene činjenice?!

* 21.41
Na sigurnosnim kamerama se vidi da su Barbara i njena dva druga izašli iz marketa, bez naznaka da idu ka mostu
* 22.15
Policija dolazi kući i obaveštava porodicu Vitez da im je ćerka nestala
* 22.25
Jedan od dečaka zove policiju i prijavljuje da je "neka" devojčica pala sa mosta u Tisu

- Na moje insistiranje i uz pomoć direktora policije Vladimira Rebića, dobio sam na uvid celokupni slučaj sa tokom istrage i bio potpuno šokiran nekim činjenicama. Naime, policija je kod nas kobne večeri, 25. novembra, kući došla oko 22.15 da nam saopšti da je Barbara nestala, da bi u policijskim izveštajima pisalo da je jedan od dečaka u 22.25 telefonskim putem prijavio da je devojčica pala s mosta?! Pa tu nema nikakve logike! Kako je moguće da nas je policija obavestila o nestanku pre nego što je on prijavljen?! Ne mogu da pređem preko ovakvih stvari i ovo neko mora dodatno da ispita - izričit je Barbarin otac, koji kaže da ipak i dalje veruje policiji:

- Na svu našu muku i tugu i istraga postaje mučna i vrlo misteriozna, a nama su ruke vezane. Nadležne službe maksimalno rade svoj posao i dosta ljudi učestvuje u istrazi, pomažu nam, ali ne možemo da ne primetimo da se neke informacije ne poklapaju. U policijskom izveštaju piše jedno, a nama su inspektori rekli nešto sasvim drugo.

 

 

Endre Vitez naglašava da ni sigurnosne kamere koje je pregledao ne potvrđuju tezu da je Barbara pala sa mosta.

Drugovi kriju tajnu?!

Endre Vitez tvrdi da dečaci koji su u trenutku nestanka bili sa Barbarom znaju istinu ili nešto kriju!
- Došao sam do informacija da jedan od dečaka ima bliskog rođaka u jednoj policijskoj stanici i da su zato oni toliko zaštićeni. Bilo to istina ili ne, jer razne priče kruže, siguran sam da njih dvojica znaju pravu istinu, ali da neće da kažu. Od kada je moja Barbara nestala, nijednom ih nisam ni video, ni čuo, niti oni žele da se sretnu sa mnom - priča Barbarin otac i dodaje da će te dečake roditelji prebaciti u jednu školu u Mađarskoj.

- Na snimku se vidi kako Barbara sa drugovima izlazi iz marketa u 21.41. Međutim, prema onome što se tamo vidi, nema nikakvih naznaka da su se oni uputili u pravcu mosta, čak bi se pre moglo reći suprotno. Na kraju krajeva, i dalje stojim pri tezi da bi Barbarino telo već do sada isplivalo iz Tise da je ona zaista upala u reku. Pronašli bi barem delove odeće - uverava Endre Vitez.

Ozbiljan propust

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je policija morala da reaguje odmah pošto je saznala za Barbarin nestanak.

- Nije nemoguće da je policija znala ranije za nestanak, ali to je onda ozbiljno kršenje zakona i težak oblik saučesništva. Svakako to ne treba olako shvatiti, ali ja verujem da je ovde došlo do loše procene i pogrešnog beleženja vremena i da se to krije iza ove misterije - smatra Radovanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dale

pre 7 godina

Ocigledno da tajnu kriju decaci,istragu intenzivirati u tom pravcu.

Predrag

pre 7 godina

Uzeo bih ja stvari u svoje ruke,pa makar odgovarao posle toga...Da li se roditelji tih bezobraznika pitaju kako je roditeljima te devojcice...Da su moja ja bih bio dok ne bi progovorili...Kakav smo mi narod,najgori na svetu...Srbijoooooooooo!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija