• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

29.03.2017

15:24

PRAVDA OPET CRVENI! Pijan u udesu UBIO DVOJE, dobio SAMO 4 GODINE robije!

Vesti

PRAVDA OPET CRVENI! Pijan u udesu UBIO DVOJE, dobio SAMO 4 GODINE robije!

Podeli vest

Nenad Stević (26) iz Smoljinca osuđen je pred Višim sudom u Požarevcu na četiri godine zatvora jer je pijan izazvao udes u selu Bare, u kome su poginuli Dafina Toljaj (17) iz Požarevca i Miloš Milošević (20) iz Smoljinca

 

Presuda je doneta na osnovu sporazuma koji je Stević postigao sa Višim javnim tužilaštvom, prema optužnici za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

Tragičan udes dogodio se u avgustu 2015. godine, rano ujutru, na putu Požarevac - Veliko Gradište. Stević je Dafinu i njenog druga Miloša vozio iz kafića u Smoljincu kako bi nju vratili kući u Požarevac. Gost iz kafića je ispričao da se Nenad sam ponudio da ih vozi, iako je bio pod dejstvom alkohola.

Sama kriva?!

Informer

Osiguravajuća kuća je umanjila isplatu porodici Toljaj jer se Dafina svesno vozila sa rizičnim vozačem

Stević je, vozeći "folksvagen boru" austrijskih registracija, u selu Bare prešao u suprotnu traku, sleteo s kolovoza i više puta se prevrnuo. Na mestu su poginuli Dafina, koja je bila suvozač, i njen drug Miloš, koji je sedeo na zadnjem sedištu, dok je Stević prošao sa lakšim povredama. Tokom istrage utvrđeno je da je Stević vozio prebrzo.

Dafinin otac Salih Toljaj, poštar iz Požarevca, koji ima još četvoro dece, nezadovoljan je presudom.

- Smatram da je ova presuda blaga jer je zaslužio mnogo veću zatvorsku kaznu. Moju ćerku ništa i niko ne može da vrati, ali je bar neka pravda u njeno ime i u ime njenog druga trebalo da se postigne - kazao je Toljaj.

On je, takođe, nezadovoljan i iznosom odštete od osiguravajuće kuće. Pošto je Stevićev auto bio registrovan u Beču, tamošnja osiguravajuća kuća je isplatu odštete obavila preko jedne beogradske osiguravajuće kuće.

- Oni su nam isplatili 2,5 miliona dinara, umesto 3,7. Smatrali su da je Dafina i sama odgovorna za svoje stradanje, jer je sela sa rizičnim vozačem u auto, pa su sumu umanjili za 30 odsto - rekao je Salih, koji se zbog toga spori sa njima pred sudom, jer smatra da je njegova porodica nepravedno zakinuta.

Inače, porodica Toljaj dobila je odštetu i od Nenadovog oca kako ne bi pokretali parnicu protiv njega. Međutim, deo tog novca je prisvojio Salihov kolega koji je posredovao u ovoj isplati, ali je sada u inostranstvu, pa Toljaj uporno pokušava da dođe i do tih para. 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija