• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

18.06.2018

08:23

ZATVORITE SKOTA ZAUVEK! MRTAV PIJAN UBIO ČETVORO, vozio skoro 200 na sat!

Vesti

ZATVORITE SKOTA ZAUVEK! MRTAV PIJAN UBIO ČETVORO, vozio skoro 200 na sat!

Podeli vest

Nenad J. (39) iz Mojsinja mortus pijan "škodom" otpozadi udario u "jugo", bukvalno ga preskočio, pa izleteo u suprotnu traku i direktno udario u "audi", u kom je četvoro stradalo

Nenad J. (39) iz Mojsinja kod Čačka u petak je, vozeći pijan "škodu" Ibarskom magistralom brzinom skoro 200 kilometara na sat, izazvao stravičan udes, u kom je poginulo četvoro mladih, dok su četiri osobe povređene! Bahatom Nenadu je posle sudara izmereno 1,2 promila alkohola u krvi, ali je kasnijom laboratorijskom analizom utvrđeno da je taj iznos bio i mnogo veći!

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Nenad je na pravcu Ibarske magistrale "škodom" razvio ogromnu brzinu i otpozadi je udario u "jugo", koji se kretao istim smerom, i bukvalno ga preskočio! "Jugo" se prevrnuo i sleteo u kanal, dok je "škoda" izletela u suprotnu traku, gde je direktno udarila u "audi", u kom su poginule četiri osobe, a dvoje je teško povređeno! Nastradali su braća Milija (21) i Petar Paunović (24) iz Bumbarevog brda, kao i Bojan Lazović (24) i Ivana Joković (33) iz Bresnice. Teško su povređene Jelisaveta Stanojević (28) i Gordana Simić (36). Osim njih, koji su svi bili u "audiju", lakše su povređeni Nenad J. i vozač "juga".

Dan žalosti

U Čačku je za danas proglašen dan žalosti zbog pogibije četvoro mladih ljudi, a gotovo svi kulturno-zabavni događaji, koji su se održavali proteklog vikenda, bili su otkazani. Sahrana Bojana Lazovića biće održana danas na bresničkom groblju u 12 sati, a tri sata kasnije biće sahranjena Ivana Joković, koja je za sobom ostavila sina od 11 i ćerkicu od osam godina. Sahrana braće Milije i Petra Paunović biće obavljena u 13 sati na seoskom groblju u Bumbarevom brdu.

Nebojša Paunović, otac stradale braće, ispričao nam je da je Petar u petak uveče "audijem" razvozio kućama Miliju i njegove kolege iz firme "Kamelija", posle druge smene.

- Petar je te večeri otišao da doveze Miliju s posla jer on i njegove kolege iz druge smene nisu imali autobus. Kada sam video da ih nema da dođu kući, a bila je već prošla ponoć, pozvao sam ih na mobilni, ali mi se nijedan sin nije javljao. Slutio sam da nešto nije u redu, pa sam iza ponoći seo na bicikl i krenuo prema Bresnici. Tamo u varošici sam sreo Bojanovog oca, koji je autom krenuo na mesto nesreće. Oko 1.30 smo u Mojsinju zatekli stravičan prizor - priča uplakani Nebojša.

Duško Cvetić, ujak stradale braće, kazao nam je da je Nenad pio u kafani, a onda je krenuo da divlja Ibarskom magistralom.

- To su mi potvrdili ljudi koji su ga videli kako pijan izlazi iz kafane i odlazi do automobila - naveo je Cvetić.

STRAVIČAN UDES NA IBARSKOJ MAGISTRALI! Poginule četiri osobe, UHAPŠEN VOZAČ!

Meštani Mojsinja kažu za Nenada da je sklon alkoholu i da se bavi preprodajom automobila. Dodaju i da Nenad često pijan "isprobava" automobile, koje posle daje u prodaju.

- Na toj deonici, gde je Nenad izazvao udes, pravac je dug tri, četiri kilometra i tu može da se razvije velika brzina. On tamo često isprobava automobile koje preprodaje - kaže meštanin Mojsinja.

O tome koliko je Nenad brzo vozio u trenutku udesa svedoči i podatak da su delovi "škode" i "audija" bili razbacani u krugu od nekoliko desetina metara. Motor "audija" je uleteo na prednja sedišta i na mestu ubio vozača i suvozača. Alkometrom je na uviđaju izmereno da je Nenad imao čak 1,2 promila alkohola u krvi. Međutim, kasnijom analizom krvi utvrđeno je da je bio čak mnogo pijaniji.

Informer

Po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca u Čačku, vozaču "škode" određen je pritvor do 30 dana, a tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem - izjavio je Ivan Zarić, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Čačku. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija