• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

06.09.2017

10:42

SRBIMA ZABRANJEN ULAZ U NEKE KLUBOVE NA ZAKINTOSU, iako je tuča u kojoj je stradao Amerikanac SKORO ZABORAVLJENA!

Vesti

SRBIMA ZABRANJEN ULAZ U NEKE KLUBOVE NA ZAKINTOSU, iako je tuča u kojoj je stradao Amerikanac SKORO ZABORAVLJENA!

Podeli vest

Srpskim turistima na Zakintosu nakon tuče u kojoj je ubijen Amerikanac Bakari Handerson zabranjen je ulaz u pojedine klubove!

 

Međutim, kako se navode, o ubistvu Handersona na ostrvu pričaju još samo srpski turisti.

Reporter Večernjih novosti posetio je klub "Bar-kod" u kojem je kobna tuča počela i ističe da taj klub dva meseca kasnije važi za najbezbedniji lokal u letovalištu. Zaposleni na pomen Amerikanca i uhapšenih Srba odmahuju glavom i dižu ruke u vazduh.

- Takvih tuča, kao što je bila pomenuta te večeri, ovde u Laganasu ima na desetine. Bilo je i mrtvih, ali u ovom lokalu se do tada nikada tako nešto nije dogodilo - pričaju zaposleni u "Bar-kodu". 


SLUČAJ ZAKINTOS: Srbi osumnjičeni za prebijanje Amerikanca U ZATVORU IDU U ŠKOLU!

Na ulazu u klub smenjuju se Britanci, Srbi, Italijani, table ispisane ispred najavljuju utakmice na srpskom jeziku, a mesto je poznato kao kafić gde se uglavnom okupljaju Srbi, ali uvek bude i stranaca. 

- To veče nije bilo ni po čemu posebno. Ipak, u jednom trenutku nastao je sukob. Zbog čega? Rekao bih zbog svih tih mladića. Pritom, momke iz Srbije nije teško isprovocirati - navodi jedan od radnika za Novosti. 


RODITELJI UHAPŠENIH SRBA NA ZAKINTOSU: Tražili smo od grčkih vlasti da ih puste da se brane sa SLOBODE!

Kako navode, povod za tuču jeste to što je devojka koja je radila te večeri popila piće sa Hendersonom. 

- Popila je 'šot' sa Amerikancima, a jedan od Srba je iznervirano rekao: "Pi..., šta piješ sa crncima piće?". Udario je Amerikanca, a ovaj mu je uzvratio. Onda je taj Henderson polomio flašu, spreman da se bije. Vikao je: "F**k you, f**k your family", i onda je počeo da beži, a ovi su ga pojurili. Jedan od kolega je pokušao da ih zaustavi, ali to je bilo nemoguće. Stigli su ga kod kluba "Laš". Tu je on i udario glavom, pao mrtav... 

printscreen

Nakon što je Henderson, student iz Ostina u Teksasu, nasmrt pretučen 7. jula, uhapšeno je u prvom mahu devet osoba. 

U Avlonu, u zatvoru za maloletnike, u pritvoru su trenutno Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović. Osumnjičeni Dušan Ranković i Miloš Senić se nalaze u drugim zatvorima u Grčkoj, a Nenad Jovanović i Siniša Petrović su pušteni da se brane sa slobode. 

Osumnjičenima je određen pritvor do početka suđenja koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci. 

Mladići se terete za krivično delo saučesništvo u ubistvu, a suđenje će biti u grčkom gradu Partasu. 

- Nakon što su saslušani okrivljeni i neki svedoci, u prvih deset dana nakon događaja istraga je zbog letnjih odmora praktično tapkala u mestu - kaže advokat Zora Dobričanin Nikodinović. 


KRIJE SE OD SVETA: Hostesa zbog koje je počela tuča na Zakintosu NESTALA SA DRUŠTVENIH MREŽA!

- Sada je najvažnije da dobijemo obdukcioni nalaz što pre, a na njega se čeka, kako su nam rekli, makar tri meseca. Pre dva dana sam posetila Miloša Ilića, Nemanju Petrovića i Stefana Stojanovića, koji su u maloletničkom zatvoru u Avloni, jer su oni mlađa punoletna lica. Preko leta su pohađali školu, i učili su jezik, a sada nastavljaju dalje. Jedino je neizvesno da li će Stefana zadržati tu jer je u međuvremenu napunio 21 godinu. Oni se dobro osećaju i nemaju problema sa drugim pritvorenicima, a zatvorsko osoblje je korektno prema njima - dodaje ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija