• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.02.2019

17:29

POJAS OD SILINE UDARCA POKIDAO AORTU! Oglasili se doktori koji su spasavali Šabana Šaulića! OVO IM JE PEVAČ PONAVLJAO NA SRPSKOM!

Vesti

POJAS OD SILINE UDARCA POKIDAO AORTU! Oglasili se doktori koji su spasavali Šabana Šaulića! OVO IM JE PEVAČ PONAVLJAO NA SRPSKOM!

Podeli vest

Pevač narodne muzike poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj kada je u automobil u kojem je on bio udario drugi auto kojim je upravljao vozač koji je bio pod dejstvom alkohola

Policija je, prema navodima uključenih u slučaj pogibije Šaulića, potvrdila da je auto u kome se nalazio pevač usporio zbog situacije na putu i da je drugi auto direktno naleteo na njih, tako da su udarili u bankinu.

Kada je reč o medicinskoj pomoći, koaje je pružena pevaču, doktorka koja je vodila tim je, kako saznaje Tanjug, rekla da je Šaulić sam izašao iz kola, bio svestan i govorio, ali ga nisu razumeli jer je pričao na srpskom, ali su shvatili da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo.

Radi pripreme za transport, lekari su mu, prema nemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i uneli u helikopter, posle nesreće koja se dogodila u nedelju oko 6 sati i 45 minuta.

UHAPŠEN PIJANI NEMAC! Vozač koji je izazvao udes u kom je poginuo Šaban Šaulić u pritvoru!

 

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procene doktora na licu mesta da je on bio najteže povređen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu. Ostala dvojica njegovih saputnika, prebačena su u druge dve bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mestu nesreće.

Lekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mesto, gde je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o celokupnom protokolu spasa dala svoje mišljenje policiji.

(FOTO) STRAŠNO! Smislili kako da zarade na Šabanovoj smrti?! OSVANUO MORBIDAN OGLAS "Prevoz i lanč paket za 40 KM"!

 

Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrde da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Nemačkoj, koja uključuje prevoz helikopterom i čitav tim lekara.

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a posle reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su videli da je aorta pukla, što je medicinski nemoguće sanirati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 5 godina

Propis sa obaveznim vezivanjem sigurnosnog pojasa je potpuno besmislen. Naročito za vozača jer mu sa leve strane pritiska krvne sudove u vratu. A to dosta smeta tokom vožnje i može da izazove nesvestice i pojave trombova tokom dužih vožnji. Po mom mišljenju doneli su ga oni koji se slabo razumeju u vožnju i bez konsultacija sa odgovarajućim lekarima specijalistima za krvne sudove. Trebalo bi promeniti način vezivanja sa pojasevima, ili ukinuti pomenutu obavezu za vozače.

Dane

pre 5 godina

Besmisleno je komentarisati vas komentar i izjavu da se ne treba vezivati. Pojasevi su vam jedini spas pri sudaru. Svakodnevno radim crash testove i znam veoma dobro o cemu pricam. Pojas treba ispravno koristiti. O tome na zalost malo ljudi ima informaciju. Pojas svakako ne sme da vam sece vrat jer pri sudaru to moze biti opasno. Kod vecine novih automobila to moze da se podesi promenom visine pojasa. Takodje je veoma opasno (nepravilno) vesati pojas preko stomaka. pravilno je da pojas prelazi preko karlicne kosti. Na taj nacin sprecavate unutrasnje povrede. Bez pojasa mozete da racunate samo na puku srecu. Crash testovi se rade do maksimalne brzine od 64 kmh, na putevima se vozi i znatno brze...pa vi razmislite dobro dali ce te se ubuduce vezivati. Pozdrav

goran

pre 5 godina

vezivanje pojasa treba da bude stvar slobodnog izbora. Pitajte astmatičare kako se osećaju u vožnji dok im pojas pritiska grudni koš.

Branko

pre 5 godina

Nije mi jasno kakve veze ima pojas ako je udarac od nazad?

mirela

pre 5 godina

Kada dode do udara sa zadnje strane a ti vezan , automatski letis naprijed a u tom momentu se zateze pojas i pritisne ti stomacni dio i grudni kos. Tako da je Sabanu upravo na taj nacin pukla aorta

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija