• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

27.03.2018

16:34

LAGALA DA JOJ JE DETE UMRLO, PA TRAŽILA NOVAC ZA SAHRANU! Isplivali novi, još skandalozniji detalji o prevarantkinji verici janković

Vesti

LAGALA DA JOJ JE DETE UMRLO, PA TRAŽILA NOVAC ZA SAHRANU! Isplivali novi, još skandalozniji detalji o prevarantkinji verici janković

Podeli vest

Verica Janković, žena koja je izmislila bolest dece da bi uzela novac za njihovo lečenje, svoju dobrotvorku Ljiljanu P. slagala da joj je sin Filip umro. Tražila mi je pare da "svom malom anđelu kupi venac", kaže Ljiljana

Verica Janković (33) iz Beograda, žena koja je izmislila da su joj deca smrtno bolesna kako bi uzela humanitarnu pomoć za njihovo lečenje, svoje dobrotvore je čak lagala i da joj je sin umro i tražila im pare za sahranu!

Ova odvratna prevarantkinja je u petak, 16. marta, svojoj dobrotvorki Ljiljani P., koja joj je dala više od 600 evra, javila da joj je sin Filip preminuo i da su joj potrebne pare za venac (pogledajte poruku). Međutim, šest dana kasnije je uhapšena pošto je njena prevara raskrinkana.

Težak folirant

Ljiljana P. iz Beograda samo je jedna od mnogobrojnih humanih osoba koje su nasele na Veričinu prevaru. Ona se javila našoj redakciji i ispričala kako ju je ova beskrupulozna prevarantkinja nasamarila. 
- Za njenu tužnu priču sam čula čitajući novine. Muž i ja, koji godinama pomažemo bolesne i siromašne, nismo časili ni čas i odmah smo je kontaktirali. Primila nas je u nekom pristojno uređenom stanu u Ulici Dimitrija Tucovića, gde je navodno došla samo da okupa sebe i decu. Zajedno sa svojom kumom ispričala nam je priču da živi u nehigijenskom naselju na Karaburmi, da boluje od astme, dijabetesa i da ima tumor na mozgu. Rekla je da su joj deca teško bolesna, da ju je muž napustio... Nije ustajala uz obrazloženje da se teško kreće. Bili smo frapirani njenom sudbinom, odmah smo izvadili 500 evra i dali joj na ruke - priča Ljiljana, koja zbog sramote što je prevarena nije želela da joj objavljujemo sliku i pun identitet.

Informer

Deca krala ukrase sa jelke

Ljiljana P. nam je ispričala da su Verica i njena deca ukrali silne ukrase sa jelke dok su čekali na pregled kod lekara.
- Na toj privatnoj klinici, u čekaonici, bila je velika jelka. Deca su se motala oko nje, a kasnije sam uvidela da je Veričina torba natrpana ukrasima sa te jelke. Tada sam počela da uviđam s kim imam posla - rekla nam je Ljiljana.

Ljiljana kaže da joj se Verica odmah požalila da nema novca da se leči, pa su joj platili skener i druge skupe preglede.
- Pozvala sam je i rekla da ćemo je odvesti kod privatnog lekara. Pristala je i zakazali smo pregled. Otišli smo po nju, jedva je sa kumom i decom ubacili u kola jer je rekla da ne može da hoda, a onda se sve sa detetom u naručju srušila kad smo je izvodili... Ni danas ne mogu da verujem da neko onako može da glumi... Kad smo je nekako uneli kod lekara, doktori je gledaju, pitaju šta joj, koja joj je dijagnoza, gde su lekarski izveštaji... Ona im kaže da ih je pogubila dok se seljakala. Doktori nekako pristanu da urade skener glave. Muž i ja se ponudimo da ostanemo i da sačekamo rezultate, a ona neće ni da čuje. Tek kasnije smo shvatili da je to zato što je znala da skener ništa neće pokazati - kaže Ljiljana.

Ona i muž su tada već posumnjali u prevaru, ali su i dalje verovali da je Verici zaista potrebna pomoć.
- Kada je navodno uzela rezultate, rekla nam je da joj je potrebno još 70 evra za dodatne analize. Rekla sam mužu da joj da 100 evra i da završimo sa njom. Prekinuli smo kontakt, ali su ona i kuma nastavili da nas zovu i moljakaju za pare. Sve dok u petak 16. marta od njene kume nisam primila poruku da je Verici sin umro i da su joj potrebne pare da kupi venac "svom malom anđelu". Nekoliko dana kasnije u novinama sam pročitala da je uhapšena - kaže na kraju Ljiljana.

Informer

Skupljali pomoć

Jedan od prevarenih humanih ljudi je i Boris Marinković iz Novog Sada. On kaže da je imao teško detinjstvo i da je zbog toga bez razmišljanja požurio da pomogne Verici, najviše zbog dece.

Odmah dobila 500 evra Rekla nam je da su ona i deca bolesni, da ju je muž napustio, da nema gde da živi. Odmah sam izvadila 500 evra i dala joj                 Ljiljana P.

- Kad sam video kako njena deca navodno žive, organizovao sam isto veče sve prijatelje, kumove, taštu, ženu, kolege, da skupe pare i pomognu... Sad im se svima danima izvinjavam. Žena je čak preko Fejsbuka uspela da stupi u kontakt sa nekim našim prijateljem iz Amerike, koji je obećao pomoć. Da sam znao kakva je, ne bih joj ga nikad ni pomenuo. Ubila me je sa tim Amerikancem jer me stalno zvala i govorila "Borise, dete mi umire, zovi ga neka već jednom pošalje pomoć" - priča Marinković.

On navodi da je Verici uplatio na neki račun 5.000 dinara, međutim, kukala je da joj da još, jer joj je navodno struja isključena.
- Stalno je zvala i govorila: "Borise, samo nam ti pomažeš." Zajedno sa prijateljima poslao sam joj pet paketa garderobe za decu, konzervirane hrane, suvog mesa... Međutim, jednog dana zove, traži i čizme i jaknu za sebe, kaže hoće da se smrzne. Žena i ja joj i to pošaljemo. Posle se javila i žalila da joj je onaj Amerikanac uplatio samo 2.000 dinara. Tada je tražila od mene da joj za decu pošaljem paketiće za Novu godinu. Uradio sam još to i prekinuo svaki kontakt sa njom - kaže Marinković.

Centar za socijalni rad: Upoznati sa slučajem

Verica Janković je uhapšena prošle srede, ali je puštena da se brani sa slobode. Zbog uključivanja dece u prevaru preti joj zatvor od dve do deset godina. Međutim, juče nismo uspeli u Centru za socijalni rad da saznamo da li će Verici oduzeti decu.
- Upoznati smo sa ovim slučajem i nadležni centar preduzima radnje iz svoje nadležnosti - kratko su rekli u Centru.
U policiji su nam potvrdili da je pravo ime prevarantkinje Verica Janković, iako se predstavljala lažnim imenima. Rečeno nam je i da ima dvoje, a ne četvoro dece, kako je pričala, kao i da je prijavljena na adresi u Kaluđerici.

MENJALA IME, LIČNI OPIS I ADRESE DA BI PREVARILA GRAĐANE! Žena koja je izmislila bolest dece i tako uzela DVA MILIONA dinara DUGO SMIŠLJALA PREVARU!

UHAPŠENA UŽASNA PREVARANTKINJA! Lagala da su joj deca bolesna, pa ljudima uzela DVA MILIONA DINARA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija