• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2017

20:41

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN NIKODONOVIĆ: Ranković opet saslušavan zbog "boksera", postupak na grčkom bez zvaničnog prevodioca!

Vesti

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN NIKODONOVIĆ: Ranković opet saslušavan zbog "boksera", postupak na grčkom bez zvaničnog prevodioca!

Podeli vest

Dušan Ranković, jedan od osumnjičenih za prebijanje na smrt američkog turiste Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, danas je ponovo saslušan u sudu na Zakintosu, povodom sumnji da je u tuči korišćen "bokser"

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović prenela je Tanjugu da se na video snimku vidi da vlasnik kafića u toku tuče dodaje nesto Amiru iz obezbeđenja, te da se sumnja da je u pitanju metalni "bokser" i da su smrtonosne povrede nanete upravo tim predmetom.

- Ranković je ponovo danas izvođen pred sud, kako bi proverili da li je njemu nesto poznato u vezi metalnog predmeta ''boksera''. Ranković je izjavio da svi ovde pričaju da je vlasnik kafića Amiru to dodao tokom tuče, ali da on lično to nije video, jer u tom trenutku nije bio pri sebi, ali da ima ljudi koji su to videli- navela je njegova advokatica.

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN NIKODINOVIĆ: Suđenje osumnjičenima za ubistvo Amerikanca biće održano u Patrasu​

Dobričanin Nikodinović se požalila da je veliki problem odbrane to što na Zakintosu ne postoji ovlašćeni sudski prevodilac sa srpskog na grčki jezik.

- Prevođenje Dušanovog iskaza obavlja čovek koji je električar i živi ovde 20 godina, a koji i sam tvrdi da ne može sve da prevede, posebno ne pravničke termine. U spisima predmeta takođe ne postoji nijedan papir na bilo kom jeziku osim na grčkom- napomenula je ona.

(VIDEO) DUŠAN RANKOVIĆ OSUMNJIČEN ZA UBISTVO NA ZAKINTOSU: Amerikanac me je udarao flašom u glavu, dok nije pukla, PAO MI JE MRAK NA OČI!

Ističe da je grčko pravosuđe, kako kaže, upozorila na kršenje Evropske konvencije i prakse Suda u Strazburu, a i njihovog zakona, koji okrivljenima daje pravo da se služe maternjim jezikom.

- Mogu da konstatujem da se opasno krše ljudska prava u krivičnom postupku i da nam predstoji ozbiljna borba za osnovna prava- rekla je Dobričanin Nikodinović.

Ranković je saslušavan i pre dva dana nakon čega mu je određen "privremeni pritvor", sa pravom žalbe u roku od pet dana.

Ranković je u prisustvu svojih branilaca tada dao detaljan iskaz istražnom sudiji u kojem je opisao kako je zbog svađe oko stola, sada pokojni Amerikanac Henderson, njega udarao flašom u glavu, dok se boca nije rasprsla u paramparčad, nakon čega je mu je "pao mrak na oči" i ničega se ne seća.

printscreen

Osvestio se kasnije u toaletu, kada je video da je obliven krvlju, a pored njega su bile dve devojke.

On je zatražio da se pokrene krivični postupak protiv drugog Amerikanca koji ga je zadržao i omogućio pokojnom Hendersonu da ga udara flašom u čelo, tvrdeći da je od siline udarca bio "kao pod anestezijom " i da ima "prekid filma...".

Četvorici srpskih državljanina osumnjičenih u ovom slučaju ranije je određen pritvor do početka suđenja koji može trajati po grčkim zakonima do 18 meseci, dok su druga dvojica puštena da se brane sa slobode i juče su stigli u Srbiju.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

PRVA ISPOVEST SRPSKE KONOBARICE ZBOG KOJE JE DOŠLO DO UBISTVA NA ZAKINTOSU: Slikala sam se s crncem, a onda je prišao Srbin i POČEO JE PAKAO!​

U prvom mahu, prema izveštavanju grčkih medija, privedeno je šest Srba zbog ovog incidenta, a naknadno još dvojica, mada je jedan je odmah pušten na slobodu.

Istraga bi trebalo da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

AMERIKANAC JE PUNOM FLAŠOM GAĐAO RANKOVIĆA I POGODIO GA U GLAVU: Advokat Zora Dobričanin otkrila kako je počeo HAOS NA ZAKINTOSU!

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće sevu grčkom gradu Partasu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija