• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

14.02.2018

18:01

SVI DETALJI OPTUŽNICE! ZORAN PAJSEROM UBIO JELENU?!  Smrtonsone udarce zadobila je u kanalu, a njena krv pronađena je NA ZADNJEM SEDIŠTU I U GEPEKU MERCEDESA PORODICE MARJANOVIĆ?!

Vesti

SVI DETALJI OPTUŽNICE! ZORAN PAJSEROM UBIO JELENU?! Smrtonsone udarce zadobila je u kanalu, a njena krv pronađena je NA ZADNJEM SEDIŠTU I U GEPEKU MERCEDESA PORODICE MARJANOVIĆ?!

Podeli vest

Zoran Marjanović je 2. aprila 2016. u Borči ubio suprugu Jelenu metalnom šiljatom šipkom, najverovatnije pajserom, sa osam snažnih udaraca u glavu! Jelena je smrtonosne udarce zadobila dok je bila u vodi u kanalu pored nasipa u Borči, zbog čega je u okolini mesta zločina, na obali, bilo samo manjih tragova njene krvi!

Informer vam prenosi ove nikad objavljene detalje veštačenja koji stoje u optužnici protiv Zorana Marjanovića, glavnoosumnjičenog za Jelenino ubistvo pre skoro dve godine u kanalu pored nasipa u Borči!

U optužnici, u koju je Informer imao uvid, stoji da na mestu zločina ima tragova Jelenine krvi i njene DNK, ali samo u manjoj količini.

- Nema lokvi krvi na obali kanala jer je Jelena smrtonosne povrede dobila dok je stajala u vodi u kanalu... Lobanja joj je polomljena na više mesta nekim metalnim oštrim oruđem, s vrhom u obliku izduženog slova V ili L... Pod njenim noktima nema tuđih bioloških tragova, ali na noktima ima muških tragova - navodi se u optužnici, uz obrazloženje da bi ti muški DNK tragovi mogli pripadati muškim članovima porodice Marjanović, pre svega mužu Zoranu, njegovom ocu Vladimiru ili bratu Milošu.

Zanimljivo je i da je DNK muških članova porodice Marjanović nađen i na Jeleninoj gumici za kosu, bateriji telefona i spoljašnosti aparata. Takođe, ovi biološki tragovi nađeni su i na Jeleninoj desnoj patici. Međutim, u optužnici se ističe i da je ovo uobičajena pojava, jer je Jelena živela u istom domaćinstvu sa muškim Marjanovićima, pa su oni mogli ostaviti te tragove u svakodnevnom kontaktu s njenim stvarima.

Na drugoj strani, veštačenjem Zoranovih bioloških uzoraka utvrđeno je da ispod Zoranovih noktiju nema Jeleninog DNK.

- Na Zoranovoj garderobi, pantalonama, patikama i jakni

Na Zoranu nije bilo krvi

Na Zoranovoj garderobi, pantalonama, patikama i jakni nisu uočeni tragovi Jelenine krvi

nisu uočeni tragovi Jelenine krvi - stoji u optužnici, što bi mu tokom suđenja moglo ići u prilog.

Međutim, u "mercedesu E320" koji su koristili Marjanovići pronađeni su tragovi Jelenine krvi!

- Po intenzitetu, u pitanju je jači trag krvi nađen na naslonu zadnjeg sedišta. Analizom DNK izolovanog sa patosnice i iz gepeka "mercedesa" utvrđeno je da pripadaju Jeleni - stoji u optužnici.

Tužilaštvo u ovom dokumentu, međutim, ne precizira otkud Jelenina krv na naslonu zadnjeg sedišta, iako konstatuje da je, prema tvrdnjama svedoka, ona uglavnom vozila "mercedes" i skoro nikad nije sedela na zadnjem sedištu!

Zato su inspektori proveravali mogućnost da je Zoran posle zločina ubacio krvavu jaknu na zadnje sedište auta, pri čemu je ostavio krvav trag, a potom je malo kasnije tu istu jaknu negde bacio kako bi uklonio dokaze.

Na mogućnost da se Zoran presvlačio posle zločina ukazuju i izjave svedoka. Naime, očevidac koji je malo pre zločina video Zorana, Jelenu i Janu na početku nasipa tvrdio je u tužilaštvu sledeće:

- Marjanović Zoran je patike i farmerke sigurno imao tog dana, a najverovatnije i crnu jaknu...

Na drugoj strani, Lenka Đorđević, vlasnica privatnog vrtića koja je često čuvala Janu i van radnog vremena, pomenula je, između ostalog, i da je Vladimir kobne večeri nosio Zoranu jaknu na nasip, dok je trajala potraga za Jelenom:

- Tog dana došla sam u kuću Marjanovića oko 17.30... U kući je bio Vladimir, koji je nekoliko puta odlazio do nasipa i vraćao se. Pouzdano znam da je jednom došao sa nasipa, da je rekao da je jako hladno i da je uzeo jakne za Zorana i Miloša, koji su tražili Jelenu...

Ostaje onda ključno pitanje šta se desilo sa Zoranovom jaknom u kojoj ga je video očevidac na početku nasipa i zašto je tokom potrage za Jelenom tražio od oca da mu donese drugu?!?

Inače, veštačenja bioloških tragova sa mesta zločina možda nisu ključni dokazi koji bi Zorana poslali na robiju, ali su veštačenja mobilnih telefona nedvosmisleno pokazala da je on bio pored Jelene u vreme ubistva, između 16.46 i 17.04, što je Informer juče objavio!

Viši sud: Optužnica propisno sastavljena

Viši sud u Beogradu, kome je nadležno tužilaštvo prosledilo na ocenu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, saopštio je u sredu da je ista propisno sastavljena i da je poslata braniocima i okrivljenom na odgovor.

- Rok za odgovor je osam dana od prijema - kratko je precizirala portparol Višeg suda Bojana Stanković.

To znači da Marjanović i njegovi advokati sada imaju pravo da ukažu na eventualne nelogičnosti iz optužnice i dostave svoj odgovor pismenim putem, o čemu će naknadno da se izjasni sud. On može da odbaci njihove primedbe ili da ih uvaži i vrati optužnicu na dopunu do konačne odluke o eventualnom prihvatanju.

Bežala od ubice

Zoran je, prema ovom dokumentu, sa Jelenom i njihovom tada petogodišnjom ćerkom Janom 2. aprila 2016. tačno u 16.36 stigao "mercedesom" kod rampe "Stadion", na početku nasipa od Crvenke ka Borči. Jelena se tad popela na nasip i krenula da džogira, a Zoran je isključio svoj mobilni telefon i sa Janom krenuo na nasip za Jelenom.

Zoran je zatim kazao Jani da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni i sustigao je na 1.000 metara od mesta gde su parkirali automobil. Potom ju je između 16.56 i 17.04 namamio da siđu sa nasipa na travnatu površinu, između nasipa i kanala, a zatim ju je najpre nekim oštrim predmetom ubo u lakat i u vrat.

Jelena je počela da beži paralelno sa kanalom, pri čemu joj ispadaju desna patika i mobilni telefon, a zatim i gumica za kosu. Ona zatim skreće ka kanalu, a Zoran ju je sustigao i strgao joj gornji deo trenerke. Jelena tad ulazi u kanal, a Zoran joj stojeći na obali metalnom šipkom, najverovatnije vrhom pajsera, zadaje još osam smrtonosnih udaraca u glavu. 

Jelena umire u kanalu, udišući vodu. Njen leš je sutradan, 3. aprila 2016. oko podneva, nađen u kanalu i počela je opsežna istraga koja traje više od 22 meseca. 

Jelena Zorana zvala Zlatan Mekin

Veštačenjem mobilnog telefona Jelene Marjanović utvrđeno je da je ona muža Zorana umemorisala u svom telefonu pod imenom Zlatan Mekin! Nije poznato zašto ga je tako zvala, a niko od njenih prijatelja, pa ni sam Zoran, nikad ovo nije pomenuo u javnosti.

NKRUNSKI DOKAZI ZLOČINA! MOBILNI TELEFONI OSUĐUJU ZORANA! U vreme ubistva bio je pored Jelene. Likvidirana jer je htela da ODE OD MARJANOVIĆA?!

PET DOKAZA DA JE ZORAN UBIO JELENU! Više tužilaštvo u Beogradu tvrdi da je rasvetlilo zločin, EVO ŠTA PIŠE U OPTUŽNICI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 6 godina

Nažalost, ova optužnica je šuplja. Da li je provereno da u krvi na zadnjem sedištu nema i epiderma materice tj. da se radi o menstrualnoj krvi. Takođe, pouzdano znam da ne može da se utvrdi da li su telefoni bili jedan pored drugog, makar ne bez greške od jedno 300m u poluprečniku... osim toga, zar telefon nije bio ugašen?

GOT

pre 6 godina

Pa,je menstrualnu krv mazala po naslonima sedišta,patosnicama i gepeku!Dajte,molim Vas,ne pišite gluposti!Ako je njena krv zaista izolovana u gepeku i patosnicama,Zoranu ni deset advokata neće pomoći.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija