• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

11.08.2018

19:26

ZORANU ĆE SE SUDITI TEK 2019, I TO MOŽDA! ​ Viši sud potvrdio optužnicu, ali sledi komplikovana pravna procedura!

Vesti

ZORANU ĆE SE SUDITI TEK 2019, I TO MOŽDA! ​ Viši sud potvrdio optužnicu, ali sledi komplikovana pravna procedura!

Podeli vest

Advokati Zorana Marjanovića žaliće se na optužnicu, ali tek kad je sva četvorica prime, pošto je vreme odmora. Tek onda o optužnici odlučuje Apelacioni sud, ali bez vremenskog roka. Moguće je i da će je opet vratiti na dopunu

Viši sud u Beogradu u četvrtak je potvrdio optužnicu protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. u Borči, ali suđenje, ako ga uopšte i bude, moglo bi da mu počne tek sledeće godine! Pitanje je, takođe, da li će se Zoran čak i tad uopšte vratiti u pritvor, zbog komplikovane pravne procedure, koja tek sledi!

Svi na odmoru

Marjanović, naime, ima četvoricu advokata, koji

Istraga

Nedostajala je efikasna i temeljna istraga, ali sada ostaje da vidimo kako će se sve raspetljati i šta će biti na kraju

Predrag Savić, advokat

imaju rok od tri dana da izjave žalbu Apelacionom sudu na optužnicu koju je potvrdio Viši sud, ali tek kad svi prime taj dokument! Međutim, pošto je nekoliko njih na odmoru, o čemu su uredno obavestili sud, verovatno će primiti dokument iz Višeg suda tek u septembru.

Naravno, za sve to vreme Zoran Marjanović ostaje na slobodi, jer ne postoji nikakav pravni osnov za njegovo vraćanje u pritvor.

Advokat Predrag Savić, koji je jedno vreme zastupao porodicu ubijene Jelene Marjanović, objasnio je da, i posle podnošenja žalbi Zoranovih advokata, ne postoji nikakav rok u kom je Apelacioni sud obavezan da razmotri te žalbe.

- To znači da razmatranje žalbi može da traje mesecima u Apelacionom sudu. Može čak doći i do situacije da optužnica bude vraćena tužilaštvu na ponovnu dopunu, pa će sve početi iz početka. Sve dok Krivično vanraspravno veće Apelacionog suda ne prihvati optužnicu, ona neće biti na pravnoj snazi i podleže izmenama. Onda, i samo ako veće prihvati optužnicu, zakazaće se suđenje. Veće tek tada može da odluči i da li će Marjanovića iz nekog razloga vratiti u pritvor ili neće. Dotad, on je slobodan čovek - naveo je Savić, koji smatra da aktuelna optužnica "nije baš najsrećnija"

- Ali drugačija nije ni mogla biti jer je istraga veoma loše urađena. Nedostajala je efikasna i temeljna istraga, ali sada ostaje da vidimo kako će se sve raspetljati i šta će biti na kraju.

Vođa četvoročlanog tima Marjanovićevih branilaca advokat Nikola Dumnić izjavio je za Informer da je odluka Višeg suda o prihvatanju optužnice u najmanju ruku paradoksalna i da će se sigurno žaliti na nju.

Šta piše u optužnici protiv Marjanovića

Prema optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu, Zoran Marjanović se sa Jelenom i njihovom tada petogodišnjom ćerkom Janom 2. aprila 2016, oko 17 sati, dovezao do nasipa u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim, iskoristivši Jelenino poverenje, Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa pored kanala, dok je dete ostalo na nasipu. Kada su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je ona počela da beži poljem, ka obližnjem kanalu. Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu za kosu. Međutim, Marjanović ju je sustigao, strgao joj gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Jelenin leš je pronađen narednog dana, 3. aprila 2016, i od tada traje istraga ovog zločina sa nezapamćenom pažnjom medija i građana.

- Ovakva odluka Višeg suda će na kraju samo ići u korist Zorana Marjanovića. Sud je i ranije bio pri stavu da prikupljeni dokazi tokom istrage ne pružaju dovoljan osnov za osnovanu sumnju. Međutim, smatramo da je korisno da ovaj slučaj jednom konačno dobije sudski epilog, jer je suđenje javno. Na tom suđenju će se javnost uveriti i saznati pravu istinu o čitavom ovom slučaju i videće da je velika hajka koja je vođena protiv Zorana i njegove porodice potpuno besmislena.

Dopunjena optužnica

Podsetimo, Viši sud je u martu vratio tužilaštvu prvu optužnicu i naložio dopunu istrage, tokom koje je ispitana Zoranova i Jelenina šestogodišnja ćerka Jana, a prikupljeni su i drugi dokazi, po nalogu suda.

Dopunjena optužnica je podneta Višem sudu 26. juna, a u četvrtak je potvrđena. Njom se Marjanović tereti za teško ubistvo, za šta mu preti od 10 do 40 godina zatvora.

Inače, Marjanović je bio uhapšen 15. septembra 2017, posle 17 meseci istrage, a pušten je iz pritvora 12. jula ove godine, po nalogu Apelacionog suda.

Dokazi i činjenice koje terete Zorana:

1. Na Zoranovim farmerkama bilo blato sa mesta gde je nađen Jelenin leš
2. Zoranov DNK trag nađen na Jeleninom mobilnom telefonu, gaćicama i gumici za kosu
3. Tragovi Jelenine krvi nađeni u njihovom "mercedesu"
4. U vreme zločina telefoni Zorana, njegovog oca i brata bili isključeni
5. Analiza baznih stanica mobilne telefonije utvrdila da su Zoran i Jelena bili zajedno u vreme zločina


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran miljkovic

pre 5 godina

БРАВО,КАКО ЈЕ ДО ДЕТАЉА НАПИСАНА ОПТУЖНИЦА,ПО МЕНИ БОЉЕ БИ ЈЕ НАПИСАО ЂАК ПРВАК,МОЖДА ЛОГИЧНИЈЕ,ОВО ЈЕ СРПСКА БРУКА. А ВАМА СИГУРНО НЕ ИДЕ У ПРИЛОГ ОВО,ЈЕР ЋЕ ТЕ ДА ПЛАТИТЕ БЛАЋЕЊЕ И ПОВРЕДУ ПРЕЗУПЦИЈЕ НЕВИНОСТИ,ЗА СВЕ ШТО СТЕ НАПИСАЛИ О ОВОЈ ПОРОДИЦИ.

Biljana1

pre 5 godina

To su njihove puste zelje. Pravda za Janu i Jeleninu familiju.

Milance

pre 5 godina

Mora da udjem u rijaliti pa tek kad se završi zadruga 2 onde ce na sud! Lagano prvo da uzmu pare za njegovo reklamiranje

Olja

pre 5 godina

Znaci ako ima 4 advokata moze da eskivira pravdu?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija