• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

27.03.2018

16:59

JOCA AMSTERDAM NA SLOBODI:  U pratnji policajaca pušten iz Zabele da bi se OPROSTIO OD OCA!

Vesti

JOCA AMSTERDAM NA SLOBODI: U pratnji policajaca pušten iz Zabele da bi se OPROSTIO OD OCA!

Podeli vest

Joca Amsterdam je uz pratnju policajaca odvezen do porodične kuće u Velikoj Krsni, gde je primao saučešće zbog smrti oca Živomira

Sreten Jocić (56), poznatiji kao Joca Amsterdam, u ponedeljak je na nekoliko sati izašao iz zatvora kako bi se oprostio od oca Živomira, koji je preminuo u subotu u Velikoj Krsni kod Mladenovca. Joca je pod jakim merama obezbeđenja doveden do porodične kuće, gde je primao saučešća od rođaka i prijatelja, ali nije prisustvovao samoj sahrani, već je vraćen u Zabelu malo pre opela.

Jako obezbeđenje

Meštani Velike Krsne kažu da su od ranih jutarnjih sati u ovom mestu bile brojne policijske patrole.
- Joca je dovezen u civilnom džipu požarevačkih registracija. U pratnji su mu bile i "škoda fabija" i "golf", u kojima su bili inspektori u civilu. Dovezli su se do dvorišta Sretenovog pokojnog oca i onda se džip direktno uvezao u garažu koja je spojena sa kućom - kaže meštanin Krsne.

Kratko
Joca je sat vremena proveo u porodičnoj kući, u kojoj je bio kovčeg sa telom njegovog ocaMeštanin Velike Krsne

Joca je narednih sat vremena proveo u porodičnoj kući, gde je bio kovčeg sa telom njegovog oca. Tokom tih sat vremena on je u društvu svoje supruge Vere i petorice sinova primao saučešće brojnih rođaka, prijatelja i meštana Velike Krsne.

Neposredno pred početak opela, dok su njegovi sinovi Nikolaj, Nebojša, Marko, Aleksej i Đorđe iznosili kovčeg svog dede u dvorište, Joca je napustio kuću i odvezen je u zatvor Zabela.

Opelu i sahrani Sretenovog oca prisustvovalo je više stotina ljudi, među kojima su bili slavni fudbaler Dušan Dule Savić sa suprugom Marinom Rajević, kao i Milorad Pušica, bivši funkcioner Sportskog društva "Partizan". Takođe, bio je primetan i veći broj poslovnih saradnika Joce Amsterdama, u skupim odelima i automobilima.

Informer

Dule Savić sa suprugom Marinom

Tražio odštetu

Inače, Jocić trenutno izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo Gorana Marjanovića Goksija Bombaša 1995. godine u kafeu sportskog centra "Olimp" u Beogradu. Joca je na odsluženju ove kazne od kraja decembra 2012, a krajem 2021. godine steći će pravo na uslovni otpust, posle dve trećine odslužene kazne.
Protiv Jocića su se u nekoliko zemalja vodile istrage, a označavan je kao jedan od najmoćnijih ljudi evropskog podzemlja.

Podsetimo, Jocić je bio u pritvoru i od 2009. godine do kraja 2012. zbog ubistva vlasnika hrvatskog nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića u Zagrebu. Međutim, u ovom procesu je oslobođen, pa je tražio 60 miliona dinara odštete od države zbog neosnovanog pritvora. 

On je prethodno predlagao da mu se taj pritvor uračuna u kaznu za podstrekivanje na ubistvo Goksija Bombaša, ali sud ga je odbio. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija