• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

16.05.2018

08:00

MISLIO JE DA JE PUCAO U DIVLJU SVINJU... A kada je shvatio da je UBIO PRIJATELJA, PRESUDIO JE I SEBI!

Vesti

MISLIO JE DA JE PUCAO U DIVLJU SVINJU... A kada je shvatio da je UBIO PRIJATELJA, PRESUDIO JE I SEBI!

Podeli vest

Viorel Stoja (51) lovačkom puškom slučajno usmrtio Miroslava Kalina (35), pa se ubio iz pištolja kad je došao kući. Veruje se da je Stoja bio u krivolovu i da je zamenio Kalina sa nekom divljom životinjom

Lovac Viorel Stoja (51) iz Uzdina slučajno je u žitu iz puške ubio lovca Miroslava Kalina (34) iz Idvora, a nakon toga je došao kući i ispalio sebi hitac u glavu. Kalinovo telo je juče ujutru nađeno u polju, a na njemu su bile vidljive rane od puščane sačme. Telo Viorela Stoje pronašla je u krevetu njegova majka.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Miroslav Kalin je u ponedeljak oko 18.00 časova sa drugom krenuo u lov na divlje svinje u ataru Idvora.

STRAŠNA TRAGEDIJA KOD IDVORA! U lovu slučajno UBIO PRIJATELJA, PA PUCAO SEBI U GLAVU!

- Oni su u žitnom polju bili u čeki, a nakon nekog vremena su se razdvojili. Kalinov prijatelj je oko 21 čas čuo pucanj i poslao Miroslavu SMS u kom je pitao da li je upucao divlju svinju. Međutim, odgovora nije bilo. Pošto mu prijatelj nije odgovarao ni na narednih nekoliko poziva, Kalinov prijatelj se vratio u selo i prvo uzbunio njegovu porodicu - objašnjava sagovornik Informera.

Izrešetan sačmom
Telo Miroslava Kalina pronađeno je u žitu oko šest sati ujutru. Imao je povrede na vratu i glavi od lovačke sačme.

Našli ga pored gajbice

Komšije Miroslava Kalina kažu da je on bio čovek na mestu i da je pola sela učestvovalo u potrazi za njim.
- Našli su ga pored gajbice na kojoj je sedeo u žitu. Taj što ga je ubio bio je u krivolovu. Nije mi jasno kako je mogao čoveka koji sedi da pomeša sa nekom životinjom - kaže Kalinov komšija.

On dodaje da su Miroslavljeva porodica i nekoliko njegovih prijatelja krenuli u potragu za nestalim Kalinom.

- Oko tri sata ujutru su se potrazi priključili svi lovci iz Idvora i Kovačice, kao i policija. Telo Miroslava Kalina pronađeno je u žitu oko šest sati ujutru. Imao je povrede na vratu i glavi od lovačke sačme. Pored njegovog tela pronađena je njegova puška iz koje nije pucano - kaže naš sagovornik.

Dok je policija obavljala uviđaj na mestu gde je pronađeno telo ubijenog lovca, inspektorima je javljeno da je drugi lovac Viorel Stoja iz susednog sela Uzdine izvršio samoubistvo.

Informer

- On je pucao sebi u glavu iz pištolja u porodičnom domu u Ulici Žarka Zrenjanina u Uzdinu. U trenutku kada se ubio u kući je bila i njegova majka, ali ona nije čula pucanj. Tek ujutru je ušla u sobu kod sina i zatekla njegovo telo na krevetu. Odmah je pozvala policiju i Hitnu pomoć, koja je samo mogla da konstatuje smrt - kaže naš sagovornik i dodaje:

Dobio dozvolu za lov

Kako saznajemo u lokalnom lovačkom društvu, Miroslav Kalin je pred odlazak u lov pozvao i pitao da li neko ide u lov.
- Njemu je rečeno u društvu da se niko nije najavio i da može da krene. Kalin je pozvao prijatelja i oni su otišli zajedno - saznao je Informer.

- Ubrzo je istragom utvrđeno i da je Viorel prethodno veče, tačnije upravo kad i Miroslav Kalin, otišao u lov i da se vratio kasno. On je, verovatno, bio u krivolovu, jer iako je član lovačkog društva, nije nikom prijavio da ide u lov. Pritom, treba znati da je sada lov na divlje svinje, a tada lovci ne izlaze sami u lovište.

Georgi Gertenišani, Viorelov komšija iz Uzdina, reporterima Informera rekao je da je on veoma voleo lov i oružje.

- Verujte, teško mi je da poverujem da je on slučajno ubio lovca i da se zato ubio. Sigurno nije imao nikakve namere. Ne znam šta da mislim, ali verujte, u šoku sam - rekao je Gertenišani.

Informer

On je dodao da je Viorel posle razvoda živeo u kući sam sa majkom. Porodica Viorela Stoje, ali i Miroslava Kalina nisu bile raspoložene za priču sa novinarima.

- Shvatite kakav je bol. Velika tragedija - rekao je kratko rođak ubijenog Miroslava.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

Mozda su oba dvojica bili krivolovu, ne samo Stoja .

ja

pre 5 godina

Zar nisi pročitao da je stradali dobio odobrenje za lov !? Stoja je nije imao !

ZajecarBoy

pre 5 godina

Nedavno sam u Zajecaru u autoperionici sreo (krivo)lovce kako peru kola u 2 ujutro....u maju mesecu bili u lovu!?!

Hunter

pre 5 godina

- Viorel Stoju iz Uzdina sam ga slučajno poznavao. Učestovao na lovačkim udruženjima svuda po Srbiji. Znao sam ga kao izrazito veoma dobrog čoveka, lovca sa iskustvom od preko 30 godina aktivno u ovom sportu. - - Zbog toga MOLIM ove gore iz fotelja da zabranjuje ići u noćni lov bez noćne optike (Night Vision) sa dodatnim IC da bi se jasno videlo kao po danju i u šta tačno ispalite metak. Bez takve opreme nemate šta tražiti nocu po šumama... Veoma žalosno!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija