• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

19.02.2019

08:23

NE MOGU BAKO, GORE MI NOGE... Jezivi detalji tragične smrti malog Pavla (9) u požaru u selu Ljukovo kod Inđije!

Vesti

NE MOGU BAKO, GORE MI NOGE... Jezivi detalji tragične smrti malog Pavla (9) u požaru u selu Ljukovo kod Inđije!

Podeli vest

Mali Pavle Batak nastradao u požaru koji je zahvatio tavan štale, gde se on igrao sa braćom i komšijom. Pretpostavlja se da su se deca igrala šibicama, pa slučajno zapalila seno

Mali Pavle Batak (9) nastradao je juče u požaru koji je zahvatio štalu na porodičnom imanju u selu Ljukovo kod Inđije!

Nesrećni dečak se u trenutku nesreće igrao sa braćom i komšijom, a neko od njih je uzeo šibicu i slučajno zapalio seno! Vatra je brzo zahvatila Pavla i usmrtila ga, dok su ostala deca uspela da se spasu!

Tuga

Baba je vikala Pavlu: "Daj mi ruku, brzo!", a unuk joj je rekao: "Ne mogu bako, gore mi noge!"

Kako smo saznali od izvora iz istrage, tragedija se dogodila na imanju Pavlovog oca Vase Bataka u Ulici 1. novembra u selu Ljukovo.

- Pavle se kobnog popodneva igrao sa dvojicom rođene braće, koji imaju sedam i četiri godina, kao i sa petogodišnjim bratom od strica i njegovim vršnjakom iz komšiluka. U jednom trenutku su se svi osim jednog dečaka popeli na tavan štale, gde se skladišti seno - navodi naš izvor iz istrage i dodaje:

- U jednom trenutku je izbio požar, a svi osim Pavla su uspeli da siđu sa tavana. Potrčali su da potraže pomoć. Pošto Pavlovi roditelji nisu bili kod kuće, dečaci su pozvali njegovu baku Miru, koja je sa još jednim komšijom potrčala da spasi unuka.

Foto: Informer DN

Međutim, vatra se već bila razbuktala, pa se Mira pomoću merdevina popela sa spoljašnje strane štale i počela da doziva Pavla.

- Mira je ispričala policajcima da ju je unuk u agoniji dozivao, bio je preplašen. Mira mu je vikala: "Pavle, daj mi ruku, brzo!", a unuk joj je odgovorio: "Ne mogu bako, gore mi noge! Ne mogu!" Tada se potkrovlje obrušilo, a mališan je poslednji put vrisnuo i nestao u požaru - priča Informerov sagovornik.

(VIDEO) STRAŠNA TRAGEDIJA KOD INĐIJE! Dete (9) stradalo u požaru!

U tom trenutku komšije su već došle u pomoć i sa kofama punim vode pokušavali da ugase vatru, ali je to bilo nemoguće sve dok nisu stigli vatrogasci.

- Plamen je dosezao 10 metara u visinu, ali vatrogasci su uspeli brzo da ugase požar. Tokom pregleda zgarišta pronađeno je i ugljenisano telo mališana. Niko od preživelih dečaka nije umeo da kaže kako je došlo do požara, ali je kod jednog od njih pronađena šibica, što ukazuje na mogućnost da se neko igrao vatrom i zapalio seno - rekao je naš izvor iz istrage.

Foto: Informer DN

Komšije porodice Batak ne mogu da dođu sebi od šoka i tuge.

- Ova tragedija se ne može rečima opisati... Bio sam u svom dvorištu i čuo decu kako se igraju na imanju porodice Batak. Posle nekog vremena sam čuo kako nešto puca, a onda su deca počela da dozivaju u pomoć. Tek tada sam osetio dim i potrčao da vidim šta se događa. Dok sam prilazio štali, začuo sam stravičan krik deteta, a onda se sve srušilo - ispričao je komšija. 

Foto: Informer DN


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija