• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

02.09.2017

19:18

(JEZIVE FOTOGRAFIJE) KAŠIKAROM ZAMALO RAZNEO SEBE I TETKU! Nišlija osuđen na godinu dana kućne robije!

Vesti

(JEZIVE FOTOGRAFIJE) KAŠIKAROM ZAMALO RAZNEO SEBE I TETKU! Nišlija osuđen na godinu dana kućne robije!

Podeli vest

Nišlija Janko Sokolović (22) sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Osnovnim tužilaštvom po kom mu je izrečena kazna kućnog zatvora u trajanju od godinu jer je u stanu slučajno aktivirao bombu. On i njegova tetka Ksenija Sokolović koja je bila sa njim u trenutku eksplozije zadobili su tada teške telesne povrede opasne po život

Čitav incident se dogodio 17. avgusta prošle godine, kada je Janko Sokolović u stan svoje tetke u Ulici Milojka Lešjanina doneo ručnu granatu.

Izvukao osigurač

Geleri
Pravo je čudo kako su Sokolovići preživeli s obzirom na to da su geleri leteli na sve strane
Izvor iz istrage

- On je u jutarnjim časovima bombu našao u kutiji pored kontejnera. Stavio ju je u džep i nosio sa sobom po Nišu. Posle šetnje Janko je došao u tetkin stan, gde je posle izvesnog vremena počeo da se igra sa granatom. On je zbog nestručnog rukovanja slučajno izvukao osigurač kašikare i ona je eksplodirala - piše u sudskoj presudi.

Kako se dalje dodaje, Sokolović je zadobio teške povrede vrata, grudnog koša i krvnih sudova nogu.

STUDENT IZ NIŠA (21) SE BORI ZA ŽIVOT: Kašikara mu slučajno eksplodirala u rukama!

D.K.

U trenutku stravične eksplozije u stanu je bila i Ksenija Sokolović, Jankova tetka. Ona nije videla da je Janko doneo bombu kući jer je bila u drugoj sobi. Međutim, baš u momentu kada je Sokolović slučajno izvukao osigurač iz "kašikare", ona je ušla kod njega u sobu.

Šta kaže Krivični zakon

Prema rečima našeg izvora iz niškog Osnovnog suda, Krivični zakon propisuje kaznu zatvora od šest meseci do pet godina ukoliko izvršenje teškog dela protiv opšte sigurnosti, za koje je Janko Sokolović bio optužen, dovede do veće materijalne štete ili teškog povređivanja neke osobe. Međutim, ukoliko je delo učinjeno iz nehata, maksimalna zatvorska kazna je tri godine.
- Sud se u slučaju Janka Sokolovića odlučio za minimalnu kaznu s obzirom na to da je reč o mladom čoveku koji nije ranio činio krivična dela, te uzimajući u obzir da je u potpunosti priznao delo i izrazio kajanje zbog izazvanih posledica - rečeno nam je u sudu. 

- Geleri kašikare su Sokolovićevoj tetki Kseniji polomili levi skočni zglob, a zadobila je i povrede tabana, potkolenice, ručnih zglobova, desne podlaktice, desne strane grudnog koša, pazušne jame, trbušnog zida, ima oguljotinu glave... - naveo je sud.

U stanu u kojem je došlo do eksplozije pričinjena je i velika materijalna šteta, a pravo je čudo kako su Sokolovići preživeli s obzirom na to da su geleri leteli na sve strane.

Dobio nanogicu

Zbog svega toga tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Sokolovića zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

- Sokolović je u potpunosti priznao delo, a ustanovljeno je da je postupao iz nehata. On je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela. Sud je prihvatio ovaj sporazum i shodno tome Janko je osuđen na godinu dana zatvora. Tu kaznu će izdržati u svom stanu uz primenu elektronskog nadzora - naveli su u tužilaštvu.

D.K.
D.K.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija