• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

16.06.2018

19:18

OTAC ZLOSTAVLJANOG DEČAKA IPAK U PRITVORU DO 30 DANA: Kad je saznao da je žalba Višeg tužilaštva usvojena Zoran G. se SAM ZAPUTIO U POLICIJU!

Vesti

OTAC ZLOSTAVLJANOG DEČAKA IPAK U PRITVORU DO 30 DANA: Kad je saznao da je žalba Višeg tužilaštva usvojena Zoran G. se SAM ZAPUTIO U POLICIJU!

Podeli vest

Zoran G. (49) završio u ćeliji zato što je pucao u roditelje tinejdžera (13) koji je pokušao da mu siluje sina (7). Zoran je posle incidenta pušten, ali je na zahtev tužioca ipak poslat u pritvor

Fudbalski menadžer Zoran G. (49) u četvrtak je otišao u pritvor do 30 dana jer je 3. juna pucao u noge roditeljima dečaka L. J. (13), koji je u parku na Novom Beogradu pokušao da siluje njegovog sina B. G. (7)! Zoran je posle incidenta pušten da se brani sa slobode, ali je posle žalbe tužioca ipak poslat iza rešetaka!

Izbegao privođenje

Sam se predao
Pozvao sam Zorana čim sam saznao da je usvojena žalba tužilaštva, on se odmah sam zaputio u policiju
Momčilo Minić, advokat

Kako saznajemo, Više tužilaštvo je podnelo žalbu na odluku suda da se Zoran u daljem toku postupka brani sa slobode. Krivično vanraspravno veće usvojilo je taj predlog i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke, ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

Zoran je preko svog advokata Momčila Minića obavešten o ovoj odluci i po savetu branioca sam se javio u policijsku stanicu, "kako bi izbegao privođenje na kućnoj adresi i dodatno traumiranje članova porodice".

- Pozvao sam Zorana čim sam saznao da je usvojena žalba tužilaštva i rekao mu da mora da se odazove pozivu, što je on i učinio i odmah se sam zaputio u policiju - potvrdio je kratko Minić za Informer.

Osumnjičeni je, prilikom saslušanja pred tužiocem prošle nedelje, do detalja opisao incident i tom prilikom negirao da je iz svog pištolja ranio supružnike Katarinu i Stanišu J.

Traže odgovornost i roditelja dečaka napasnika

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, mnogo je onih koji opravdavaju postupak Zorana G. ili jednako osuđuju roditelje dečaka koji je napastvovao njegovog sina, pitajući se zbog čega i oni nisu pozvani na odgovornost zbog postupka svog deteta. Informer prenosi neke od reakcija:

* "Muka mi je od licemera i moralista. Da mi neko na ovaj način maltretira dete i da posle ti roditelji glume ludilo, ne bih možda pucao, ali bih glave lomio... Tačka!"
* "Da mom detetu neko stariji skine gaćice, nisam sigurna kako bih reagovala?!"
* "Da se ovo desilo mom detetu ili unuku, ja bih još gore odreagovao. Taj manijak od 12 godina je već dokazan silovatelj i siledžija, a ni njegova familija nije bolja"
* "Nisu vaspitali dete i sad su naleteli na nekoga ko ne trpi da njegovo date bude maltretirano..."
* "Otac u pritvoru, a roditelji tog dečaka nisu... Pa, bravo!"

- Izleteo sam iz svog stana kad sam čuo kako komšinice vrište. Od njih sam saznao da je neki stariji dečak pokušao da siluje mog sina, koji je bio sav uplakan, rekao mi je šta se desilo. Raspitao sam se gde stanuju roditelji tog dečaka, pa sam otišao kod njih u obližnju zgradu, potpuno goloruk. Od šoka ni telefon nisam poneo sa sobom - tvrdio je Zoran.

U stanu je, kako je kazao, zatekao detetovu majku Katarinu i baku Slavicu, kojima je rekao zašto je došao. Katarina je usplahirena odmah pozvala muža da hitno dođe.

- Staniša je uleteo u stan sav zadihan i već s vrata se bahato pobunio na moj predlog da odemo svi u policiju. Psovao me je i vređao, tvrdeći da je to bila samo dečja igra i da ne pravim problem. Rekao je: "Ne brini, svi ćemo završiti u novinama pi*ka ti materina!" Onda je on krenuo da pozove policiju. Krenuo sam ka izlazu, kad mi je pao mrak na oči - izjavio je Grujić i dodao:

- Video sam Stanišin pištolj na komodi, pored vrata. Uzeo sam ga i u afektu zapucao, ne znajući uopšte da li je napunjen. Nisam želeo nikog da ubijem. Iskreno mi je žao što sam slučajno pogodio i Katarinu.

I dalje bez veštačenja

Interesantno je da tužilaštvo još nije naložilo medicinsko veštačenje, kako bi se potvrdilo da li su povrede na anusu Zoranovog sina nastale od klasičnog silovanja ili ga je dečak povredio na neki drugi način. Za sledeću nedelju najavljeno je saslušanje roditelja L. J. (12), kao i svedoka koji je u parku video B. G. skinutih gaća i starijeg dečaka iza njega kako simulira seks.

Osumnjičeni Zoran se krivičnom prijavom tereti za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja, za šta mu preti od dve do 10 godina zatvora. 

FUDBALSKI MENADŽER PRIZNAO DA JE SVETIO SINA: Pao mi mrak na oči, nisam hteo da upucam majku nasilnika, SAMO OCA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 5 godina

Kakvu je medijsku kampanju napravio da bi se predstavio kao žrtva tako da je sve ubrzo postalo jasno. Ko je video te krvave gaće, da nisu možda bile usrane, tako da on tu priču može da okači mačku o rep jer ako nema validnog medicinskog nalaza o povredama samo se više ukopava sa tom pričom a sad je najnoviji biser da se istog trena setio pokojne Tijane Jurić, koji manipulator, al sve će mu to izaći na nos kad ga bude rešetao advokat pred sudom. I ko je uopšte mogao poverovati u priču o krvavim gaćama, da je rekao da je dete silovano nekim predmetom, štapom pa da i zvuči logično.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija