• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

19.02.2019

14:20

Nemačka policija demantuje (ISPRAVKA)

Vesti

Nemačka policija demantuje (ISPRAVKA)

Podeli vest

Kako je utvrdio naš partnerski portal iz Srbije “Raskrikavanje.rs”, Šaban Šaulić nije ubijen.

Portal “Raskrikavanje.rs” objavio je analizu pod naslovom “Nemačka policija demantuje Dačića i Informer”, a koja govori tome da je Šaban Šaulić, navodno, ubijen.

"Naslovne strane tabloida su ovih dana najviše posvećene smrti pevača Šabana Šaulića koji je preminuo nakon zadobijenih povreda u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj. Tako današnji Informer tvrdi da

„nemačka policija sumnja da je po nečijem nalogu pijani vozač izazvao udes i time usmrtio pevača“

pozivajući se na nemački list Vestfalen blat. U sličnom maniru, naslovna strana Srpskog telegrafa „otkriva“ da su lekari ubili Šabana.

Međutim, list Vestfalen blat u svojim tekstovima o smrti ovog pevača ne spominje sumnju policije da je u pitanju namerno ubistvo, a iz nemačke policije za Raskrikavanje demantuju da takva sumnja postoji.
Informer tvrdi da Vestfalen Blat piše da

„policija u Nemačkoj istražuje da li je na Šabana Šaulića izvršen atentat u nedelju ujutru na autoputu kod Bilefelda“.

Međutim, nemački list Vestfalen blat u nekoliko tekstova o saobraćajnoj nesreći u kojoj je povređen Šaban Šaulić nije preneo ništa slično ni tvrdio da postoji sumnja da je u pitanju ubistvo.

Na pitanja Raskrikavanja nemačkoj policiji da li istražuju mogućnost da je neko namerno ubio Šabana Šaulića, kao i da li postoji sumnja za to, odgovoraju da

“policija istražuje ovu saobraćajnu nesreću posle koje je pevač umro i da nema sumnje da ga je neko namerno ubio”.

U saopštenju nemačke policije koje opisuje ovu tešku saobraćajnu nesreću koja se desila u prošlu nedelju, navodi se da je vozač koji je izazvao nesreću bio u alkoholisanom stanju kao i da je zadobio lakše povrede, dok su tri osobe u drugom automobilu tada teško povređene. Vozač i Šaulić koji je bio suvozač podlegli su ozbiljnim povredama.

Šaban Šaulić je preminuo u bolnici, što je srpskim tabloidima dalo povoda da posumnjaju da su možda nemački doktori odgovorni za njegovu smrt.

Tako Srpski telegraf na naslovnici tvrdi da ima šokantno otkriće i da su lekari ubili Šabana, kao i da je nemačko tužilaštvo hitno naložilo obdukciju kako bi se utvrdio pravi uzrok smrti.

Neutemeljene tvrdnje o tome da je Šaulić preminuo nakon što su mu lekari na licu mesta dali nešto da popije izneo je anonimni sagovornik Srpskog telegrafa iz Nemačke, ali i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je u emisiji “Ćirilica” na Hepi televiziji izjavio da je Šaulić posle nesreće bio loše, ali svestan, a da se nakon sredstva za uspavljivanje koje je dobio od lekara, više nije probudio.

Iako je kardiolog i bivši direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić za Srpski telegaf rekao da sedativ koji je Šaulić dobio nije mogao ni da pomogne ni da odmogne, to ovaj tabloid nije sprečilo da sa sigurnošću optuži nemačke lekare za ubistvo", zaključilo je "Raskrikavanje.rs".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srba

pre 5 godina

Nije on pravi Nemac,on je turcin sa nemackim pasosem...nemacki turcin

Saradžogla

pre 5 godina

Da se razumemo ... Šaban nije poginuo već je umro od stresa posle sudara.Čitam da je izašao iz kola i komunicirao da bi mu se slošilo i verovatno je umro zbog neadekvatnog rada lekara?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija