• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

25.02.2019

21:05

IGRAO SE OČEVIM PIŠTOLJEM, PA RANIO PRIJATELJA U STOMAK! Nakon incidenta niška policija uhapsila maloletnika

Vesti

IGRAO SE OČEVIM PIŠTOLJEM, PA RANIO PRIJATELJA U STOMAK! Nakon incidenta niška policija uhapsila maloletnika

Podeli vest

Sedamnaestogodišnji P. N. uhapšen je jer je, igrajući se očevim pištoljem, slučajno ispalio hitac u stomak svog prijatelja Mihajla P. (18) * Čitavom incidentu je prisustvovao i Andrija I., koji je rekao da je u trenutku pucnjave gledao ispod stola

Maloletni P. N. (17) iz Niša uhapšen je jer je u svom stanu nehotice ispalio metak iz očevog pištolja i u stomak ranio svog prijatelja Mihajla P. (18), koji mu je bio u poseti. Ranjeni mladić je hitno operisan u niškom Kliničkom centru, ali je i dalje u veoma ozbiljnom stanju. Protiv P. N. je podneta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti i teške povrede, za šta mu preti do osam godina zatvora.

Do incidenta je došlo u subotu oko 16.35 u stanu u Ulici Stanoja Bunuševića u Nišu, kada su maloletnom P. N. u goste došli Mihajlo P. i Andrija I. Prema Andrijinim rečima, svi oni se poznaju još od detinjstva jer stanuju u komšiluku.

- Mihajlo i ja smo u subotu otišli kod P. N. da se zezamo. On nam je najpre pokazivao puške "er soft", imitaciju oružja koje umesto municije ispaljuje kuglice. Razgledali smo puške, šalili se i slikali se sa njima. Ubrzo je P. N. doneo jednu crnu kutiju. Nisam znao da je u njoj pravo oružje, sve dok je nije otvorio, to mi je bilo prvi put da vidim pištolj - priča svedok ranjavanja i dodaje:

- Bili smo radoznali, uzimali smo pištolj u ruke, a P. N. ga je u jednom trenutku uperio u Mihajla, a onda i u mene. Tada sam mu rekao da to ne radi. Nastavili smo da se zabavljamo, a P. N. je doneo čips, i dok smo se posluživali, kesica se prevrnula. Sagnuo sam se ispod stola i tada sam čuo pucanj. Osetio sam miris baruta i čuo Mihajla kako kaže: "Upucao si me."

Foto: clip art

 

Andrija I. navodi da su i on i šokirani P. N. odmah priskočili u pomoć ranjenom Mihajlu.
- Videlo se da krvari negde iz stomaka. Uzeli smo neku krpu, koju sam Mihajlu obmotao oko struka, a P. N. je pozvao Hitnu pomoć. Uhvatio sam ranjenog druga i pomogao lekarima da ga snesu do saniteta - priseća se tragičnog događaja Andrija.

Prema informacijama iz istrage, do nesreće je došlo tako što je Mihajlo P. hteo da se slika sa oružjem, pa je uhvatio za cev pištolj koji je bio u rukama maloletnika. Međutim, to Andrija inspektorima nije mogao da potvrdi jer je u trenutku pucnja gledao ispod stola.

Roditelji povređenog mladića odmah su stigli u nišku bolnicu i sa strepnjom čekali vesti o ishodu operacije koja je trajala skoro tri sata. Ni otac ni majka nisu želeli da razgovaraju sa novinarima. U Klinički centar došla je i majka maloletnika kako bi izrazila žaljenje zbog nesreće i ponudila svoju pomoć. Ona je plačući stalno ponavljala: "Ne mogu da verujem da se ovo dešava, pa oni su najbolji drugovi." 

Metak srećom promašio vitalne organe


U niškom Kliničkom centru kažu da je ranjenom Mihajlu P. metak ušao u telo u levom slabinskom delu, ali je na sreću promašio vitalne organe, jetru i slezinu, usled čega nije došlo do fatalnog krvarenja. Međutim, zadobio je povrede tankog i debelog creva koje su operacijom sanirane.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija