• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

11.02.2019

12:29

ŠOKANTNE IZJAVE NA SUĐENJU ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Dali su mi 500 evra da očistim stan i uklonim dokaze!

Vesti

ŠOKANTNE IZJAVE NA SUĐENJU ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Dali su mi 500 evra da očistim stan i uklonim dokaze!

Podeli vest

Suđenje Milošu Delibašiću, Saši Cvetanoviću, Goranu Bojaniću i Milošu Vojnoviću, članovima kriminalne grupe optužene za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića, Nikole, u centru Beograda u aprilu 2013. godine, kao i za likvidaciju Miloša Vidakovića u julu iste godine u Budvi, održano je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Na ročištu, u ulozi svedoka pojavila se majka Miloša Vojinovića, Smilja Šćepanović.

- Moj sin je posebno vezan za mene i uvek mi je sve pričao, čak i sve zločine koje je počinio. Rekao mi je i za ubistvo Vidakovića u Budvi. Kada je otišao u Budvu, nije mi se javio 15 dana, što je bilo čudno jer smo se mi čuli četiri do peta puta dnevno. Otišla sam kod Ušketa i rekla sam da ću prijaviti policiji nestanak svog sina, ako se on ne pojavi za dva dana. Miloš je stvarno došao za dva dana - rekla je Miloševa majka Smilja.

Ona je izjavila i da joj je ispričao tad da se u Budvi viđao sa Novakovićem, Delibašićem i  Šaranovićem.

(FOTO) PORUKE ZA LUKU BOJOVIĆA DOŠLE GLAVE ADVOKATU?! Miša Ognjanović bio čovek za vezu svom kumu sa porodicom i saradnicima!

- Bilo mu je zabranjeno da mi se javlja za to vreme jer su planirali ubistvo Vidakovića. Rekao mu je Delibašić da treba da se likvidira Vikdaković jer će početi da se sveti zbog ubistva Bojovića. Vežbali su pucanje u Budvi, obilazili "vespom" i spremali se - ispričala je pred sudijom Smilja.

Kako je Smilja Šćepanović rekla, "Delibašić je manipulator" jer je na različite načine kontrolisao i upravljao njenim sinom Milošem Vojinovićem.

- Oni su doveli Katića kad su ga oteli u moj stan, a meni rekli da izađem napolje. Kada sam se vratila, dali su mi 500 evra i rekli da očistim stan. Videla sam da se tu nešto desilo, čaršavi su bili navučeni preko prozora. Očistila sam stan, morala sam da zaštitim sina. Oni su mi dali te pare da uklonim dokaze - navela je u svom svedočenju Vojinovićeva majka. 

Foto: Informer

Miloš Vojnović

Njen sin Miloš Vojinović je taj zločin priznao i dobio tri godine i 10 meseci zatvora. A prema svedočenju njegove majke, ima još krivičnih dela u kojima su učestvovali, ali to još nije otkriveno.

- Ja sam terala mog sina da prijavi u policiji sve što je uradio, da ga Delibašić ne bi sve više uvlačio u taj kriminal. Ko zna šta bi se sve desilo da me nije poslušao - rekla je pred porotom Smilja.

Delibašić je posle ovoga tražio da postavi pitanja majki Miloša Vojinovića i sudija ga je upozorio da pazi šta priča jer razgovara sa damom.

Delibašić je na tu konstataciju imao pitanje:

- Dama kažete? Pa i njen muž je znao da se ona bavila prostitucijom u Italiji za 11.000 lira - rekao je kroz smeh Delibašić.

Miloš, kog je Smilja nazvala manipulatorom sve vreme se smejao dok je ona svedočila i dobacivao.

Ona je prvi put svedočila 2014. godine  i tada nije htela da ispriča sve jer se, kako kaže, bojala Delibašića koji joj je navodno pretio.

DELIBAŠIĆ U JANUARU ŠTRAJKOVAO GLAĐU

Miloš je više od mesec dana bio na slobodi, a onda je odlukom Apelacionog suda vraćen u pritvor i tada je započeo štrajk glađu.

- Hteo sam da vam kažem, ja ću da započnem štrajk glađu - rekao je Delibašić i dodao da je o svom slučaju obavestio Ujedinjene nacije,  tvrdeći da su ga iz te organizacije već kontaktirali.

Podsetimo, prvom presudom, on je bio oslobođen optužbi, ali je ta presuda ukinuta i postupak vraćen na početak.

Podsetimo, na optuženičkoj klupi su Miloš Delibašić, Saša Cvetanović, Goran Bojanić i Miloš Vojnović, dok su Slaviša Novaković i Ratko Koljenšić u bekstvu.

MILOŠ NA PROŠLOM SUĐENJU MOLIO DA ŽENA BUDE U SUDNICI

- Zasnovao sam vanbračnu zajednicu. Ranije je bilo nekih problema, sada je opet tu, živimo zajedno - rekao je Delibašić i zamolio da sud dopusti njegovoj supruzi Mirjani Đerić, koja je na spisku svedoka, da sedi u publici.

- Ona će se pozvati na pravo da ne svedoči. Je l' može da uđe, da je gledam? - pitao je Delibašić početkom godine u sudnici.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija