• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.02.2018

14:37

PUNA TRI SATA SAM GLEDAO SMRTI U OČI! Vozač šlepera ispričao detalje saobraćajke kod Jagodine!

Vesti

PUNA TRI SATA SAM GLEDAO SMRTI U OČI! Vozač šlepera ispričao detalje saobraćajke kod Jagodine!

Podeli vest

Šleper je probio ogradu mosta, a ja sam ostao da visim u kabini iznad hladne Morave. Otvorio sam prozore i skinuo odeću, ako padnem u vodu da me natopljena garderoba ne povuče na dno, priča Miodrag Savić (60)

- Moj šleper je zbog klizavice sleteo s puta na mostu i probio ogradu. Prikolica se zakačila za ogradu, a ja sam ostao u kabini da visim iznad hladne Velike Morave, gledajući smrti u oči naredna tri sata. Otvorio sam prozore i skinuo odeću. Razmišljao sam, ako padnem u reku, natopljena garderoba će me odmah povući na dno. Srećom, posle tri sata drame spasli su me vatrogasci - priča kamiondžija Miodrag Savić (60) iz Paraćina, koji je juče ujutro čudom preživeo neverovatan udes na autoputu kod Jagodine.

Informer

Naleteo na izbočinu

Miodrag nam je kazao da je juče oko 6.15 šleperom krenuo iz Paraćina za Petrovac, tako da je u 6.30 bio kod mosta na Moravi.

Priseban

Nisam se predavao. Preslišavao sam se naglas šta sam naučio kao vatrogasac spasilac kako bih to primenioMiodrag Savić

- Autoput nije bio očišćen od snega, svuda je bilo leda, a pogotovo na mostu. Srećom, nisam išao brzo, negde oko 40 kilometara na sat. Ispred mosta pretekla su me dva šlepera i podigla se snežna prašina koja je pokrila poledicu na mostu. Dok sam prelazio most, iznenada se na nekoj izbočini zanela prikolica. Znao sam da ne smem da kočim, pa sam pokušao motorom da zaustavim kamion, ubacujući u nižu brzinu - priča Miodrag.

Informer

Nisam konzumirao alkohol, to pokazuje i lekarski izveštaj

Vozač kamiona koji je juče na auto-putu kod Jagodine skoro četiri sata visio u kabini iznad ledene Morave tvrdi da nije zaspao za volanom niti da je konzumirao alkohol.
On takođe navodi da je revoltiran pisanjem pojedinih medija o ovom slučaju.

- Neki su napisali da sam bio pijan. Imam izveštaj lekara gde se vidi da imam nula promila alkohola. Kamion mi je tehnički ispravan, ponavljam registrovan je pre nekoliko dana. Jedini razlog što sam izleteo je put na kome nije bilo rizle, granulita, soli... ma ničega osim snega - tvrdi Savić.

Šleper je, kaže on, ipak naglo proklizao udesno.

- Kamion je udario u zaštitnu ogradu i probio je, a kabina je ostala da visi nad ambisom - priča šokirani Savić i dodaje da ni tada nije počeo da paniči:

- Radni vek sam proveo kao vatrogasac, pa sam znao šta mi je činiti da predupredim tragediju. Bio sam priseban toliko da sa sebe odmah skinem skoro svu odeću i otvorim prozore kabine, u slučaju da se prikolica otkači i upadne u Moravu, tako bih lakše isplivao.

Miodragov sin: Mislio sam da se šali

Miodragov sin Nenad Savić nije mogao da veruje svojim ušima kad mu je otac javio da visi u kabini iznad Velike Morave.
- U prvi mah mu nisam poverovao, a kad sam shvatio da je stvar ozbiljna, seo sam u kola sa rođakom i požurili smo do mosta. Izvlačenje mog oca iz kabine bilo je vrlo rizično, ali vatrogasci su bili spremni na sve da ga živog izvuku na sigurno. Zahvalan sam mladom kolegi koji je viseći nad rekom prišao sa spasilačkom korpom mom ocu i izvukao ga iz kabine - priča šokirani Nenad.

Miodrag ističe da je ipak imao i sreće u ovoj nesreći, jer se jedna šapa (stubni nosač prikolice) zakačila za konstrukciju mosta, pa se kamion nije odmah survao u reku.

- Međutim, kabina se opasno ljuljala nad ambisom. Znao sam da sam na korak od smrti, ali se nisam predavao. Preslišavao sam se naglas šta sam naučio kao vatrogasac spasilac kako bih to primenio - navodi Savić.

Radio za porodicu

Nesrećnom vozaču su brzo u pomoć pritekli policija, Hitna pomoć i vatrogasci spasioci, koji su nekako uspeli da doture Saviću korpu za spasavanje.

- Kabina se na svaki moj pokret opasno ljuljala, ali u jednom trenutku sam se oslonio na pojas od korpe i izvukao sam se iz kabine. Kad su me korpom preneli na čvrsto tlo, osetio sam se kao da sam se ponovo rodio. Tu me je prihvatila ekipa Hitne pomoći i odmah prevezla u ćuprijsku bolnicu, a zatim sam pušten na kućno lečenje. Nisam imao neke ozbiljne povrede. Kasnije sam čuo i neke komentare da sam bio pripit i da sam išao brzo, ali to je gnusna laž. Izvadili su mi krv u bolnici i pokazalo se da nisam konzumirao alkohol - kazao je Savić.

Informer

Miodrag, inače, živi sa sinom Nenadom, koji je takođe bio vatrogasac, snajom Anitom i dvoje unučadi.

Informer

- Moj muž Nenad je bio vatrogasac do pre nekoliko godina, kad je doživeo nesreću u požaru u Donjoj Mutnici. Onda je sa ocem osnovao prevozničku firmu, ali Nenad zbog sve većih zdravstvenih problema nije bio u stanju da vozi. Zato je Miodrag morao da se lati volana u skoro sedmoj deceniji života, da prehrani našu porodicu. Sad je šleper oštećen, svekar u šoku, muž ne sme da vozi i u velikom smo problemu - žali se Anita.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija